Hydratácia - dopĺňanie tekutín na výjazdoch či pretekoch

Jedna z najdôležitejších zásad je správna a dostatočná hydratácia. Pozrime sa spoločne na pár zaujímavých produktov v tejto kategórii.

Kompava EnergoFit

Od značky Kompava pod názvom EnergoFit máme komplexný nápoj na zvýšenie výkonu, vytrvalosti a dostupnosti okamžitej energie. Vďaka aminokyseline L-glutamín prispieva po výkone k okamžitej regenerácii a doplní všetko potrebné, čo športovec zo seba vydal. Vďaka extraktu zo zeleného čaju pôsobí tiež antioxidačne. Možnosť vybrať si z viacerých príchutí. Cena produktu sa pohybuje okolo 15 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Osprey Hydraulics

Rezervoár vody Hydraulics v objeme 2 litre od značky Osprey do vaku. Rezervoár je anatomicky tvarovaný podľa chrbtice pre pohodlie a zadná časť je vystužená plastom. Materiál je PVC a BPA free plus a je použitá antibakteriálna úprava AquaGuard. Náustok je jednoducho vymeniteľný pre lepšie hygienické dôvody. Obsahuje tiež magnetický držiak náustku na batoh. Cena produktu sa pohybuje okolo 53 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

CamelBak HAWG Pro 20 batoh

Dôležitý produkt pre zachovanie správnej hydratácie na dlhých výjazdoch od CamelBak. HAWG Pro 20 je batoh s objemom 20 litrov, z toho 3 litre tvorí rezervoár Crux na vodu. Tento vak je kompatibilný s chráničom chrbta CamelBak Impact Protector. Cena produktu je 165,95 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

OTE Hydro

Hydro tablety od značky OTE s pomarančovou príchuťou. Vhodné používať, keď je dôležitá hydratácia bez extra dávky kalórií a energie. Obsahom tabliet je vyvážená dávka elektrolytov sodíka, draslíka a horčíka. Každá tableta je prírodne ochutená, výsledkom je osviežujúci nápoj vhodný pri tréningu v horúcom prostredí. Najlepšie rozpustiť v 500 ml vody. Cena sa pohybuje okolo 10 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

PowerBar IsoActive

Izotonický nápoj od značky PowerBar s pomarančovou príchuťou. Je navrhnutý tak, aby vás správne hydratoval počas športovej aktivity. Obsahuje 5 elektrolytov v pomere, v akom sa z tela postupne strácajú a mix sacharidov s názvom C2Max. Zmes týchto sacharidov a elektrolytov pomáha telu lepšie absorbovať vodu pri fyzickej záťaži. Neobsahuje umelé farbivá. Obsah balenia je 1 320 gramov. Cena sa pohybuje okolo 30 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

CTM držiak GE

Držiak fľašky na bicykel od slovenskej značky CTM, aby ste neostali o smäde na každodenných výjazdoch. Tento držiak je vyhovujúci pre rámy, ktoré nemajú dostatok miesta pre bidon - napríklad malé veľkosti. Je vyrobený z plastu a fľaša sa vkladá zboku. Výhodou je možnosť použitia na obe strany. Hmotnosť je iba 38 gramov a je možnosť si vybrať z čiernej alebo matnej čiernej farby. Cena produktu sa pohybuje okolo 10 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Kellys Flash sada

Čistiaca sada od značky Kellys na vodný vak Kellys Flash, ale i pre iné batohy. Takúto sadu je dobré používať preventívne na čistenie vakov z hľadiska hygienických a zdravotných dôvodov. Sada obsahuje kefku pre čistenie rezervoáru, kefku na čistenie náustku, kefku na čistenie vnútornej strany hadičky a vešiak na vysušenie. Cena produktu sa pohybuje okolo 13 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

SiS Rego Rapid Recovery

Nápoj od značky SiS už podľa názvu Rapid Recovery napovedá, že sa bude jednať o regeneračný nápoj. Podporuje rýchle zotavenie organizmu po výkone, k čomu prispieva vysoký obsah sacharidov, bielkovín, elektrolytov a vitamínov. Ďalším dôležitým faktorom je, že dokáže rýchlo doplniť zásoby energie pre športový výkon. Možnosť vybrať si z viacerých príchutí. Obsah balenia je 500 g. Cena produktu sa pohybuje okolo 17 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Castelli Fly Team

Najčastejšie si na bicykel či iný šport beriete fľašu na vodu, aby ste dodržali správny pitný režim. Táto fľaša Castelli Fly Team je používaná profi tímami. Má ultratenké steny. Náustok je vyhotovený z mäkkej gumy a ľahko sa ovláda ústami pri otváraní. Otvor je široký pre lepšie čistenie fľaše. Objem je 550 mililitrov a možnosť je tiež vybrať si z červenej a čiernej farby. Cena produktu sa pohybuje okolo 9 €. Viac info nájdete u nás v MTBIKER shope alebo na stránke dodávateľa.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up