Zdroj: Flickr.com/photos/acme59/6989520027/

Úradujúci majster sveta Mark Cavendish z Veľkej Británie potvrdil v šprintérskej koncovke 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia v Herningu svoje kvality a presadil sa v súboji celého pelotónu. Slovenský zástupca Martin Velits prišiel do cieľa 206 km dlhej etapy v okolí dánskeho mesta Herning na 56. priečke a celkovo mu patrí 40. pozícia.

Ružový dres lídra si udržal Američan Taylor Phinney, ktorý vyhral sobotňajšiu úvodnú časovku. Jazdec tímu BMC mal v závere etapy problémy, napokon sa mu v posledných kilometroch aj s prispením kolegov podarilo zlikvidovať 30-sekundové manko.

Cavendish mal pozíciu v šprinte uľahčenú, keďže v poslednej zákrute sa po páde rozdelil pelotón na menšie skupiny a niektorí špecialisti zostali vzadu. Brit v službách tímu Sky zdolal vo finiši Austrálčana Matthewa Gossa, tretí prekvapujúco skončil Francúz Geoffrey Soupe.

Podľa očakávania sa hneď v úvode dňa zrodil únik skupiny, boli v nej Alfredo Balloni, Olivier Kaisen a Miguel Rubiano. Na 60. km už mala táto trojica vyše 13-minútový náskok. Na dánskej rovine pelotón v úvode relaxoval, potom začali čelo balíka kontrolovať jazdci tímov Rabobank, GreenEdge a Sky a tempo sa zrýchlilo. Únik tria sa skončil 40 km pred cieľom, neskôr to ešte skúšal Dán Lars Ytting Bak, napokon však rozhodol hromadný špurt.

Výsledky - Giro d´Italia:

2. etapa (Herning - Herning, 206 km): 1. Mark Cavendish (V. Brit.) Sky 4:53:12 h, 2. Matthew Harley Goss (Aus.) GreenEdge, 3. Geoffrey Soupe (Fr.) FDJ-Big Mat, 4. Tyler Farrar (USA) Garmin - Barracuda, 5. Roberto Ferrari (Tal.) Androni Giocattoli, 6. Mark Renshaw (Aus.) Rabobank, 7. Thor Hushovd (Nór.) BMC Racing, 8. Daniele Bennati (Tal.) RadioShack-Nissan, 9. William Bonnet (Fr.) FDJ-Big Mat, 10. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky,... 56. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep - všetci čas ako víťaz.

Poradie po 2. etape: 1. Taylor Phinney (USA) BMC Racing 5:03:38 h, 2. Geraint Thomas (V. Brit.) Sky +9 s, 3. Alex Rasmussen (Dán.) Garmin - Barracuda +13, 4. Manuele Boaro (Tal.) Saxo Bank +15, 5. Gustav Larsson (Švéd.) Vacansoleil-DCM +22, 6. Ramunas Navardauskas (Litva) Garmin - Barracuda +22, 7. Brett Lancaster (Aus.) GreenEdge +23, 8. Marco Pinotti (Tal.) BMC Racing +24, 9. Jesse Sergent (N. Zél.) RadioShack-Nissan +26, 10. Nelson Oliveira (Portug.) RadioShack-Nissan +27,... 40. Martin Velits (SR) Omega Pharma-QuickStep +41.

[Foto na úvode: Flickr.com/photos/acme59/6989520027/]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Prepisovanie histórie a množstvo smoly - aj toto bolo Giro d'Italia 2022

Giro som si v poslednej dobe obľúbil viac ako Tour a to už je čo povedať. Aké prekvapenia a senzácie nám priniesol tento ročník?
Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
keyboard_arrow_up