Dumoulin predĺžil zmluvu v tíme Sunweb do roku 2022

Holandský cyklistický hrdina Tom Dumoulin oznámil predĺženie kontraktu s tímom Sunweb do roku 2022.

Kontrakt do roku 2022


Víťaz nedávnej storočnicovej verzie Giro d´Italia potvrdil, že o tom nemal pochybnosti. "Bolo to jednoduché a prirodzené, lebo v tomto tíme sa cítim výborne," povedal Dumoulin.

Interview s víťazom


Dumoulin sa nedávno stal prvým holandským cyklistom, ktorý vyhral Giro d´Italia. Pomohli mu k tomu skvelé nohy v kopcoch, ale najmä výborné výkony v oboch individuálnych časovkách, prvú z nich vyhral a v druhej skončil druhý. Práve v záverečnej časovke do tradičného cieľového mesta pretekov Milána urobil rozhodujúci krok k víťazstvu, keď z ružového dresu lídra vyzliekol Kolumbijčana Naira Quintanu a zdolal aj obhajcu trofeje Taliana Vincenza Nibaliho. Dumoulin je víťazom dovedna siedmich etáp na pretekoch Grand Tour (3x Giro d´Italia, 2x Tour de France, 2x Vuelta a Espaňa) a v zbierke má aj striebornú medailu z časovky na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Slávnostné privítanie


"Tom k nám patrí už šesť rokov a berieme ho ako jedného z kmeňových jazdcov. Spolu sme dosiahli už niekoľko pekných úspechov a momentálne sme veľmi radi, že sa rozhodol pre pokračovanie. Tešíme sa spolu s ním," uviedol generálny manažér Sunwebu Iwan Spekenbrink, cituje ho portál Velonews. "Byť súčasťou Sunwebu mi vyhovuje, máme spoločnú filozofiu. Každý ďalší rok v tomto tíme pre mňa doteraz znamenal výkonnostný progres. Rástol som kontinuálne a verím, že to tak naďalej bude pokračovať," dodal Dumoulin.

Víťaz Giro D Italia


Sunweb už potvrdil účasť Dumoulina na nadchádzajúcich etapových pretekoch Okolo Švajčiarska (10.- 18. 6.). V tradičnej generálke na Tour de France sa Dumoulin predstaví spoločne s Austrálčanom Michaelom Matthewsom a kryť chrbát im budú Nikias Arndt, Roy Curvers, Mike Teunissen, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer a Georg Preidler. Zatiaľ čo Dumoulin sa na Tour de France nepredstaví, Matthews by na júlovej "Starej dáme" mal byť lídrom zostavy Sunwebu s cieľom ponaháňať Petra Sagana v boji o zelený dres určený pre víťaza bodovacej súťaže.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d'Italia 2023 - najťažšia edícia za posledné roky?

Giro d’Italia opäť nesklamalo a ukázalo, prečo je hodné sledovania. Myslím, že takýto priebeh však tri týždne pred príjazdom do Ríma neočakával nikto...
keyboard_arrow_up