Pozvánka: MTBIKER komunitná jazda Podpoľanie - objav s nami lazy

Koncom mája sa spoločne aj s našimi horskými tátošmi prenesieme do filmu „Na samotě u lesa“. Presne toto spolu s nádhernou prírodou nás totiž čaká na ďalšej komunitnej jazde – tentokrát na malebnom Podpoľaní.

Slovensko je krásne, no s určitou dávkou subjektivity môžeme povedať, že niektoré kútiky sú predsa len ešte o niečo krajšie. A sem treba jednoznačne zaradiť aj Podpoľanie. Kraj pod vyhasnutou sopkou je známy nielen svojimi výnimočnými krojmi, hudbou, roztrúsenými domčekmi, ale aj odľahlejšími zákutiami, ktoré sa spolu 24. a 25. mája vydáme objaviť. Ako to už býva, aj s pridanou hodnotou.

Nielen točením nôh je človek živý

Začneme však netradične – ako pozvánku, tak aj celý víkend. Samotný program totiž začína už v piatok večer. Podobne, ako sme to absolvovali v hoteli Impozant na Turci, sa aj teraz môžete tešiť na prednášky Imromana, na ktoré bude nadväzovať spoločná diskusia. Tentokrát sa rozrozpráva o svojich TOP zážitkoch z maratónov – a tých má po toľkých rokoch veru naozaj požehnane.

Okrem toho sa môžete tešiť aj na to, čo taký pravidelný tréning prináša a čo si berie ako svoju daň v každodennom živote. Čo-to sa dozviete aj o samotnom regióne Podpoľania. Možno aj vďaka takýmto tipom zistíte, že je to oblasť hodná objavovania – pokojne aj počas letnej dovolenky s rodinou.

MTBIKER komunitná jazda Podpoľanie

Zázemie so všetkým, čo k tomu patrí

O priestory a logistiku sa tentokrát stará Hotel Zerrenpach Látky. Azda najzásadnejšou informáciou je, že s kódom „MTBIKER“ získate 30 % zľavu na všetky služby hotela z piatka na sobotu. Užiť si tak môžete nielen prednášky a jazdu, ale aj výnimočnú gastronómiu či masáže. Pri hoteli je zriadená aj požičovňa e-bikov. Na komunitnej jazde radi privítame cyklistov na horských bicykloch akéhokoľvek druhu - či už s vlastným, alebo elektrickým pohonom. Tým pádom sa môže s takouto malou pomocou prísť v sobotu povoziť naozaj celá rodina.


Hotel sa o nás postará ako pred jazdou, tak aj po nej. Účastníci sa na začiatku môžu tešiť na „welcome drink“ v podobe lokálneho ľadového čaju, po dojazde nás bude čakať vytúžená sprcha a takisto porcia guláša. V prípade potreby si tu budete vedieť umyť aj svoje dvojkolesové tátoše. Ako bonus nám bude vyhrávať Ľudová hudba Muzikanti – veď čo by to bolo za Podpoľanie bez poriadnych rozkazovačiek? Labužníci môžu okúsiť aj niečo málo z lokálnych produktov.

MTBIKER komunitná jazda Podpoľanie

Trasa pre každého

Trasu sme sa v spolupráci s agentúrou Banskobystrický kraj Turizmus snažili zvoliť tak, aby ponúkla predovšetkým pestrý mix jazdenia a aby si ju mohol užiť každý. Budeme sa pohybovať mimo premávky po nespevnených cestách pokojným tempom, ktoré budeme prispôsobovať skupine. Oficiálna trasa meria 37 kilometrov, no kto bude chcieť, môže si ju natiahnuť na 50 km s prevýšením zhruba 1 200 – 1 300 metrov. Okruh je vhodný pre MTB, resp. krosové bicykle.

MTBIKER komunitná jazda Podpoľanie

Stúpania nie sú príliš prudké a nesú sa skôr v príjemnom duchu. Odmenou za absolvovanie budú výhľady na detvianske lazy či nádrž pitnej vody Málinec. Dlhšia trasa cyklistov zavedie aj k prameňu rieky Ipeľ, z ktorého sa môžu napiť. Kompletný popis trasy nájdeš aj v našom kalendári.

A práve sem ťa odkážeme, ak by si sa tohto podujatia rád/rada zúčastnil/a. Nájdeš tu všetky ostatné podrobnosti ako aj spôsob prihlásenia sa. Tešíme sa na teba!
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER komunitná jazda Podpoľanie

calendar_today 24.05.2024 - 25.05.2024
label Komunitná jazda
place Látky - hotel Zerrenpach (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

Ak je niečo, čo skutočne vyšlo snáď v každom ohľade, bola to práve MTBIKER komunitná jazda vo Valčianskej doline. Prečo by si nabudúce nemal chýbať ani ty?
keyboard_arrow_up