Detská tour Petra Sagana -  pokračovanie série v Topoľčiankach

Topoľčianky sú „liaheň” mládežníckej MTB cyklistiky a aj preto sa Detská tour Petra Sagana po ročnej prestávke znovu vrátila do mesta vína a koní.

Súťaž prebiehala na tradičnom mieste vedľa dostihovej dráhy. Technický lesík, atraktívny pumptrack a na záver škvarový atletický ovál, ako v minulosti dojazd na Pretekoch Mieru preveril viac ako 400 malých cyklistov.

Na kategóriu Baby čakala polovica atletického oválu, ostatné kategórie sa už vydali na malý a veľký okruh v blízkosti areálu. Lucia Zelenayová je víťazkou najmenšej súťažnej kategórie Mikro. U chlapcov sa v tejto kategórii v konkurencii 54 bikerov z víťazstva tešil Jakub Šarnik z MTB team Bardejov.

Detská tour Petra Sagana

V priebehu súťaže Mili dievčatá si dostatočný náskok vypracovala Nela Čerňanská z ŠK Medvedica, ktorá si náskok ustrážila aj v závere a s prehľadom zvíťazila. U chlapcov v tejto kategórii sa od úvodu vyprofilovala v čele 3-členná skupina a na záver sa špurtovalo. Traja cyklisti sa zmestili do 0,2 sekundy! Najlepší šprint v závere predviedol Peter Kováč z CK Olympik Trnava.

V Mini dievčatá sa od začiatku odpútala od zbytku štartového poľa zahraničná dvojica Sofia Drongová z českého Tufo Cyklozákladna Otrkovice a maďarská bikerka Réka Storcz Nagy zo Superior Racing Team a rozhodovalo sa opäť až na atletickom ovále, kde viac síl ostalo českej cyklistke.

Detská tour Petra Sagana
V kategórii Mikro chlapci bojovali o medaily len 3 cyklisti. Dvaja českí cyklisti dokonca z jedného tímu SK Edie Team Vsetín nakoniec zobrali zlatú aj striebornú medailu. Ruky nad hlavu v cieli zdvihol Ondrej Matušú.

Mladšie žiačky absolvovali 5 veľkých okruchov, čo víťazke Sofii Matieskovej z Cys Akadémia Petra Sagana zabralo niečo cez 20 minút. Celé preteky jej však dýchala na chrbát Eliška Konigová z domáceho klubu ŠK Topoľčianky a súboj o zlato prehrala až na páske.

deti, malí cyklisti
U mladších žiakov musela rozhodovať po krásnom súboji Jakuba Hnojčíka z Cyklistickej Tour a českého bikera Matyaša Orsavu z Tufo Cyklozákladna Otrokovice až cieľová fotografia. Zlato nakoniec putuje do Českej republiky. Absenciu favoritiek Hudokovej, Bortelovej využila vo svoj prospech a v Topoľčiankach zvíťazila staršia žiačka Emma Galovičová z CyS Akadémia Petra Sagana.

Detská tour Petra Sagana
U starších žiakov kraľovali domáci bikeri, ktorí trať poznajú naspamäť. Aj keď väčšinu pretekov viedol Martin Stano, v poslednom okruhu sa dostal do čela jeho klubový spolujazdec Milan Húsenica, ktorý štartoval až z posledného radu a s prehľadom zvíťazil. Víťazstvo tak ostalo doma v klube ŠK Topoľčianky.

Detská tour Petra Sagana
U rodičov kráča od víťazstva k víťazstvu počas celej Detskej tour Petra Sagana dvojica Michal Mička a Helen Beňová a nebolo to inak ani v Topoľčiankach.

Po prázdninovej prestávke Detská tour Petra Sagana pokračuje 3. septembra v Poprade.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?
PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Odštartovala Detská tour Petra Sagana 2023

Desiaty ročník začala obľúbená séria pretekov písať v Budmericiach. Krásne prostredie v parku kaštieľa prilákalo na štart necelých 500 mladých bikerov z celého Slovenska, ale aj Čiech, Maďarska a Rakúska.
keyboard_arrow_up