Unboxing: Lapierre ZESTY TR 3.9 - dostupný univerzál

Kategória univerzálnych fullov naberá na popularite a vďaka vhodnej výbave sa stáva aj dostupnou.

All-mountain bicykle vznikli ako kombinácia XC fullbikov pre dupačov a na zábavu viac orientovaných trail alebo až enduro mašín. Z toho vychádza aj DNA takýchto univerzálov. Majú stále umožniť komfortné šliapanie po rovine alebo do kopca, ale na druhú stranu v zjazde, ideálne na nejakom peknom traile, majú byť hravé.

Povinná jazda je teleskopka a geometria rámu, ktorá toho jazdcovi viac odpustí a podporí jeho zručnosť. Plášte bývajú robustnejšie, na gramy a valivý odpor sa tu až tak nehrá, oceňuje sa ich dobrý grip a odolnosť. Spĺňa všetky tieto očakávania dizajnom sympatický Lapierre?

Špecifikácia


Unboxing

Lapierre je značka z Francúzska a patrične to dáva najavo aj nápisom na krabici. Rovnako veľký nápis je aj Made in Turkey, zaujímavá destinácia na skladanie bikov.


Baví nás nachádzať zaujímavé riešenia pri ochrane bicyklov v krabiciach. Veľakrát sú to rovnaké spôsoby, občas sa nájde niečo originálne. Čo hovoríte na túto elegantnú obrubu na kotúči?


Rôzne býva tiež príslušenstvo, ktoré pribalia do krabice. Tu potešia bezdušové ventilky, netradičné sú svetlá na batériu. Keď sa budete rútiť na tomto biku nejakým trailom, na pomalšieho jazdca môžete použiť zvonček.


Skladanie bez nejakých zložitých úkonov. Čím nás tureckí skladači prekvapili je, že riadidlá osadili aj s igelitom, takže sme museli už osadený komponent rozoberať.


Rám je vyrobený z hliníka a dostupný je v 4 veľkostiach. Zaujme jeho položenejší uhol hlavovej rúrky. Tu je vidieť, že sa počíta so zábavou.


Tohtoročné novinky majú často pohon 1x12, tak ako tento bike. Tu bola použitá značka SRAM a ich základná verzia sady 12-tky v prevedení SX. Na prevodníku je osadené aj vodítko.


Opäť častá kombinácia, pohon SRAM a brzdy od Shimana verzia MT401. Kotúče v rozmeroch 180 mm.


Vidlica RockShox RECON RL má zdvih 120 mm a ovládanie na riadidlách.


Tlmič si Lapierre rieši vo svojej réžii, model nazvali AF2 AIR TRUNNION METRIC. Má zdvih 120 mm. Na takúto all-mountain kategóriu mohli trošku pridať na zdvihu.


Náboje sú od Shimana, sú v prevedení boost, ráfiky tubeless ready v šírke 25 mm, obuté už na slušne širokých Maxxis ARDENT 29x2,40 EXO TR a FOREKASTER 29x2,35 EXO TR.


Väčšina ostatných komponentov je s označením Lapierre a sú z hliníka, teleskopka podľa veľkosti 80 mm (S), 100 mm (M), 130 mm (L, XL). Sedlo Selle Royal VIVO.


Lapierre je poriadny kus bicykla a tomu zodpovedá aj hmotnosť. Pri veľkosti L sme navážili ale menej, ako uvádza sám výrobca.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 2 149 €. Tento bicykel nájdete v našom MTBIKER shope, iné prevedenia modelu na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Momentálne však vzhľadom na situáciu aj naše MTBIKER centrum funguje s výraznými obmedzeniami, viac informácií o špeciálnom režime nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Každý si pod pojmom „dream bike“ môže predstaviť niečo iné. Dnes sa pozrieme, ako vyzerá taký bicykel podľa mojich kritérií a ako sa splnil jeden sen.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up