Mix bicyklov do 2 500 € - pre zážitok z jazdy aj zábavu

Cesta, traily, maratóny, alebo len výlet v okolí? My máme bicykle pre všetkých. Dostupná kvalita domácich výrobcov aj ikonické, legendárne značky. Čo si vyberiete?

Bianchi Impulso Allroad - 2 399 €

Gravel si postupne našiel svojich priaznivcov a niet sa čo čudovať. Je to disciplína, ktorá je hlavne o zážitkoch a spoznávaní. Pribúdajú nám aj rôzne preteky v tejto disciplíne, ktoré môžu byť spestrením ku ceste, alebo naopak ku horskej cyklistike. Bianchi Impulso kombinuje ľahký hliníkový rám s karbónovou vidlicou, univerzálne prevody 2x11 a skvelú výbavu GRX od Shimana. Pevné osy prispejú celkovej tuhosti, samozrejmosť sú kotúčové brzdy. MOC bicykla je 2 399 €. Nájdete ho na MTBIKER eshope.

Bianchi Impulso Allroad

CTM Scroll AM Xpert - 2 499 €

Slovenský výrobca CTM prichádza s ďalšou generáciou celoodpruženého „allmountainu“ SCROLL. Jedná sa o obľúbený model, ktorý môžete stretnúť takmer v každom trail centre. Stojí na hliníkovom ráme so zdvihom 155 mm, ktorý dopĺňa vidlica RockShox 35 Gold so zdvihom 150 mm. Zdvihy a moderná geometria ho predurčujú na jazdu v členitom teréne a na trailoch, kde je hravý a zábavný. Pohon 1x12 Deore je zárukou spoľahlivosti, ktorej sekundujú aj 4-piestové brzdy. Odporúčaná cena je 2 599 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

CTM Scroll AM Xpert

Orbea Alma H30 - 1 199 €

Hardtail je univerzálnou a často najlepšou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú bicykel na jazdu po cyklotrasách a lesných chodníkoch. Dobre poslúži aj vtedy, keď začínate s XC pretekmi a chcete vyskúšať niektorý lokálny maratón. Vo výbave má vzduchovú vidlicu so 100 mm zdvihom, pohon 1x12. Alma znamená po latinsky duša, no kolesá sú pripravené aj pre bezdušové použitie. O bicykloch Orbea si môžete prečítať aj reportáž z návštevy výroby od kolegu Lukáša. V troch farbách ho nájdete za MOC 1 199 € na MTBIKER e-shope.

Orbea Alma H30

BMC Speedfox AL TWO - 2 099 €

Zdvihy 130 mm vpredu a 120 mm vzadu sú univerzálne pre jazdu v teréne. Vyrazte s partiou na hrebeňovku, niektorý z dostupných cyklovrcholov, alebo na traily. Speedfox vám dodá pocit istoty. Hliníkový rám s modernou geometriou je vybavený odpružením a teleskopickou sedlovkou X-Fusion, 29” kolesami obutými do plášťov Maxxis Forekaster. O pohon sa postará overené Shimano Deore 1x12. Na prvý pohľad vás upúta aj zelená farba, zladená s čiernymi komponentami. MOC bicykla je 2 299 €. Nájdete ho v MTBIKER eshope.

BMC Speedfox AL TWO

Marin Gestalt XR - 2 399 €

Z horúcej Kalifornie prichádza ešte horúcejšia novinka, v podobe gravelového bicykla. Gesalt XR je postavený na hliníkovom ráme, ktorý dopĺňa vidlica z uhlíkových vlákien, pre lepšiu absorpciu vibrácií. Jednoprevodníkový systém tvoria kľuky FSA, brzdy a radenie z radu Shimano GRX. Zaujímavosťou je tiež osadenie teleskopickej sedlovky TranzX, pre lepšiu manévrovateľnosť v zjazde. Rátať môžete tiež s pevnými osami, ktoré dodajú celému bicyklu tuhosť aj v ťažšom teréne. Viac zistíte na stránke výrobcu.

Marin Gestalt XR

Kellys Swag 10 - 1 999 €

Aj „doma“ vieme robiť dobré enduro bicykle. Swag 10 od Kellysu disponuje zdvihom 160 mm, vidlicou RockShox 35 Silver a zadnou stavbou so zdvihom 150 mm. 12-rýchlostný pohon a štvorpiestové brzdy pochádzajú z radu Shimano Deore. Teleskopická sedlovka je samozrejmosť v tejto kategórii bicyklov a má zdvih 150 mm. Obutie zabezpečujú plášte Schwalbe Nobby Nic. Swag je vyhotovený v sivej farbe, doplnenej čiernymi komponentami a nápismi. Slovenské enduro nájdete za MOC 2 399 € na našom MTBIKER eshope.

Kellys Swag 10

Ghost Nirvana Universal - 1 619 €

Geometria SuperFit, ktorá je maximálne prepracovaná a prispôsobená rôznym proporciám cyklistov na základe desaťtisícov meraní, vás presvedčí, že cítiť sa pohodlne na bicykli je základ skvelej jazdy. Výbavu tvorí vzduchová vidlica RockShox Recon so zdvihom 120 mm, kombinácia rôznych sád výrobcu SRAM s dvanástimi rýchlosťami a hydraulické brzdy Shimano. Bicykel Nirvana stojí na 29” kolesách, no najmenšie veľkosti sú na 27,5” kolesách. Univerzálnosť za MOC 1 799 € nájdete v našom MTBIKER eshope.

Ghost Nirvana Universal

BULLS Copperhead 2 - 1 099 €

Klasický dvojprevodník má stále čo ponúknuť aj v dobe, keď medzi horskými bicyklami dominuje jednoprevodník. Pohon 2x10 poskytuje svižnosť pre jazdu po cyklotrasách a zároveň s ním spoľahlivo vyšliapete aj náročnejšie kopce. Univerzálnosť Copperhead 2 tiež dopĺňajú plášte Schwalbe Smart Sam, ktoré skvelo odvaľujú na hladkom povrchu, no podržia aj na štrku a lesnej ceste. Pružinová vidlica SR Suntour XCM poslúži svojmu účelu, tak ako aj hydraulické brzdy Tektro. MOC je 1 099 €. Nájdete ho v MTBIKER eshope.

BULLS Copperhead 2
Viac bicyklov nájdete v našom MTBIKER eshope.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny PR článok

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny

Každá disciplína si vyžaduje rôzne obutie, o podmienkach ani nehovoriac a preto prinášame niekoľko tipov. Tak ktorý si dnes zvolíš ty?
Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom PR článok

Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom

Bikepacking je v posledných rokoch disciplína, ktorá zažíva obrovský rozmach a niet sa čomu diviť. Čo sa ti zíde, ak sa chystáš vrhnúť do prvého dobrodružstva?
Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
keyboard_arrow_up