Zdroj: http://www.flickr.com/photos/rude64/4591381285/

Španiel Mikel Nieve Ituralde sa stal víťazom nedeľňajšej 15. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá mala cieľ na kopci nad údolím Val di Fassa a merala 229 km. V záverečnom náročnom stúpaní do cieľa zdolal cyklista tímu Euskaltel-Euskadi o takmer dve minúty hrdinu etapy Taliana Stefana Garzelliho, ktorý v nedeľu vyhral dve vrchárske prémie. Tretie miesto obsadil v ružovom drese jazdiaci líder hodnotenia Španiel Alberto Contador, ktorý na víťaza stratil 1:51 min.

Nedeľňajšia etapa mala byť niekoľko náročných stúpaní, ktoré poriadne preverili ašpirantov na celkový triumf na tomto podujatí. Ešte niekoľko kilometrov pred cieľom viedol Talian Garzelli, no v závere nemal dostatok síl a prvenstvo musel prenechať Ituraldemu, ktorý sa v celkovej klasifikácii posunul už na 6. priečku.

Výsledky - Giro d´Italia:

15. etapa (Conegliano - Gardeccia-Val di Fassa, 229 km): 1. Mikel Nieve Ituralde (Šp.) Euskaltel-Euskadi 7:27:14 h, 2. Stefano Garzelli (Tal.) Acqua & Sapone +1:41 min, 3. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank +1:51, 4. Michele Scarponi (Tal.) Lampre - ISD +1:57, 5. John Gadret (Fr.) AG2R La Mondiale +2:28, 6. José Rujano Guillen (Ven.) Androni Giocattoli +2:35, 7. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas-Cannondale +3:34, 8. Joaquím Rodríguez (Šp.) Kaťuša +3:34, 9. Roman Kreuziger (ČR) Astana +4:01, 10. Steven Kruijswijk (Hol.) Rabobank +4:13.
Poradie po 15. etape: 1. Alberto Contador (Šp.) Saxo Bank 62:15:29 h, 2. Michele Scarponi (Tal.) Lampre +4:20, 3. Vincenzo Nibali (Tal.) Liquigas +5:11, 4. John Gadret (Fr.) AG2R +6:08, 5. Igor Antón (Šp.) Euskaltel-Euskadi +6:32, 6. Mikel Nieve Ituralde (Šp.) Euskaltel-Euskadi +7:03.

[Foto na úvode: http://www.flickr.com/photos/rude64/4591381285/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up