Pozvánka: Otestujte si svoju výkonnosť na Šprintpolome už o niekoľko dní

Aj horská cyklistika sa skladá z viacerých disciplín a časovka do vrchu je jednou z nich. V okolí Žiliny sa 10. októbra stretnú nadšenci výkonnostnej cyklistiky, aby pokorili nielen svoje rekordy, ale aj rekordy súperov.

Kedy a kde?

Podstatnou informáciou je miesto a čas, ktoré sú v rámci Šprintpolomu stanovené nasledovne. Štart bude situovaný v obci Stráňavy neďaleko Žiliny. Ako už bolo spomenuté, v kalendári si zaškrtnite druhú októbrovú sobotu, teda 10. októbra 2020.


Trasa

Keďže ide o časovku do vrchu, trasa bude pozostávať zo stúpania. Štartuje sa pri obecnom úrade v Stráňavách s cieľom pri pamätníku Polom. Čo sa týka číselných hodnôt, pripravte sa na dĺžkou 7 km, avšak s celkovými nastúpanými metrami, ktoré sa zastavia na čísle 580 m. Trať nám predstavil aj náš Imroman v tomto videu.


Prihlasovanie a prezentácia

Ako je to zvykom, prihlasovať sa je možné online formou a to jednoduchým vyplnením dotazníka na tomto odkaze. Cena štartovného je 6 €, ktorú je potrebné uhradiť do večera 7. októbra. Ak sa vám to nepodarí, zaplatiť štartovné môžete aj v deň pretekov, avšak suma bude už 10 €. V rámci tejto sumy je zahrnuté teplé jedlo „CPK Fazuľovica“ alebo klobása s pivom, či nealko nápojom. Bonusom je vždy bohatá tombola, ktorá zavŕši celodenný program Šprintpolomu.


Harmonogram

Všetko sa teda odohrá v sobotu 10. októbra. Prezentácia sa otvorí o 9:00 a bude spustená až do 10:55, kedy príde čas na začiatok samotných pretekov. O 11:00 vyštartuje prvý pretekár vzhľadom na pridelené štartovné číslo. Následne budú štartovať ostatní pretekári s 30 sekundovými intervalmi. Celkové oficiálne výsledky sa dozviete pri vyhlasovaní výsledkov a to hodinu po príjazde posledného pretekára.

Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

Šprintpolom je jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka vám a tomu, že nakupujete v našom shope. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok sme napríklad podporili okrem tejto časovky aj viaceré ďalšie cykloakcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.


Kategórie

Vyhlasovaní budú vždy prví traja najrýchlejší pretekári z každej kategórie, ktorí budú ocenení. Pozor, ak bude kategória spočívať z menej než štyroch jazdcov, vyhlasovanie sa neuskutoční.

  • Juniori do 18 rokov
  • Juniorky do 18 rokov
  • Muži 19-29 rokov
  • Muži 30-39 rokov
  • Muži 40-49 rokov
  • Muži 50-59 rokov
  • Muži nad 60 rokov
  • Ženy 18-39 rokov
  • Ženy od 40 rokov
  • Cestný, gravel a treking bike bez obmedzenia veku - muži
  • Cestný, gravel a treking bike bez obmedzenia veku - ženy

Samozrejmosťou je povinné dodržiavanie hygienických opatrení, ktoré sú nariadené krízovým štábom Slovenskej republiky, ako aj organizátormi.

Hádam nie je potrebné pripomínať, že ide o šprint cyklistov, nie elektrocyklistov - preto nechajte svoje elektrobicykle doma. Povinnosťou je prilba počas celého prejazdu trasy. Tešíme sa na vás. Viac informácií o podujatí získate v kalendári MTBIKER na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Šprintpolom ZRUŠENÉ

calendar_today 10.10.2020
label Časovka do vrchu
place Stráňavy (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Časoviek do vrchu je vďaka profilu územia Slovenska mnoho, toto je jedna z nich.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2023 – úspešné ukončenie sezóny

Reportáž: MTBIKER Šprintpolom 2023 – úspešné ukončenie sezóny

Druhý októbrový víkend už tradične patrí MTB časovke Šprintpolom. Tento rok sa konal jej 17. ročník a ja som, samozrejme, nemohol pri tom chýbať.
keyboard_arrow_up