Test: Bunda, ktorá prekvapí všestrannosťou, malým rozmerom a hmotnosťou iba 50 g

Test: Bunda, ktorá prekvapí všestrannosťou, malým rozmerom a hmotnosťou iba 50 g

Ľahká bunda by mala byť nedeliteľnou súčasťou výbavy každého bikera. Takou sa pre mňa pred rokom stala bunda Sportful Hot Pack Ultralight, u ktorej ma už pri papierových parameteroch zaujala jej skladnosť a nízka hmotnosť.

Sportful je taliansky výrobca športového oblečenia (bežecké lyžovanie, cyklistika, outdoor). Pri výrobe používa inovatívne technológie a kvalitné materiály. S cieľom dosiahnuť čo najlepšie vlastnosti, spolupracuje firma s profesionálnymi cyklistami už viac ako 60 rokov. Bol jedným z hlavných partnerov cyklistického profi tímu Tinkoff, ktorého dres obliekal aj Peter Sagan. Od roku 2017 oblieka tímy Bahrain Merida Pro Cycling Team a TrekSegafredo.


Použité technológie a vlastnosti

Sportful Hot Pack Ultralight je najmenšia a najľahšia cyklistická bunda na svete, ktorá obsahuje:
  • vetru a vodeodolný materiál Superleggera DWR vpredu aj vzadu
  • laserom strihané otvory na bokoch pre lepšiu priedušnosť
  • celorozopínací zips
  • spevnené stehy
  • elastický pás a manžety na rukávoch pre ochranu pred vetrom
  • reflexný, lepený steh okolo vrecka
  • ľahké zabalenie do vlastného vrecka bundy
  • odporúčané použitie v teplotách: 15 až 20°C
  • váha 50 g
  • Superleggera DWR materiál

Neprefukavá tkanina, ktorá určuje nové štandardy pri výrobe ultraľahkých tkanín. Vyznačuje sa tiež vodoodpudivou úpravou DWR a špeciálnou úpravou zabraňujúcou jej krčeniu. V súčasnosti sa používa pri výrobe doslova ultraľahkých ochranných oblečení.


Moje poznatky z testovania

Ako sľubuje výrobca, bunda je naozaj ľahká a skladná. Dá sa poskladať do vlastného zadného vrecka. Od tohto som však rýchlo upustil a bundu ukladám do samostatného igelitového uzatvárateľného vrecka, pôvodne určeného napr. ako vodeodolná ochrana mobilu na bicykli. Je tu určite rýchlejšia verzia ako sa baviť so skladaním bundy do vrecka a taktiež je chránená voči potu a dažďu - čiže, keď ju potrebujem, tak je suchá. Táto bunda sa stala neoddeliteľnou súčasťou každej mojej jazdy - ako si vždy beriem mobil, doklady a peniaze, jedno vrecko v drese mám vyhradené práve pre túto bundu. Človek nikdy nevie, čo ho čaká na viachodinovom švihu a nie vždy sa dá aktuálnym oblečením pokryť celý rozsah vrtochov počasia. Obzvlášť, keď sa pohybujete najmä v kopcoch ako ja. Najčastejšie si bundu dávam do dlhých zjazdov, kde ma dokonale ochráni voči prefúknutiu. V minulosti som za týmto účelom nosil vestu + návleky na ruky. Jednak táto kombinácia zaberala viac miesta vo vreckách a jednak dlhšie trvalo samotné oblečenie. Navyše, poskytovala oveľa horšiu ochranu voči dažďu, čo je jej ďalšie využitie a zvláda ho naozaj na výbornú. Vďaka dobrému odvetraniu v nej nemáte pocit jazdy ako vo fóliovníku . Ďalšie uplatnenie bundy je pri poklese teploty, kedy už aktuálne oblečenie neposkytuje tepelný komfort a vtedy tiež prichádza na rad Hot Pack. Poslúži ako dobrá prevencia pred prípadným prechladnutím...


Plusy:

  • ľahká a skladná
  • výborná vodeodolnosť
  • neprefúkavá
  • dobre odvetraná
  • zadné vrecko
  • reflexné pásky
  • kvalitné vyhotovenie

Mínus:

  • ozdobný pásik s logom sa časom odlepil


Resumé

Bundu určite odporúčam ako nutnú povinnú výbavu. Človek ani nevie, že ju so sebou vezie a veľakrát mu môže zachrániť zdravie - cyklistiku si vďaka nej užijete aj pri nepriazni počasia. Bunda je síce z vyššej cenovej kategórie, ale to je väčšina naozaj funkčných kúskov oblečenia a ja by som ju bez váhania odporúčal. Vyrába sa v dvoch farebných prevedeniach - strieborná a žltá. DMOC je 149 € a viac informácií nájdete na stránke davorin.sk/sportful.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up