chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Dnes prvy vyjazd na novych NOBBY NIC 27,5", 2016, 2,35" EVO/TR/Trailstar_Pacestar. Ehm dovolim si tvrdit ze zatial najlepsi uiverzal aky som jazdil. Dnes na trailoch listie - blato - sutre - mokra odmrznuta hlina, velmi dobre odvaluje a ma vyrazne lepsiu prilnavost hlavne v polozenych zakrutach oproti staremu NN, ktory zvykol ustrelit aj pri mensom naklone. Pri presunoch po asfalte kusok hlucnejsi, ale to ma vobec netrapi. Zosilnene bocnice posobia solidnejsie ako povodny snake skin a celkovo je plast pri priemere 2,35" na 23i rafiku siroky 55mm, co je o cca 2mm menej ako starsi model NN. Zatial 100% spokojnost.
Navazil som na kuchynskej vahe 702g, odchylku udava vyrobca vahy +-10g Osobne mi pride NN ako prepracovany Hans Dampf, zatial mam z plasta velmi solidny pocit
Dnes som isiel prvykrat odskusat plaste Continental RaceKing Protection 2.20 29". Tlaky mam vyssie, lebo su to cerstve bezdusaky. Obidva maju okolo 35psi.
Maju zvlastny tvar (balony), na biku vyzeraju ovela mohutnejsie ako ine plaste. Plaste su vynikajuce na tvrdom povrchu a aj na asfalte to je s nimi v pohode. Velmi dobre drzia na strku. Prekvapila ma lahkost s akou sa odvaluju po horskej ceste. Ak niekto hlada plast na tvrdy povrch, vrelo odporucam.
Tak rozmýšľam či som tak necitlivý a nerozoznám čo je lepšie/horšie, alebo sú tie panaracer tak skvelé, alebo ten mkII vzadu je tak na <> plášť .... osobne sa prikláňam k možnosti číslo 3 ale istý si nie som. A to som tie plášte teraz mal s dušami pričom predchádzajúci setup bol s tmelom
Continental Mountain King II je asi najhorsi plast, co som vozil (UST) vzhladom na vzorok do terenu. Nedrzal mi. Naopak, je velmi rychly na asfalte. Co o niecom svedci
No čo chlapci, Ito a ramon1? Už ste sa doučili o valivom odpore pneumatík v teréne? Že pri použití rovnakých pneumatík je valivý odpor v teréne nižší pri nižšom tlaku, na rozdiel od použitia na tvrdom povrchu (asfalte), kde je najnižší valivý odpor pri tlaku naopak maximálnom? Alebo tu mám s odstupom času naozaj dodať zopár faktov zo skrípt o pohybe vozidiel? (pôvodne Lord Klaymen). Nick som zrušil a tento dal iba kvôli už zrušenému inzerátu.
Uz zase ? .. najprv je nutne zadefinovat pojem "teren" .. ak mas pocit, ze na tvrdej udupanej hline v lese pojdes rychlejsie s nizkym tlakom na 2.1" pneumatike, kludne si tak jazdi, mne to zily netrha Ak mas na myslis jazdenie krizom po lese, tak v konecnom dosledku sa ti to aj tak neoplati. Teoria je pekna vec, ale prakticka aplikacia je to, co je podstatne.
zdar pani, sledujem to tu, ale neviem, ci padla zmienka o maxxis ranchero 26x2,00 kevlar. chcel by som to dat ako bezduse, a nahrada za smart sam. Ma niekto nejake realne skusenosti, pripadne rady ? Cenovo je to asi idealny strop. Denne jazdenie do roboty, cca 2-3x tyzdenne lesny cesty + teren.
tak ja sa opytam priamo: ake plaste odporucate na UST rafiky ? ziadne lepenie ani nic podobne, su to Fulcrumy ,, skor by som siel do origo UST plasta, aj za cenu vyssej vahy, nech, co vy nato, pani ?
Origos UST modely uz len tak lahko nenajdes. Ak hej tak su to stare skladove leziaky. Hladal by som skor nejake cerstve, odolne TLR plaste.
Malo by platit rovnake pravidlo ako pri auto pneu. Proste nekupovat viac ako 2 roky stare kusy.
A zaujem o UST nie je skoro ziadny, takze sa moze kludne stat ze najdes v eshope 6+ rocny kusok, sice za fajn cenu, ale...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Názory?
Maju zvlastny tvar (balony), na biku vyzeraju ovela mohutnejsie ako ine plaste. Plaste su vynikajuce na tvrdom povrchu a aj na asfalte to je s nimi v pohode. Velmi dobre drzia na strku. Prekvapila ma lahkost s akou sa odvaluju po horskej ceste. Ak niekto hlada plast na tvrdy povrch, vrelo odporucam.
Continental Mountain King II je asi najhorsi plast, co som vozil (UST) vzhladom na vzorok do terenu. Nedrzal mi. Naopak, je velmi rychly na asfalte. Co o niecom svedci
Uz zase ?
Malo by platit rovnake pravidlo ako pri auto pneu. Proste nekupovat viac ako 2 roky stare kusy.
A zaujem o UST nie je skoro ziadny, takze sa moze kludne stat ze najdes v eshope 6+ rocny kusok, sice za fajn cenu, ale...