Unboxing: Smart trenažér Tacx NEO 2T - vlajková loď Holanďanov

Na čo sa môžete tešiť, keď sa rozhodnete pre top trenažér značky Tacx, ako vám príde trenažér zabalený, čo treba spraviť pred prvou jazdou a aké nájdete príslušenstvo v krabici?

Popularita smart trenažérov stále rastie. Pri cene takýchto zariadení to musí mať svoj dôvod, určite to nebude len vec módy. Trenažéry tu boli aj doteraz a dokonca stáli menej, tak čo sú to tie veci, ktoré oslovujú stále viac zákazníkov? Najväčší nedostatok klasických trenažérov bola nižšia zábavnosť a vydržať na nich dlhší tréning chcelo značné sebazaprenie.

To sa slovíčkom smart zmenilo, zjednodušene to znamená to, že trenažér vám mení odpor sám podľa simulovanej trate, alebo zvoleného workoutu. Takéto zlepšenie spôsobilo, že jazda je zábavnejšia, je možné okrem klasického jazdenia absolvovať reálny virtuálny tréning alebo preteky s ďalšími pripojenými trenažéristami. A z praktických dôvodov majú smart trenažéry výhodu nižšej hlučnosti, takže sa bez problémov dajú používať aj v bytových domoch. Prečo smart trenažéry bavia vás?

Špecifikácia


Unboxing

Trendom dnešných výrobcov je to, aby zákazník po vytiahnutí produktu z krabice mal s finálnym zostavením čo najmenej práce.


V prípade tohto modelu to je ozaj jednoduché, všetko je už na svojom mieste, dizajnovo riešené nožičky stačí len roztiahnuť do svojej polohy.


Pred prvou jazdou treba osadiť kazetu, orech je pripravený v tomto prípade na kazetu Shimano alebo Sram, pred osadením iných modelov treba vymeniť orech. Pri nahadzovaní je potrebný kľúč a aj tzv. bič na dotiahnutie matice kazety.


Ak nemôžete mať trenažér stále vytiahnutý, tieto nožičky sú na jeho schovávanie po jazde ideálne, jednoduchý mechanizmus umožní jeho zloženie do kompaktnej veľkosti. Súčasťou balenia je aj podložka pod predné koleso v príslušnom UFO dizajne, ako vyzerá aj celý trenažér.


Súčasťou balenia je zdroj, rýchloupinák a redukcie pre jeho používanie, alebo redukcie na pevnú os. Príjemné je aj predplatné obľúbeného Zwiftu, alebo viac na realitu zameraného softvéru od Tacxu. Zo špecifikácie stojí za zmienku odpor až 2 200 wattov, sklon 25 %, presnosť výborné 1 % a virtuálny zotrvačník.


Čím je model NEO jedinečný, je jeho podsvietenie, ktoré reaguje na silu šliapania. Zelená znamená pohoda, fialová už slušný tréning a červená signalizuje, že niekto sa na ňom práve poriadne potí.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 299,90 €. Dostupnosť ovplyvňuje sezónnosť a výrobné kapacity značky Tacx, ďalšie ich produkty vrátane iných modelov trenažérov a valcov nájdete na tomto odkaze. Aktuálnu ponuku všetkých trenažérov nájdete v našom shope.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

Ktorý trenažér získal podľa tvojich odpovedí najviac bodov? Klasika s brzdením o plášť, moderný s vlastnou kazetou, valce alebo Smart Bike?
Test: Porovnanie 6 indoor cyklistických platforiem

Test: Porovnanie 6 indoor cyklistických platforiem

Ponuka virtuálnych cyklistických platforiem je pestrá a všetci si z nej vieme vybrať takú, ktorá pomôže splniť naše ciele.
keyboard_arrow_up