EUROBIKE 2019: Novinky a trendy na rok 2020 – 3. časť

Na tohtoročnom Eurobiku toho bolo skutočne viac než dosť, a tak po malej prestávke prinášame ďalšiu porciu zameranú na menej tradičné komponenty.

Zariadenia, o ktorých ste možno ani netušili

Analyzovať priebeh zmien tlaku v plášti počas výjazdu za účelom nahustenia pneumatík na ideálny stav, možno v dnešnej dobe už aj digitálne. A to vďaka zariadeniu TyreWiz od Quark.


Pohon ako remeň

Značka Zerode v našich vodách veľmi známa nie je. Ponúka však pôsobivé bicykle s prevodovkou Pinion a zaujímavým pružinovým tlmičom Push.


Gramárski králi opäť úradujú

Reč je o komponentoch značky Tune a najmä výročných nábojoch. Hmotnosť predného centerlock 100 x 15 mm náboja činí neskutočných 69 gramov. Zadný náboj je o niečo ťažší. Konkrétne sa jedná o necelých 162 gramov. Jednoducho, gramy na nezaplatenie. Doslova .


Špice, ktoré nie sú drôty

To, čo vidíte na obrázku, nie je šnúra na bielizeň ani uvarené špagety nastrkané v náboji. Jedná sa o flexibilné textilné polymérové špice, ktoré sú z kategórie ultralight.


Detský sen

Značka Early Rider ponúka bicykle určené pre deti, za ktorých komponentové osadenie by sa nemuseli hanbiť ani ich otcovia. Pokiaľ chcete svojmu dieťaťu dopriať rovnakú radosť a rozvinúť vášeň k cyklistike, niet o čom uvažovať .


Karbón alebo hliník

Na prvý pohľad to vôbec nie je zrejmé. Hliníkové rámy českej značky Qayron majú totižto nádherne začistené zvary v oblasti hlavovej a sedlovej trubky a na prvý pohľad si ich celkom ľahko môžete popliesť s karbónom.


Sedlá s krátkym nosom sú v kurze

V poslednom období pribúda čoraz viacej sediel, ktoré majú výrazne kratšiu špičku. Selle Italia označuje tieto sedlá ako „boost“, Selle San Marco ako „short fit“.


Pressfit na závit

Stredové zloženia Pressfit sú tŕňom v oku mnohých bikerov. Nutnosť vyrážania a lisovania do rámu je proste otrava. Značka Wheels Manufacturing ponúka však alternatívu v podobe Pressfitu, ktorý má závit a pravá miska s ľavou sa skrutkujú vzájomne do seba pomocou špeciálneho kľúča.


Kladky v objemovke

Oversize kladky a ramienka preslávila hlavne značka Ceramic speed. Existuje však aj cenovo dostupnejšia alternatíva, ktorá nesie názov Shuriken a vyrába ju Token.


No a to stále nie je všetko, keďže ešte máme stále ďalšie 2 časti v zásobe. Viaceré videá potom nájdete na našom YouTube MTBIKER.

EUROBIKE 2019

Novinky a trendy na rok 2020 - 1. časť.
Novinky a trendy na rok 2020 - 2. časť.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up