Zdroj: http://www.flickr.com/photos/teloro/3305969092/

Taliansky špecialista na záverečne špurty Alessandro Petacchi sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Alby do Parmy a merala 244 km. Cyklista tímu Lampre - ISD sa presadil v hromadnej koncovke pred Britom Markom Cavendishom a krajanom Manuelom Ballettim.

Cavendish z amerického zoskupenia HTC-Highroad, ktoré vyhralo sobotňajšiu tímovú časovku, sa vďaka druhému miestu stal novým lídrom pretekov. Z ružového dresu vyzliekol vďaka bonifikácii svojho tímového kolegu Marca Pinottiho.

Mužom dňa bol Nemec Sebastian Lang. Cyklista tímu Omega Pharma-Lotto v najdlhšej etape Gira 2011 unikol už po troch kilometroch a jeho atak sa skončil po 215 km. Jeho náskok sa v jednej chvíli blížil už k dvadsiatim minútam, potom sa začal zmenšovať. O víťazovi napokon aj napriek viacerým atakom rozhodla šprintérska koncovka. "Teší ma, že som získal ružový dres lídra. Petacchi je skvelý šprintér, ale v koncovke trikrát zmenil smer, čo sa nesmie. Rozhodcovia si to mali všimnúť,“ povedal po etape Cavendish.

Výsledky:
2. etapa (Alba - Parma, 244 km): 1. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre - ISD 5:45:40 h, 2. Mark Cavendish (V. Brit.) HTC-Highroad, 3. Manuel Belletti (Tal.) Colnago - CSF Inox, 4. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 5. Borut Bozic (Slovin.) Vacansoleil-DCM, 6. Davide Appollonio (Tal.) Sky Procycling, 7. Tyler Farrar (USA) Garmin, 8. Robert McEwen (Aus.) RadioShack, 9. Wouter Weylandt (Belg.) Leopard Treck, 10. Matteo Montaguti (Tal.) AG2R La Mondiale všetci rovnaký čas ako víťaz
Poradie po 2. etape: 1. Mark Cavendish (V. Brit.) HTC-Highroad 6:06:27 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad, 3. Craig Lewis (USA) HTC-Highroad, 4. Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad, 5. Lars Ytting Bak (Dán.) HTC-Highroad všetci +12 s, 6. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre - ISD +16, 7. Robert McEwen (Aus.) RadioShack, 8. Fumijuki Beppu (Jap.) RadioShack, 9. Jaroslav Popovyč (Ukr.) RadioShack, 10. Tiago Machado (Portug.) RadioShack všetci +22.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/teloro/3305969092/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up