Enduro a trail výbava - bezpečnosť so štýlom

Rozmach horskej cyklistiky prezrádzajú okrem nových lokalít na jazdenie aj špecifické produkty a výbava. Čo sa vám môže hodiť, ak sa chcete venovať enduru a jazde na trailoch?

Maxxis Assegai - od 38,99 €

Maxxis Assegai plášť
Drsný terén endura vyžaduje drsný a všestranný dezén plášťov, akými je Assegai. Toto slovo pochádza z Afriky a znamená oštep. Prečo Afrika? Na vývoji plášťa totiž spolupracovala legenda MTB, niekoľkonásobný majster sveta v zjazde, Greg Minnaar z Juhoafrickej republiky. Vďaka jeho bohatým skúsenostiam vznikol všestranný odolný plášť, použiteľný vpredu aj vzadu. Vyrába sa v 27.5” a 29” veľkostiach, na výber sú rôzne rozmery a technologické prevedenia. Plášte Maxxis Assegai nájdete na MTBIKER eshope.

Osprey Raptor 14 - 134,90 €

Osprey Raptor 14 batoh
S jarou prídu aj prvé dlhšie výjazdy. To obnáša mať so sebou aj jedlo, náhradné oblečenie, základné servisné vybavenie alebo lekárničku, čo objem 14 l bez problémov pojme. Súčasťou batoha je aj 2,5 litrový vodný rezervoár Osprey Hydraulics. Jeho hadica a hrudný popruh sú vybavené magnetom pre bezpečné držanie. Batoh je vybavený odvetrávacím systémom AirScape s penovými hrebeňmi pre maximálne pohodlie. MOC je 167 € a nájdete ho na MTBIKER eshope.

Dainese Trail Skins Air - 59,99 €

Dainese Trail Skins Air chrániče na lakte
Chrániče lakťov sa zídu hlavne do bikeparkov, no často sú povinnosťou aj pre štart na enduro pretekoch. S ľahkými chráničmi, ktoré neobmedzujú v pohybe, sú priedušné a v súlade s bezpečnostnými normami, nemôžete nič pokaziť. Trail Skins Air sú pohodlné na celodenné jazdenie bez toho, aby ste ich museli dať dole počas výšľapov. Samotný materiál dokáže absorbovať až 83 % sily nárazu, pretože náraz rozloží na veľkú plochu. Za cenu 59,99 € ich nájdete na MTBIKER eshope.

Muc-Off Bolt - 36,99 €

Muc-Off Bolt rukavice
Ľahké a pohodlné MTB rukavice v štýlovom prevedení fungujú za každého počasia. Dlaň so silikónovou potlačou ponúka dokonalú priľnavosť na riadidlách a brzdovej páke, takže vy sa môžete plne sústrediť na trail a terén pred vami. Vďaka dokonalému spracovaniu budú dobrým spoločníkom na vašich cestách. Okrem toho majú rukavice palec a ukazovák kompatibilný s dotykovou obrazovkou. Cena týchto ergonomických a odolných rukavíc je 36,99 € a nájdete ich na MTBIKER eshope.

CrankBrothers Stamp 1 Large - 44,99 €

CrankBrothers Stamp 1 Large pedále
Platformové pedále vyrobené z kompozitných materiálov s kovanou, oceľovou oskou, sú určené primárne pre trail, enduro a DH jazdenie. Označenie Large znamená, že budú vyhovovať jazdcom, ktorí nosia veľkosť obuvi 43 a vyššie. Sú vybavené desiatimi nastaviteľnými pinmi z každej strany, čo zaručí bezpečný kontakt aj za tých najnáročnejších podmienok. Okrem toho je k dispozícii až sedem farebných prevedení pre zladenie s vaším bicyklom. Za 44,99 € ich nájdete v MTBIKER eshope.

Kellys KLS Rampart - 76,99 €

Kellys KLS Rampart chrániče na kolená
S ťažkým terénom prichádza aj vyššie riziko pádu. Často sú to kolená, ktoré idú do kontaktu so zemou ako prvé. Mysleli na to aj v Kellyse, kde navrhli a vyrobili chrániče KLS Rampart. V ich „útrobách“ nájdeme polyuretánovú penu E3T, ktorá účinne absorbuje nárazy. Pri bežnej jazde je mäkká, no v prípade nárazu tvrdne a pohlcuje energiu nárazu. Vybavené sú silikónovými lemami a nastaviteľným sťahovaním na suchý zips. MOC chráničov Kellys je 76,99 € a nájdete ich na MTBIKER eshope.

Pepi´s Tire Noodle Tire Insert - 68,99 €

Pepi
Nevýhodou bezdušových plášťov môže byť, že ak jazdíme nízke tlaky, riskujeme poškodenie ráfika. Riešením môže byť Pepi´s Tire Noodle - penový insert, ktorý je ľahký, no zároveň dostatočne odolný, aby ochránil ráfik pred nechceným poškodením. V prípade, že akokoľvek zlyhá zalepenie defektu, s touto vložkou bezpečne prídete domov alebo k autu. Je kompatibilný so všetkými systémami pre bezdušové kolesá. Za 27,5” alebo 29” verziu zaplatíte 68,99 € a nájdete ho v našom MTBIKER eshope.

Cratoni C-Maniac 2.0 MX - 169 €

Cratoni C-Maniac 2.0 MX prilba
Prilba patrí na hlavu za každých okolností a pri štýle jazdy ako trail a enduro to je úplná samozrejmosť. V niektorých prípadoch vás na štart bez „fullface prilby“ ani nepustia. Výrobca Cratoni myslel na univerzálnosť s modelom C-Maniac 2.0 MX, ktorý má demontovateľnú ochranu brady. Prečítať si test od kolegu Tomáša môžete na tomto odkaze. Túto ľahkú, no odolnú ochranu hlavy máme v ponuke v rôznych farebných variantoch. Jej MOC je stanovená na 170 €. Nájdete ju na MTBIKER eshope.

Viac výbavy pre enduro a celkovo cyklistiku nájdete u nás na MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava PR článok

Jazda v náročnom teréne a potrebná výbava

Vychytávky, ktoré uľahčia „život" na bicykli, ale aj výbava pre väčší komfort či bezpečnosť. Do bikeparku, trail centra či na celodenný výjazd lesom sa môže zísť niečo z tohto výberu.
keyboard_arrow_up