Výbava na preteky alebo, ak ide o minúty a sekundy

Pre mnohých je sezóna možnosťou zúročenia tréningu a porovnania svojich síl s ostatnými na pretekoch. Tomu je dobré prispôsobiť aj niektoré doplnky.

Samotná výbava na preteky sa samozrejme od tej bežnej výrazne nelíši v základných parametroch a využitie nájde aj pri väčšine klasických výjazdov. Ak ide v prvom rade o čas, dôraz sa kladie na rýchlosť manipulácie, hmotnosť a jednoduchosť. Prinášame niekoľko tipov pre prípad, ak sa radi občas postavíte na štartovú čiaru s cieľom podať čo najlepší výkon.

Lezyne Twin Kit 16 g


Tento set obsahuje všetko, čo potrebujete na rýchlu opravu defektu, alebo na nafúknutie duše. Obsahuje Twin speed drive (hlavu na naskrutkovanie na ventil), 2 ks CO2 bombičiek o hmotnosti 16 g so závitom a 2 ks montážnych pák. Neoprénový obal a suchý zips sa postará o to, že celý set drží pokope. Celá sada sa dá ľahko odložiť do zadného vrecka dresu, kapsičky alebo jednoducho pripevniť k sedlovke. Cena sa pohybuje okolo 29 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

TF2 Endurance Ceramic


V prípade, že chcete podať čo najlepší výkon, je dobré tomu prispôsobiť aj detaily. Medzi také patrí výber vhodného maziva a najmä v prípade dlhších tratí. Suchá reťaz zvyšuje trenie a nepridá ani vašej psychike. Mazací olej Endurance Ceramic s keramickou technológiou na zníženie trenia sa postará, aby tento problém tak ľahko nenastal. Je vhodný pre väčšinu podmienok. Cena sa pohybuje okolo 6 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

MOST The Inflator CO2


CNC opracovaná hlava tvorí základ CO2 systému od značky MOST. Táto značka je spojená s bicyklami Pinarello, a tak sa pracovalo samozrejme aj na dizajne. Pomocou ventilu je možné regulovať prietok CO2, 16 g bombička je súčasťou. Neoprénový návlek poskytne ochranu pri schladení, takže sa vám celý systém neprilepí k rukavici alebo nebodaj ku koži. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BMP-33 CO2BLASTER


Bombičky sú rýchle a efektívne, ale niekedy sa môže stať, že ich nakoniec máme málo. Pritrafí sa ďalší defekt, alebo sa o náplň pripravíme zlou manipuláciou pod stresom. BBB BMP-33 v sebe kombinuje systém CO2 a zároveň klasický spratnú pumpu ako zálohu pre prípad nečakanej komplikácie. Samotná pumpa hustí do tlaku 8 bar/115 psi a je dodávaná s držiakom na rám. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Giant NeosTrack GPS Computer


Pre náročných užívateľov predstavuje Giant computer v podobe modelu NeosTrack GPS, ktorý využívajú aj jazdci tímu Sunweb. Základom je ľahko čitateľný LCD displej o veľkosti 2,6 palca a intuitívne užívateľské rozhranie. Nechýbajú mu všetky pokročilé rozhrania ako Bluetooth Smart 4.0, ANT+, WLAN a množstvo funkcií pre tréning (komunikácia s TrainingPeaks™, Strava™). Cena sa pohybuje okolo 190 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

ESI Fit SG


Silikónové gripy ESI sa tešia medzi bikermi veľkej popularite pre svoju nízku hmotnosť, komfort a ponúkanú kontrolu nad riadením. Okrem klasickej verzie ponúkajú aj prevedenie Fit SG s dôrazom na ergonomickú polohu rúk a zníženie tlaku na citlivých miestach počas dlhých hodín v sedle. Pritom si zachovávajú všetky pôvodné vlastnosti a samozrejme nechýba ani množstvo farebných prevedení. Cena sa pohybuje okolo 33 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Endura Pro SL Lite Gilet


Aj počas pretekov vás môže zastihnúť chladné a nepiaznivé počasie. Vtedy sa výborne hodí ako doplnok ľahká, a pritom výborne sediaca vesta, ktorá ochráni to hlavné a neprekáža. Pro SL Lite má výrazný atletický strih a prednú časť odolnú voči vetru a stále elastickú. Vzadu nájdete trojicu vreciek, ktoré vďaka prevedeniu nebudú prekážať ani plne naložené. Cena sa pohybuje okolo 88 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tunap Sports


Po náročnom výkone veľmi často príde bolesť nôh a svalov. Úľavu a relax unavených svalov, pomocou extraktu vitalizujúcej Arniky horskej, ponúka športový gél od Tunap. Niekoľko minút po aplikácii unavené svalové vlákna zrelaxujú vďaka chladivému efektu, ktorý pripomína mikromasáž. Pokožka zostane zároveň veľmi dobre hydratovaná. Obsah balenia je 125 ml a cena sa pohybuje okolo 13 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT Cool Intensity


Pri vysokej záťaži treba v prvom rade rozumne zvoliť oblečenie a základnou vrstvou v prípade, že nie je vyslovene horúco, môže byť tričko od špecialistu CRAFT. Ideálne sa hodí pod dres a poskytne rýchly odvod vlhkosti od tela vďaka vláknu Coolmax Pro v gramáži 80 g/m2. Navyše, konštrukcia obsahuje 4 štruktúry materiálu podľa potivých zón. K dispozícii sú 2 farebné varianty a cena sa pohybuje okolo 50 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

SMS Santini MAGO


Ak sa snažíte podať čo najlepší výkon, veľmi dôležitý je aj komfort, aby ste sa mohli plne koncentrovať. Základom sú kvalitné krátke nohavice. Gélová výstelka poskytne tlmenie vibrácií a tiež pohodlie, ktoré podporuje aj kompresný fit. Tvarované priedušné traky do Y nijako neobmedzujú a na stehnách nájdete dve malé vrecká pre dodatočnú zásobu gélov alebo tyčiniek. Cena sa pohybuje okolo 135 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Maratónske oblečenie - na plný plyn, no najmä komfortne PR článok

Maratónske oblečenie - na plný plyn, no najmä komfortne

Maratóny, kde si dáte do tela, sú skvelé akcie. S komfortom pri vysokom výkone a pretekovom nasadení pomôže aj vhodne zvolené oblečenie.

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up