Tuning vášho bicykla - zlepšenie vlastností aj investícia pre radosť

Ak ste už pred sezónou skontrolovali všetky dôležité súčasti vášho bicykla a všetko funguje ako má, nastáva ideálny čas na menší tuning. Či už pre zlepšenie vlastností, alebo čisto pre radosť...

Reynolds Blacklabel Aero 80


Profil ráfika označovaný ako DET™ sa vyznačuje skvelými aerodynamickými vlastnosťami a to nielen z hľadiska čelného prúdenia vzduchu, ale aj v prípade bočného vetra. Vnútorná šírka je len 19 mm a v spojení so špeciálne navrhnutým nábojom vás na ceste nič neprekvapí. Kolesá sú osadené špicami Sapim CX-Ray, vďaka ktorým je správne vyladený pomer hmotnosti a výkonu. Na ráfikoch je výrazné logo výrobcu. Cena sa pohybuje okolo 2 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BDP-17 Rollerboys Ceramic


Aj vašu prehadzovačku môžete vylepšiť, aby fungovala ešte lepšie ako doteraz. Vymeňte vaše štandardné kolieska za tieto nové s keramickým ložiskom. Tieto ložiská majú nízke trenie, hladký chod a vyššiu odolnosť. Striedavý úzky a široký profil zubov zabezpečuje lepšie držanie reťaze. Ložiská sú od výroby namazané keramickým olejom. Majú počet zubov 12 a 14. Kompatibilné sú aj so SRAM 1x12. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Most Lynx NS Carbon


Toto sedlo nepatrí k najlacnejším, ale prečo neinvestovať do pohodlia počas výjazdov. Je to jeden z dôležitých bodov vášho spojenia s bicyklom. Je vyrobené z karbónu a má skrátený tvar podľa najnovších trendov v cyklistike. Stredový kanálik znižuje tlak na perineálnu oblasť, čím zvyšuje prietok krvi v tejto namáhanej časti vášho tela. Vyrába sa v dvoch veľkostiach a to 145 mm alebo 135 mm. Cena sa pohybuje okolo 170 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Squidworx Pedal Custom


Jedinečná ponuka modulárnych pedálov. Teraz máte možnosť byť iný a zladiť si farbu s vaším bicyklom alebo dresom. Na výber máte z dvanástich predpripravených kombinácií a navyše si môžete individuálne doladiť dizajn stredu, klietky či pinov. Dokonca si môžete vybrať aj veľkosť pinov a to z dvoch možností: 4 alebo 5,5 mm, podľa toho ktorá veľkosť vám lepšie vyhovuje. Vyfarbite sa pre túto sezónu. Cena sa pohybuje okolo 130 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite konverzný kit


Ak ste minulý rok premýšľali nad prestavbou na bezdušový systém a predsa ešte váhate, teraz je ten správny čas, sa do toho pustiť. S týmto konverzným kitom to bude jednoduché. Obsahuje všetko, čo budete potrebovať pri prestavbe spolu s podrobným návodom na použitie. Nezabudnite si však skontrolovať, či máte bezdušové ráfiky a plášte, bez nich by bola celá vaša snaha zbytočná. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force reflexné nálepky


Každý bezpečnostný prvok, ktorý použijete, je investícia, ktorá sa vyplatí. Takou drobnosťou, ktorá zvýši vašu viditeľnosť počas dní, keď toho svetla ešte nie je dosť, sú napríklad reflexné nálepky. Vyrobené sú z kvalitného materiálu Reflekton R3000, ktorý má skvelé reflexné vlastnosti a vydrží na vašom bicykli skutočne dlho. Znesie hrubšie zachádzanie a nejaké tie konáre či odletujúce kamienky ho hneď tak nepoškodia. Cena sa pohybuje okolo 3 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

FFWD karbónové kolesá F6D


Ak ste fanúšik cestnej cyklistiky a chcete pre túto sezónu vylepšiť svoj bicykel o skutočne rýchle ráfiky, tak potom je toto tá správna voľba pre vás. Aerodynamický tvar vám pomôže na dlhých rovinkách a vďaka nízkej hmotnosti nestratíte rýchlosť ani v kopcoch. Ráfik má vonkajšiu šírku 23 mm a výšku 60 mm. Pri výbere však treba dať pozor na to, že ráfik je lakovaný až do kraja a tak je určený výhradne pre kotúčové brzdy. Cena sa pohybuje okolo 1 500 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

4iiii Shimano R8000 Precision 3D


Kto chce zefektívniť svoje tréningy, výborným pomocníkom je wattmeter. Skvelou voľbou je, keď je priamo zabudovaný do kľúk. Kanadská značka 4iiii je známa najmä vďaka nim a objavili sa aj u jazdcov na World Tour. V balení nájdete ľavú kľuku s inštalovaným wattmetrom. Rozsah meranej kadencie je od 30 do 220 otáčok. Batéria vydrží 100 až 150 hodín. Mimochodom, ak by ste nevedeli, tak názov značky čítajte ako Four Eyes. Cena sa pohybuje okolo 520 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
keyboard_arrow_up