Reportáž: MTB Singletrack Maratón Košice - ako chutí 45 km singletrailov na pretekoch

Reportáž: MTB Singletrack Maratón Košice - ako chutí 45 km singletrailov na pretekoch

Spojenie lokálnych trailov a maratónu je u nás pomerne ojedinelá kombinácia, ale pre mňa hlavný dôvod, prečo každoročne cestujem na východ.

Na úplne prvých ročníkoch som chýbal, pretože cestovanie až takmer do Košíc ma veľmi nelákalo. Pred pár rokmi som sa rozhodol konečne dobehnúť na základe rozprávania chalanov, s ktorými sa stretávam po akciách a skúsiť tento maratón. No a odvtedy si sezónu bez tohto podujatia už neviem predstaviť .

Čo ma presvedčilo? V prvom rade skvelá trať a výborná organizácia. Navyše maratón býva zaradený do UCI Marathon Series, takže sa môžete tešiť aj na výbornú konkurenciu. Tento rok ju ale trochu očesala korona, najmä o výborných maďarských jazdcov. Každopádne medzi ženami tento rok nechýbala vicemajsterka sveta v maratóne, Blaža Pintarič zo Slovinska. V mojom prípade ide ale hlavne o trať a myslím, že všetko najlepšie pochopíte z videa. Keďže držiak na rajdy zostal nedopatrením doma, vzal som na preteky hruďák a budete tak mať zmenu .


Pôvodne som myslel, že ešte spravím aj klasický článok, ale to by bolo už len nosenie dreva do lesa . Do videa som ale doplnil názvy hlavných singletrailov, ktoré sme na maratóne prešli. Spadajú pod tzv. KE.CY alebo aj Košické cyklotraily. Ak sa chcete o nich dozvedieť viac, odporúčam pozrieť pekne spracovanú stránku.

Z nich ale neskôr pribudne ešte jedno video. V nedeľu som sa vybral s organizátorom maratónu Tomim Hauserom a chalanmi z KE.CY na ďalší výjazd, počas ktorého mi ich detailnejšie predstavili a prešli sme si aj také, ktoré na maratóne neboli. Takže ešte sa môžete neskôr tešiť na extra nášup jazdenia z východu .


Musím povedať, že podobné spojenie maratónu a oficiálnych trailov je výborná symbióza. Práve vďaka maratónu som sem nakoniec došiel a následne objavil aj možnosti jazdenia v okolí. No a fungovať to môže aj opačne, pričom preteky sa môžu spoľahnúť na skutočne zábavnú trať. Opäť dôkaz, že sa to dá a v Košiciach môžu byť na svoje single aj maratón hrdí.
report_problem Našiel si v texte chybu?

CST Singletrack MTB marathon Košice - UCI MTB Marathon Series - 12.9.2020

calendar_today 12.09.2020
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Video: KE.CY - keď sa spojí komunita, mesto a mestské lesy

Trailcentrá ako KE.CY, teda Košické cyklotraily, sú dielom nielen samotných trailbuilderov, ale aj komunity, mesta Košice, ako aj mestských lesov.
Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Video: MTBIKER na trailoch – KE.CY Košické cyklotraily

Trailcentrum v hlavnom meste východného Slovenska nás príjemne prekvapilo. 12 trailov v rôznych zónach a skvelý prístup z mesta. Raj pre bikerov.
Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Každý si pod pojmom „dream bike“ môže predstaviť niečo iné. Dnes sa pozrieme, ako vyzerá taký bicykel podľa mojich kritérií a ako sa splnil jeden sen.
keyboard_arrow_up