Pitný režim a regenerácia - základné stavebné prvky športového výkonu

Tieto dva pojmy patria medzi tie kľúčové pri športovom výkone a tréningu. Predstavíme si niekoľko doplnkov, ktoré vedia pomôcť a podporiť vaše úsilie.

Každý človek je odlišný - máme rôznu výkonnosť, ciele a samozrejme možnosti na tréning. To základné však pri športovom výkone a tréningu zostáva rovnaké. Sem patrí aj dôraz na pitný režim a následná regenerácia po tréningu, čo sú jednoducho základy každého výkonu a snahy o zlepšenie. S doplnkami výživy to netreba preháňať, ale ich vhodným výberom a zaradením si vieme situáciu uľahčiť a pomôcť pri podpore výkonu. Stačí si len vybrať podľa chuti.

Kompava Premium Protein


Prémiový produkt z portfólia značky Kompava, urýchli regeneráciu a vytvorí metabolické podmienky na plnohodnotné zvyšovanie výkonu. Vhodný je pred záťažou alebo po nej, pretože hovädzí hydrolyzát aj SuperStarch sú veľmi ľahko stráviteľné, nezaťažujú tráviace ústrojenstvo a rýchlo opúšťajú žalúdok. SuperStarch je špeciálny zdroj energie, ktorý je vyrobený patentovanou hydrotermickou metódou. Cena sa pohybuje od 21 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Kompava HypoFit


Poskytuje rýchlodostupný zdroj energie v podobe glukózy a maltodextrínu, zároveň obsahuje vitamíny C, E, beta-karotén, selén a extrakt zo zeleného čaju. Nápoj v podobe prášku, ktorý je dostupný v 7 príchutiach, predstavuje vhodnú formu pitného režimu počas vytrvalostného výkonu pri akomkoľvek športe. Vďaka svojmu zloženiu rehydratuje organizmus. Cena 500 g balenia sa pohybuje okolo 13 € a pre viac informácií kliknite na tento odkaz.


X-IONT Speed


Na doplnenie tekutín a energie slúži tento tekutý koncentrát na prípravu iontového hypotonického nápoja. Organizmus tak získa dôležité minerálne látky, ktoré stráca pri každej fyzickej aktivite. Je obohatený o aminokyseliny L-Karnitín a L-Glutamín a navyše obsahuje Guaranu, vitamín B6 a vitamín C, ktoré pomáhajú stimulovať fyzický výkon a odďaľujú únavu organizmu. Cena 1 000 ml balenia sa pohybuje okolo 17,50 € a viac informácii nájdete na tomto odkaze.


X-IONT X6


Bez dostatočnej regenerácie nie je možné zvyšovať výkon organizmu. X-IONT X6 je regeneračný nápoj, ktorý tvoria vetvené aminokyseliny BCAA, vápnik, horčík, vitamíny C, B1, B2, B6, B12. Obsahuje kombináciu rýchlych aj pomalých cukrov a bielkovín pre komplexné doplnenie energie. Vďaka svojmu zloženiu urýchľuje regeneráciu a tým minimalizuje efekt stresu a únavy na ďalšie športové aktivity. Jeho cena sa pohybuje okolo 24 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


OTE Srvátkový proteín


Nápoj navrhnutý a vyvinutý tak, aby pomohol zregenerovať, zrýchliť zotavenie a adaptáciu na cvičenie. Základom je kombinácia srvátky a kazeínu, a taktiež dôležitých vitamínov a minerálov. Vzhľadom na regeneráciu a celkovú imunitu je vhodný aj vyšší obsah L-Glutamínu a BCAA. Nižší obsah sacharidov (37 g na 100 g) z neho robí vhodný doplnok napríklad aj tesne pred spaním. Cena jednorázového balenia sa pohybuje okolo 2,90 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


OTE Hydro tablety


Na doplnenie stratených tekutín a minerálov bez zbytočného tlačenia sa sacharidmi, sú vhodné Hydro tablety. Sú použiteľné v podstate kdekoľvek, ak máte po ruke pitnú vodu. Predstavujú ideálny doplnok pri tréningu s nižšou intenzitou, rovnako sú efektívne pri aktivitách v horúcom a vlhkom prostredí, kedy potením strácame vzácne minerály (napr. počas sauny). Na výber sú celkovo 3 príchute. Cena balenia sa pohybuje okolo 6 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


PowerBar IsoMAX


Určený ideálne na intenzívne tréningy a samozrejme preteky. Obsahuje všetky nutričné zložky, ktoré telo potrebuje na úspešné zvládnutie akejkoľvek dlhodobej fyzickej záťaže. Hydratuje, dodáva energiu, podporuje vytrvalosť a tiež pomôže s regeneráciou po výkone. Navyše obsahuje 70 mg kofeínu pre dodatočnú stimuláciu. Cena za jednorázové balenie v príchuti červený pomaranč sa pohybuje okolo 1.80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


PowerBar Recovery 2.0


Regeneračný nápoj bol vyvinutý na základe najnovších poznatkov z oblasti športovej výživy. Obsahuje sacharidy s vysokým glykemickým indexom pre doplnenie energetických zásob a proteíny pre udržiavanie svalov a s tým spojenú regeneráciu po výkone. Optimálny pomer zinku a horčíka posilní imunitný systém a zmierni únavu z náročných tréningov, alebo pretekov. Cena za 1 144 g balenie sa pohybuje okolo 44.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


AONE StamiMax Ultraregeneration


Nápoj v podobe špeciálnej regeneračnej zmesi, postavený na technológii 100% krátkych srvátkových peptidov a vybraných sacharidov. Jeho receptúra bola navrhnutá tak, aby dokázal spustiť efektívny proces regenerácie, ktorý je posilnený vitamínovým spektrom. Predstavuje účinnú cestu dopĺňania voľných aminokyselín, ako je užívanie iba samotných BCAA. Cena 500 g balenia sa pohybuje okolo 38 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


AONE StamiMax Electrolyte


Osviežujúci elektrolytový nápoj obsahujúci všetky dôležité soli, ktoré sa strácajú potením počas športového výkonu. Má znížený obsah sacharidov, kde väčšinu tvoria tie, ktoré majú nižší glykemický index. Je určený najmä počas športovej aktivity, a to vďaka vhodnej kombinácii sacharidov, ktoré nedráždia žalúdok. Je vhodný počas tréningov a tiež pretekov. Je dostupný vo viacerých príchutiach. Cena sa pohybuje okolo 25.90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


GU Recovery Drink Mix


Nápoj na regeneráciu s vysokým obsahom aminokyselín, vrátane L-Glutamínu a L-Arginínu od špecialistu na výživu GU. Okrem toho je obohatený o dôležité minerály ako vápnik alebo horčík, ktoré sa výrazne strácajú potením. Energiu doplní vyvážená zmes jednoduchých a komplexných sacharidov, nápoj je ľahko rozpustný a výborné stráviteľný. 750 g dóza vydrží približne na 15 dávok, je dostupných viacero príchutí. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


GU Hydration Drink Mix


Nápoj vo veľmi ľahko stráviteľnej podobe, obohatený o minerálne látky a sacharidy. Je určený aktívnym športovcom vyžadujúcim jednoduché a účinné riešenie hydratácie počas výkonu. Zabraňuje nepríjemným stavom trávenia a je vhodný aj vo vysokom množstve. Tomu pomáha aj "nepresladená" a prirodzená príchuť. 456 g dóza vystačí na 24 dávok a na výber je množstvo príchutí. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre podrobnejšie informácie o predstavených produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up