Zdroj: http://www.flickr.com/photos/goflo/4486519200/

Španiel Francisco Ventoso sa stal víťazom štvrtkovej 6. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Orvieta do Fiuggi a merala 216 km. Jazdec tímu Movistar dosiahol čas 5:19:39 h. Na druhom mieste skončil Talian Alessandro Petacchi, aj tretiu priečku obsadil domáci cyklista - Roberto Ferrari, obaja mali rovnaký čas ako víťaz.

Ružový dres pre priebežného celkového lídra si udržal aj po šiestej etape Holanďan Pieter Weening v službách Rabobanku. Weening vedie celkovo o 2 sekundy pred dvojicou jazdcov HTC - Highroad Marcom Pinottim a Konstantinom Sivcovom.
Dvadsaťdeväťročný Španiel Ventoso, ktorý má na svojom konte už aj jeden etapový triumf z Vuelty, zdolal v záverečnom špurte špecialistu na dojazdy Petacchiho. Tridsaťsedemročný taliansky špurtérsky expert sa snažil, v závere však rezignoval a pri dojazde už iba sledoval svojho súpera. "Už pred pretekmi sa mi pozdávala táto etapa. Bol to veľmi dlhý a náročný deň, udržal som však tempo až do konca a získal triumf. Danilo (Di Luca - pozn.) sa snažil približne 100 - 150 m pred koncom dostať sa do úniku a ja som sa ho chcel držať. Petacchi ma potom chcel obehnúť, nedokázal to však," skonštatoval víťaz. "Máme za sebou dobrý deň. Všetci boli silní a zajtra sa pokúsime zopakovať dnešný výkon. Snáď sa nám podarí udržať ružové tričko," prezradil po konci štvrtkovej etapy priebežný líder Weening.

Výsledky:
6. etapa (Orvieto - Fiuggi 216 km): 1. Francisco Ventoso (Šp.) Movistar 5:19:39 h, 2. Alessandro Petacchi (Tal.) Lampre, 3. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 4. Danilo Di Luca (Tal.) Kaťuša, 5. Davide Appollonio (Tal.) Sky Procycling, 6. Michele Scarponi (Tal.) Lampre, 7. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo, 8. Gerald Ciolek (Nem.) Quickstep, 9. Paolo Tiralongo (Tal.) Astana, 10. Ruggero Marzoli (Tal.) Acqua & Sapone - všetci rovnaký čas ako víťaz
Poradie po 6. etape: 1. Pieter Weening (Hol.) Rabobank 20:15:12 h, 2. Konstantin Sivcov (Biel.) HTC-Highroad a Marco Pinotti (Tal.) HTC-Highroad obaja +2 s, 4. Christophe Le Mevel (Fr.) Garmin-Cervelo +5, 5. Pablo Lastras Garcia (Šp.) Movistar +22, 6. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +24.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/goflo/4486519200/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up