Pozvánka: MTBIKER Častovský cyklookruh – cykloturistika v okolí Červeného Kameňa

Prvý augustový víkend bude patriť pohode na dvoch kolesách - Častovskému cyklookruhu, určenému pre všetkých fanúšikov cyklistiky.

Združenie BTC Častá o.z. a MTBIKER si pre vás pripravili už 6. ročník pohodovej horskej cykloturistiky a to v sobotu 6. augusta. Vybrať si môžete z troch dĺžok tratí, kde sa jazdí po lesných cestičkách a občas aj nejakom kúsku asfaltu. Táto akcia nie je pretekmi ale pohodovou akciou pre všetkých s rovnakou záľubou. Bonusom je značená trať a organizácia v deň akcie, ako aj tombola pre všetkých zúčastnených.


Čo vás čaká?

Na výber máte 44 kilometrov dlhú trať aj s dvoma občerstvovacími stanicami. Ak máte chuť na niečo kratšie, tak je tu potom trať s polovičnou porciou 22 kilometrov. Deti sa môžu tešiť na 5 kilometrov dlhý okruh, na ktorom vás budú sprevádzať organizátori podujatia. Po celú dobu vás na tratiach bude sprevádzať malebná príroda Malých Karpát bohatá na zaujímavé hrady. Jedným z nich je aj Červený Kameň, pri ktorom sa bude parkovať aj počas akcie.


Samozrejme sa môžu zúčastniť aj e-bike jazdci a dokonca na minulých ročníkoch tu bolo vidieť aj kolobežky. Popri celej trati si máte možnosť pozrieť mnoho informačných tabúľ so zaujímavosťami v regióne. Otvorené budú aj chodníky najväčšej zvernice Biela Skala, ktoré sú počas roka obmedzené na jazdenie.


Možnosť prihlásenia sa online na túto akciu máte na tomto odkaze. Tá končí v stredu 3. augusta o polnoci a neskôr bude už možnosť registrácie iba priamo na mieste v sobotu dňa 6. augusta. Štartovné do 3. augusta je pre deti do 12 rokov v sume 1 €. Mládež od 12 do 18 rokov má štartovné 10 € a ostatní účastníci 15 €. Samotná registrácia v deň konania bude prebiehať od 9. do 11. hodiny a na trať sa môžete vydať hneď po registrácii.


O čistotu bicyklov sa postarajú wapky. Ak by vás pred štartom samotnej akcie postretol technický problém, bude vám k dispozícii aj profesionálny servisák z MTBIKERu. Občerstvenie na vás čaká na trati aj v priestore cieľa celej akcie. V spolupráci s MTBIKER shopom je pripravená pre všetkých zúčastnených tombola, ktorá je rozdelená pre malých aj veľkých pretekárov. Dospelí sa môžu tešiť na hlavnú cenu, bicykel Marin Eldridge Grade 27,5" a pre deti sme prichystali Rock Machine Storm 27 MD. Nebojte sa, aj na zvyšné miesta v tombole sa ujde pekná cena. Na každého účastníka čaká aj darček v podobe jedinečného bidonu na vodu.

Testovanie bicyklov

K dispozícii budú aj bicykle od značky Rock Machine, z toho 4 testovacie a 3 na statickú ukážku:


Ak ešte stále váhate s prihlásením sa na túto pohodovú akciu, možno vás presvedčí video z ročníka 2020. Ak máte rešpekt pred samotnou traťou, tú si môžete pozrieť práve v spomínanom videu. Pripraviť bicykle, prilby a seba, a hádam sa vidíme prvý augustový týždeň v obci Častá. Viac informácií o akcii nájdete na MTBIKER alebo Facebook stránke.

Ďalšie tipy na preteky

Pre tých, čo si chcú schuti zasúťažiť a pomerať sily s ostatnými, pripravujeme už tradične najstarší maratón na horských bicykloch na Slovensku a to MTBIKER Novodubnický maratón. Tešiť sa môžete na super trate, občerstvovačky, tombolu s hodnotnými cenami a skvelú atmosféru. Okrem iného aj tu budú k dispozícii testovacie bicykle Rock Machine. Pre zjazdárov tu je opäť obľúbená MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria, kde nás tretie kolo čaká na čerstvých trailoch vo Veľkej Lehôtke.

Tešíme sa na vás.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Častovský cyklookruh

calendar_today 06.08.2022
label MTB maratón
place Červený Kameň (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Častovský cyklookruh - pohoda na dvoch kolesách

Pozvánka: MTBIKER Častovský cyklookruh - pohoda na dvoch kolesách

Tradičná akcia pre všetkých malých aj veľkých nadšencov cyklistiky pripravuje ďalší ročník.
Reportáž: MTBIKER Častovský cyklookruh - pre ostrieľaných aj začiatočníkov

Reportáž: MTBIKER Častovský cyklookruh - pre ostrieľaných aj začiatočníkov

Pohyb je droga. Aspoň teda pre mňa. A keď sa ten pohyb dá spojiť s prírodou, tak sa dejú zázraky.
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
keyboard_arrow_up