Netrénuj sám, staň sa súčasťou úspešného tímu

Triatlon. Krásny, moderný a stále populárnejší. Aj napriek tomu, že je to olympijský šport, mnoho ľudí stále krúti hlavou a nevie presne o aký šport ide. A ide rovno o tri. Plávanie, cyklistiku a beh.

K súčastnej popularite triatlonu dopomohli aj úspechy našich športovcov, predovšetkým olympionika Richarda Vargu, ktorý robí skvelú reklamu našej krajine po celom svete a bol účastník už dvoch olympiád.

Je len veľmi ťažko predstaviteľné, že olympijský triatlon trvá špičkovému športovcovi skoro 2 hodiny pri maximálnej záťaži takmer nepretržite. Šprint triatlon trvá približne hodinu, Ironman zase 8 hodín pre tých najrýchlejších, čo znamená okolo 13-14 hodín pre tých ostatných. A to je na tom to krásne. Tento náročný šport môže robiť takpovediac ktokoľvek, a preto je taký lákavý pre ľudí.


Áno, každý to môže dokázať, ale dlhodobo a s cieľom napredovania to veľakrát nevydrží. Človek sa zlepšuje systematickým a dlhodobým tréningom. Je skvelé mať tím a okolo seba ľudí, ktorí zdieľajú šport s vami, vaše úspechy aj neúspechy. Ak ťa to láka vyskúšať, pridaj sa k nám a začni s nami. Sme tu pre vás. Ale kto sme?

Marián Horínek, headcoach Prestigio Realiz Team: „Monentálne máme približne šesť desiatok členov od 6 do 65 rokov, o ktorých sa stará šesť kmeňových a traja externí tréneri. Vychovali sme úspešných pretekárov, ktorí sa zúčastnili napríklad OH v Pekingu a Londýne, prvý náhradník pre OH Rio 2016 a mnohých majstrov Slovenska v triatlone. V našom tíme majú miesto nielen výkonnostní a vrcholoví športovci, ale aj hobby športovci, ktorí majú radi šport a pohyb. Aj z tohto dôvodu organizujeme každoročne triatlonové preteky, ktoré sa radia medzi tie úspešnejšie v Slovenskom pohári. Momentálne pracujeme aj na detskom tíme pre deti vo veku od 7 do 18 rokov, ktorý sa postupne rozrastá a je veľmi medzinárodný, takže tréningy v slovenskom aj anglickom jazyku sú samozrejmosťou.“


Danka, trénerka mládeže: „U detí ide zatiaľ o to, aby ich šport bavil, čiže to musí byť pre ne pestré a zábavné. Popritom si tu nájdu aj množstvo kamarátov a parťákov. Na tréningu sa učia techniku, ktorá je v mladom veku základ a skutočný tréning začína až v dorasteneckom a juniorskom veku.“
Snažíme sa deťom ukázať, aký je šport krásny a aby si ho zamilovali už od skorého veku.

Veronika, člen Prestigio Realiz Team: „V Prestigio Realiz Teame žijeme triatlonom nonstop. Čokoľvek potrebuje niekto z tímu konzultovať alebo si nevie rady, tréneri sú stále k dispozícií. Nestretávame sa len na tréningoch, ale aj na akciách, ktoré organizujeme ako napríklad teambuilding, hokejové zápasy, vianočné trhy, Mikulášske preteky... Pomáhame si a podporujeme sa, či sme hobby športovci alebo výkonnostní pretekári. Šport je tá najväčšia droga, ktorá nás spája a drží pri živote.“


Pretekov je počas sezóny neúrekom a ako tím sa spoločne zúčastňujeme pretekov Slovenského pohára a často cestujeme aj do zahraničia. To už záleží od toho, kto si aké ciele na rok zvolí, či už chce pretekať na kratších alebo dlhších triatlonoch alebo si skúsiť medzinárodnú konkurenciu. Každoročne robievame pre tím aj teambuilding, kde sa všetci zídeme, aby sme spoločne oslávili a zhodnotili našu uplynulú sezónu. Triatlon nám dáva zážitky, ktoré nám už nikdy nikto nevezme. Učí nás cieľavedomosti, ktorú si prenesieme do nášho života.

Lukáš, člen tímu: „Prestigio Realiz Team je úžasná skupinka ľudí, ktorí si navzájom pomáhajú, trénujú, makajú na sebe a snažia sa napredovať, ale zároveň sa spolu zabávajú, smejú a bavia sa. Som nesmierne rád, že som mohol spoznať takých skvelých ľudí, ktorí mi boli a sú ochotní pomôcť nielen v športovom, ale aj v osobnom živote. Preto by som odporučil každému, kto chce začať, alebo začal a niekde sa zasekol ako sa to stalo mne a nevie ako ďalej, nech sa k nám pridá a spoločne budeme trénovať, ale aj sa zabávať. Preto tvrdím a budem tvrdiť, že Prestigio Realiz Team nie je len môj športový tím, je to moja druhá rodina.”


Tak, ak stále nevieš, ako začať, pridaj sa k nám a začni s nami. Tešíme sa na spoločné zážitky v triatlone, ale aj mimo neho . Viac informácií nájdete na stránke: realizsportteam.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Triathlon Attack – 13 hodín utrpenia zabalených pod stromčekom

Toto je spoveď cyklistického nadšenca s 10-hodinovou pracovnou dobou, ktorého žena donútila absolvovať jeden z najťažších triatlonov na Slovensku.
150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Rozhovor: Michal Holub – rozprávkový príbeh s koncom pre dospelých

Ak by ste hľadali najviac triatlonistov na meter štvorcový, spravte si v októbri výlet na Havaj. Práve v tomto období sa v Kone konajú majstrovstvá sveta v Ironmanovi – sen každého pretekára, ktorý sa venuje dlhým triatlonom.
keyboard_arrow_up