Reportáž: Detská tour Petra Sagana - plážové vydanie

Na brehu rieky Váh, premiérovo v Šali, sa uskutočnilo už tohtoročné šieste pokračovanie Detskej tour Petra Sagana.

Trať bola situovaná v blízkosti miestneho parku a pláže Šaľa a nebola vôbec jednoduchá. Organizátori využili hrádzu na krátke ale strmé výjazdy, k tomu ešte dusné až horúce počasie poriadne sťažili cyklistom ich športové výkony.


V súťažnej kategórii Mikro dievčatá víťazí ako na bežiacom páse maďarská bikerka Millie Stephani Jóni z klubu Superior MTB Racing team. Tentokrát zvíťazila len tesne, veď jej dve súperky zaostali v šprinte len o jedinú sekundu. U chlapcov v tomto ročníku kraľuje Artur Mešo a nebolo tomu inak ani v Šali, keď „nadelil“ druhému v cieli viac ako pol minúty. Trnavskí cyklisti priviezli na súťaž aj Suzan Eowyn Jusko, ktorá premiérovo zakúsila pocit víťazstva na Detskej tour.

V Mili chlapci rozhodovala až cieľová kamera a víťazstvo zásluhou Riška Pčolu
putuje do Proefekt Košice. Maďarská cyklistka Réka Storcz Nagy napodobnila svoju krajanku z mladšej kategórie a taktiež premiérovo zvíťazila. Ďalší maďarský biker sa pokúšal o víťazstvo v kategórii Mini chlapci, ale v záverečnom kole mal predsa najviac síl Lukáš Mašura z Cyklistickej Tour a s prehľadom zvíťazil.


Sofia Matiesková z Velosvet Cycling team Prievidza je zberateľka zlatých medailí na Detskej tour a nebolo tomu inak ani v Šali, aj keď tu jej výborne sekundovala Kežmarčanka Ninka Raffajová, ktorá si prišla pre „striebro“.

U mladších žiakov to bol najtesnejší súboj súťaže. Favoritovi Sebastiánovi Trnkovi poriadne sťažil k cestu za víťazstvom Jakub Hnojčík. Obaja reprezentanti Cyklistickej Tour v záverečnom kole zrýchlili a vzdialili sa svojim konkurentom. Aj u starších žiačok patrili prvé dve priečky Cyklistickej Tour a to s rovnakým finišom „o galusku“. Z dvojičiek Bortelových zvíťazila Karolína pred Romanou. U starších chlapcov to bolo predstavenie cyklistov ŠK Topoľčianky, keď zvíťazil aktuálny Majster Slovenska v cestnej cyklistike Martin Stano pred Milanom Húsenicom.


Peter Bahorec sa poriadne ponáhľal do cieľa a v napínavom súboji zvíťazil u mužov pred ďalším Petrom Matieskom. Ivana Nikházyová má už z Detskej tour už tiež peknú zbierku medailí a nedala ostatným „mamičkám“ v kategórii rodičov žiadnu šancu na víťazstvo.


Podujatie Detskej tour Petra Sagana pokračuje finálovým kolom 18. septembra v Žiline.

Zdroj fotografií: Gabriela Birošová
report_problem Našiel si v texte chybu?

6. Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 27.08.2022
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label XC preteky
place Šaľa (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
keyboard_arrow_up