Unboxing: Mondraker F-Podium Carbon DC R - nadupaný chameleón

Ťažko zaškatuľkovať takto poňatý bike. Sme niekde medzi svetom maratónov a jazdením trailov. Kam má bližšie podľa vás?

Do rúk sa nám dostal slušne osadený karbónový full od známej španielskej značky, typickej špecifickým dizajnom, ktorý ešte na jeseň podrobil testu náš Bimjeam. Mondraker je na svete od r. 2001 a za ten čas si stihol vytvoriť vlastný a dobre rozoznateľný rukopis. S ich bikom sa v dave nestratíte. Model R je zaradený u výrobcu v kategórii cross country a stojí na druhom najvyššom mieste. Nad ním je prevedenie RR, ktoré má veľa spoločného s týmto “Rkom”, len je použité osadenie ešte vyššej kategórie. Ak by sme si na otázku z úvodu odpovedali podľa ponuky značky, tak F-Podium je stroj určený na XC a maratóny a ak by ste sa chceli viac odviazať, zvolíte model Foxy alebo Superfoxy.

Špecifikácia


Unboxing

Na to, aký nevšedný je dizajn rámov značky Mondraker, krabica je z kategórie nenápadných.


Bike s takouto cenovkou treba patrične chrániť. Príjemný pocit vyvoláva potvrdenie s podpisom človeka, ktorý bike skladal a pripravoval na prevoz v Španielsku.


Skladanie nevyžaduje špeciálne nástroje a jedinou nie úplne bežnou vecou je, že treba osadiť kotúč brzdy. Ale to tiež nie je zložité. Bezdušové ventilky v balení pri takomto biku nesmú chýbať.


Skladanie rýchlo napreduje, na riadidlách je už všetko osadené, netreba ťahať kabeláž, strihať lanká...


Pri ráme sa na chvíľu zastavíme. Mondraker s ich Forward Geometry je jedným z priekopníkov nižších a dlhších rámov. V nadpise použité slovo chameleón je aj pre položenejší uhol hlavovej rúrky, typický skôr pre trail alebo enduro stroje.


Zero Suspension System je systém zadnej stavby a uchytenia tlmiča, ktorý je pri šliapaní tuhý a zároveň citlivo reaguje na nerovnosti. Stealth Air Full Carbon je pomenovanie pre špeciálny postup kladenia karbónových vlákien rôznych vlastností v rôznom smere. Rám je dostupný v 4 veľkostiach, na konci článku si nájdete tabuľku.


O pruženie sa stará Fox, vpredu Fox 34 Performance v boostovom rozmere so zdvihom 120 mm, tlmič Fox Float so 100 mm s dvoma polohami otvorený/zavretý. Výborné je ovládanie z riadidiel jedným tlačidlom pre tlmič aj vidlicu.


Pohon v prevedení SRAM, kombinácia NX a GX. Kazeta rozsah 10-50, kľuky s 34 zubami. Dostatočne ťažký prevod na špurt v nejakom XCM.


Dnes obľúbenejšia značka bŕzd prítomná aj tu. Shimano MT501 v kombinácii kotúčov 180/160 mm.


Švajčiari sa postarali o kolesá, ráfik široký 25 mm s názvom DT Swiss X 1700 Spline. Obuté do plášťov Maxxis Rekon Race vpredu 29x2.35” a vzadu 2.25”.


Doplnky v označení vlastnej značky OnOff v prevedení hliník. Teleskopka priemer 31,6 mm, rôzna veľkosť, rôzny rozmer. S: 337x100 mm, M 387x125 mm, L/XL: 425x125 mm.


Sedlo dobre známe, Fizik Antares R7.


Hmotnosť približne 12,4 kg vo veľkosti L.


Pripravený zdolávať akýkoľvek terén.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu po zľave je 3 849 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope. Iné prevedenia nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Marin Alpine Trail XR GX AXS – nestratí sa!

Unboxing: Marin Alpine Trail XR GX AXS – nestratí sa!

Niekto proti bolesti hlavy užíva ružovú tabletku – a pritom úplne stačí zajazdiť si na ružovom bicykli. Napríklad na vysokozdvihovom endure Marin s elektronickým radením.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up