Unboxing: Cannondale Scalpel Si 6 2020 - najšetrnejší z rodiny Scalpelovcov

Prevedenie s označením 6 je základným vyhotovením modelu Scalpel Si a ťaží z vývoja, ktorý zaplatia drahší bračekovia.

Scalpel s označením Si (System Integration) patrí do rodiny XC jazdenia. Na top prevedení tohto modelu sa preteká vo svetovom pohári MTB (Avancini, Fumic...) a Scalpel č. 6 to využíva. Má rovnakú koncepciu rámu, pruženia a rovnaká je aj jeho geometria. Rozdiel je v použití iných materiálov a komponentov.

Ak budete hľadať Scalpel, stretnete sa aj s označením SE (Specially Equipped), čo je všeobecné označenie značky pre modely, ktoré boli vybavené s ohľadom na komfort a hravosť pri jazdení a tieto bicykle majú robustnejšie obutie, širšie ráfiky, ľahšie prevody... Takže model Si je XC bike a model SE je trail a all-mountain bike. Človek aby si bral slovník k takýmto popisom .

Špecifikácia


Unboxing

Krabica v klasickom prevedení Cannondale. Pri veľkosti bikov a pri potrebnom zabalení sa občas zdá, že sa to tam všetko nemôže zmestiť. Čo však treba povedať, že len veľmi sporadicky sa stane, že by sa bike prepravou poškodil.


Všetko je zabalené, chránené pred poškodením.


Najčastejšie použitý materiál je plast a občas nájdete aj takéto gumičkové vychytávky.


Dobrým zvykom je, že výrobcovia do balenia dávajú všetko potrebné a na montáž vám postačujú štandardné nástroje. Je možné si nechať bike poslať od nás aj zložený, ale priemerne zdatný cyklista dokáže bike skompletizovať sám.


Na finálne zatiahnutie je lepšie použiť momentový kľúč, v tomto prípade netreba ani špeciálny kľúč na montáž kotúčov. Stačí torx skrutkovač. Brzdy sú od Shimana, vpredu 180 mm a vzadu 160 mm kotúč.


Na hliník je Cannondale špecialista. Ich marketingové oddelenie túto zručnosť dokáže aj pomenovať. SmartForm C1 je spôsob výroby, kedy sa z rámu odstraňuje prebytočný materiál a zadná stavba Zero pivot je eliminácia čapov s cieľom ušetriť hmotnosť a zlepšiť bočnú tuhosť. K nej patrí aj Carbon Link, čo je jediné miesto, kde sa na tomto biku nachádza aj karbón.


Pruženie tu máme klasické XC, a to 100 mm vpredu aj vzadu od značky RockShox. Predná vidlica Reba má dokonca zamykanie na riadidlách, tlmič Monarch ovládate jeho páčkou.


Pohon je od Sramu, 1x12 v prevedení SX a NX.


Ráfky od WTB, plášť vpredu Schwalbe Racing Ray a vzadu Schwalbe Racing Ralph Performance, oba 29 x 2.25.


Doplnky ako sedlovka, sedlo, riadidlá a predstavec od materskej značky, všetko spolu zapadá a ladí.


Toto čierne prevedenie je vkusne decentné a minimalistické, takýto bike sa nezunuje a nepodľahne módnym vlnám.


Vzhľadom na cenu a použité komponenty je zaujímavá aj hmotnosť.


Geometria

Vyrábajú sa 4 veľkosti.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 2 299 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde sú aj ďalšie verzie modelu Scalpel na rok 2020 od Cannondale.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla


V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Unboxing: Cannondale Habit 5 2020 - zábava až na prvom mieste

Unboxing: Cannondale Habit 5 2020 - zábava až na prvom mieste

Je krásne sledovať, ako sa cyklistika vyvíja a ako vznikajú jej nové kategórie. Jednou z tých mladších je trailové jazdenie, all mountain biky, kde ide najmä o radovánky.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
keyboard_arrow_up