Cannondale 2007

Niekoľko zaujímavých noviniek pripravil aj Cannondale. Či už ide o biky pre enduro, XC či maratóny, tento známy výrobca sa nenechal zahanbiť a ukázal, že v bikovom svete má svoje miesto...

image
Perp 1

V segmente FR/Enduro bikov je novinkou Perp. Nastaviteľný zdvih 180-200 mm na zadku, ultra jemný pri hltaní malých nárazov, vylepšené blokovanie prehupovania pri pedálovaní a mohutné rámové trubky ho predurčujú na tvrdšie zaobchádzanie.

image
Prophet 2

Prophet bol testovaný v laboratóriách a následne „odsúhlasený“ aj jazdcami. Je tu kladený silný dôraz na hodnotu, výber komponentov smeruje k biku na každodenné a dlhodobé používanie pri drsnejšom zaobchádzaní. 140mm zdvih vzadu a nastaviteľná geometria robia z Propheta dravca do drsnejšieho terénu.

image
Prophet 2SL

Menší brat Propheta je späť. Určenie je podobné, snáď len o 20 mm menší zdvih a tlmič ladený viac na XC spôsobia, že sa budete po trati pohybovať rýchlejšie, ale stále s výhodami Propheta.

image
Rush Carbon

Keďže (aspoň v US) stúpa trend 24-hodinoviek a rôznych celodenných dobrodružstiev, RUSH Carbon je veľmi žiadanou podporou v segmente maratónskych bikov. Rush má carbon-monocoque rám, ktorý je o 300g ľahší ako jeho duralový súrodenec. Celkovo bol bike robený na minimalizáciu hmotnosti, čomu svedčia aj rôzne originálne riešenia ako vlastné integrované hlavové zloženie a predstavec integrovaný so stĺpikom vidlice, prichystaný pre montáž Lefty vidlice.

Topmodel RUSH bude Team edition s integrovanými karbonovými kľukami, Lefty Speed Carbon SL vidlicou a Sram X.0 komponentami. Ďalšie modely obsahujú Shimano alebo SRAM komponenty, sú dostupné vo veľkostiach S,M,L a X a je na nich uvalená doživotná záruka.

image
Taurine Carbon

Nový topmodel v XC modeloch je Taurine Carbon. O 20% ľahší rám ako jeho duralový brat je taktiež o 20% tuhší. Cannondale sľubuje zlepšenia v oblasti pevnosti, tuhosti i komfortu.

Geometria robená na XC so zvýšenou „svetlou výškou“ robí z Taurine rýchly bike i bike vhodný do technických zjazdov. Karbonové vzpery pridávajú na komforte a eliminujú vibrácie z trate. Planžeta, ako ju poznáte zo Scalpela, sa tu nenachádza, spodné nohy sa ňou však zjavne inšpirovali. Do biku napcháte až 2.4 palcov široké plášte. Veľkosti ako pri RUSH modeli, takisto záruka je doživotná. A bike nemá váhový limit " title=" .

image
Caffeine

S novou technológiou v XC segmente, rám 6061-T6 je o 15% tuhší a o 60 gramov ľahší ako minuloročný Optimo rám.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cannondale CAAD – kvalitný hliník stále žije PR článok

Cannondale CAAD – kvalitný hliník stále žije

Slovné spojenie CAAD sa stalo synonymom pre najlepšie hliníkové rámy. Ani v dnešnej dobe karbónu sa tohto materiálu nechcú v Cannondale vzdať. Hliník spracovaný na najvyššej úrovni môže ponúknuť tuhosť a dokonca aj komfort – a to všetko pri zachovaní veľmi priaznivej ceny. Rovnaká geometria ako u najvyšších karbónových modelov Supersix Evo a kotúčové brzdy u modelov CAAD 12, alebo menej agresívne a cenovo dostupné verzie CAAD 8, sú toho dôkazom.
Cannondale 2016 – MTB kolekcia

Cannondale 2016 – MTB kolekcia

Cannondale sa v očiach mnohých z nás spája okrem špičkovej kvality aj s istou dávkou extravagancie. Nie je to len ikonickou Leftynou, ale celkovým pocitom z bicyklov, ktoré patria k vrcholu toho, čo cyklistický priemysel ponúka. Cannondale ostáva svojej povesti verný a pre sezónu 2016 si pre nás prichystal opäť pastvu pre oči – aj s absolútne novým modelom Habit.
CRAFT uvádza víťaznú cyklistickú kolekciu

CRAFT uvádza víťaznú cyklistickú kolekciu

Cyklistická kolekcia značky CRAFT pre jar – leto 2007 získala na prestížnom medzinárodnom športovom veľtrhu ISPO v Mníchove hlavnú cenu. Súčasťou novej kolekcie je oblečenie pre náročných vrcholových športovcov i pre rekreačnú cyklistiku; bundy, vesty, dresy, cyklonohavice a ďalšie doplnky, oblečenie pre mužov i pre ženy.
keyboard_arrow_up