Na strednom Slovensku vzniká E-BIKE región

Stredné Slovensko sa čoraz viac dostáva do povedomia verejnosti vďaka rôznym projektom. Jedným z nich je jedinečný projekt E-BIKE región stredné Slovensko, ktorý pred nastávajúcou letnou sezónou poteší všetkých milovníkov cyklistiky.

Dňa 26.4.2016, sa o tomto projekte prvý raz dozvedela verejnosť, keď ho na tlačovej konferencii za účasti primátora Banskej Bystrice Jána Noska, oficiálne predstavili zástupcovia zainteresovaných subjektov – spoločnosti RIDE.sk, Horského hotela Kráľova Studňa a OOCR stredné Slovensko.


Tento projekt je slovenskou novinkou a jeho cieľom je zvýšiť záujem o cestovný ruch v okolí Banskej Bystrice a ešte viac zatraktívniť cyklotrasy stredného Slovenska prepojením dôležitých miest, pamiatok a vybraných ubytovacích zariadení, ale aj technickým vybavením informačných bodov, kde nebudú chýbať cyklonabíjačky, servisné náradie a požičovne e-bikov a bicyklov.

Krstom a prvou rukolapnou skutočnosťou tohto projektu bude 30. apríla o 11. hodine na Kráľovej Studni otvorenie prvej slovenskej nabíjacej a servisnej stanice na elektrobicykle. Stretnutie cyklistov bude o 8.30 hod. v Harmanci na parkovisku Mestských lesov pri vstupe do Bystrickej Doliny. Na Kráľovu Studňu vystúpia po trase cez Panskú kolibu, Črchľu a Túfnu
. Podľa posledných informácií, pre nepriaznivé počasie (30 cm snehu) sa akcia presúva.

Oblastná organizácia cestovného ruchu pred letnou sezónou predstavila niekoľko ďalších noviniek, ako aj existujúcich projektov, ktoré v sezóne 2016 budú úspešne nadväzovať na predošlé ročníky.


Už tradične sa záujemcovia môžu tešiť na 5. ročník populárneho cyklobusu. Začiatok novej sezóny je stanovený na 15. mája 2016 s odchodom zo Strieborného námestia v Banskej Bystrici, s trasou na Malý Šturec, Donovaly a Šachtičky. Každý cestujúci dostane k zakúpenému lístku zdarma cyklomapu a pripravené sú aj malé darčeky.

Turistický autobus – turbus

Po veľmi úspešnom pilotnom ročníku (vyše 2 000 cestujúcich), pokračuje aj tento projekt. Ide o o dva autobusy dopravnej spoločnosti Michal Stebila – S. A. Š. Autoškola. S prepravou turistov sa začne 30. apríla o 8.30 hod. z autobusovej stanice na Uhlisku – Golianova ulica. Pravidelná linka na Kráľovu Studňu bude premávať vždy v sobotu, v nedeľu a dňoch pracovného voľna. Pre veľký záujem bude v letných mesiacoch počas sobôt posilnená priama linka na Panskú kolibu cez Bystrickú Dolinu (odchod ráno 6.30 hod.).

„Za jeden deň prechod Veľkou Fatrou“

Pripravený je tiež nový produkt, v rámci ktorého bude zabezpečený odvoz turistov na objednávku na Smrekovicu pri Ružomberku. Za týmto účelom zakúpil dopravca ďalší 23-miestny autobus, ktorého odchod bude 8.30 hod. z Uhliska – „Kazačok“. Veľkou devízou Turbusu je jeho ekologický rozmer, a teda jeho využitie návštevníkmi Národného parku, namiesto individuálnej dopravy na vlastných autách.


Pre návštevníkov by atraktívnym produktom mal byť aj tzv. „Astrobus“, ktorý bude v dňoch najvhodnejších na pozorovanie nočnej oblohy, voziť návštevníkov z Banskej Bystrici až do Parku tmavej oblohy, kde budú prichystané teleskopy a odborný výklad.
Všetkých priaznivcov srdečne pozývame.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Lapierre E-Zesty AM 9.4 2024 – pán bicykel

Test: Lapierre E-Zesty AM 9.4 2024 – pán bicykel

Po ročnej odmlke sa ku mne dostal konečne bike na test. A rozhodne nie nejaký obyčajný.
Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up