chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
na sebe to moc neotestujes ved kazdy den je iny nizsi tlak ma mensi valivy odpor ale ja ked som mal moc nizsky rozsekal som plast a poskodil rafik na prednom kolese sa moze ist s tlakom nizsie ako na zadnom nieje tak zatazeny. pri mojej vahe cca 78kg by som to mal orientacne fukat u bezdusaku predok na 1.9 a zadok na 2,1 +-0,1 pri dusi tak +0,2. ono zalezi dost aj od plastov aj ked su plaste tlr ready nieje to ako ked su ust/tnt
viete poradit konkretne plaste n enduro? jazdim po horach v okoli domase, raz za cas slanske, cize hlina, korene, makky podklad sem tam blato, kamene, obcas sa aj presuvam po asvalte alebo paneloch k lesu, zatial mam maxxis wet scream, niekedy som jazdil miniony dhf 2,5, teraz premyslam o dhf 2,30 v kevlare, popripade aj ardent
este som poskuloval po hans dampf performance, ale niesom si velmi isty, miniony dobre zvladaju aj presuny po asvalte, no vaham ci pouzit dhf s dhr alebo oba dhf
wetscream su paradne do blata a mokra, trosku horsie zatacaju na neupravenych povrchoch, ale da sa to zvladnut
nad HD v preformance verzii moc nerozmýšlaj netvrdím že boli najhoršie, no toľko defektov čo som s nimi vlani mal, som mal snáď za 5 rokov , no vďaka ním som tento rok prešiel na bezdušáky miniony, aj keď ešte ich nemám pojazdené. Ale na HD sa mi páčil objem pri 2,35 to bolo o 6 mm viac ako pri minione 2,3, takže som bol najskôr trochu nemilo prekvapený po tom čo som čítal, že už sú tie maxxisy širšie ako kedysi, tak ale zas je tam aj trochu nižšia váha ako pri 2,4 takže na celodenkách to asi bude tiež trochu cítiť
tak potom uz len ostava len jedina otazka dhf plus dhr, alebo dhf plus dhf?
obe kombinacie som uz jazdil, pri dhr sa lepsie brzdi, no derie sa dvakrat tak rychlo ako dhf, kladie viac odporu a robi hluk , dhf pre zmenu slabsie brzdi ako dhr
este jednicku, viac ako tri roky dozadu, ak je to lepsie, tak nevaham a najskor budu miniony 2,30 v kevlare Marinada high roller len vzadu k minionu dhf? bol som sa pozriet pre istotu a mam dva kusy high roller v 2,5 tusim aj exo, mozno to aj testnem cez vikend
niekto tu jazdi dhf vzadu a high roller vpredu (uz si nepamatam kto - bavili sme sa o tom cca 2 tyzdne dozadu)
a nove bajky SC som videl osadene 2x DHR (neviem, ci I. alebo II.)
takze asi kazdemu bude vyhovovat nieco ine ...
jo jazdil som kaisera rozmer 2,4 protecetion ( od kamosa pozicane ), na utlacenom snehu a zmrznutej hline drzal velmi dobre aj ked som sa oprel v klopke po dropiku
a 780g neni plast ... , ak neretam xc
daj vsak vediet ako si spokojny, ak ho vyskusas
Zdravím používa tu niekto plášte schwalbe racing ralph performance ? Ako často dostávate defekt? Lebo po kúpe novéku biku kde ich mám nahodené som prešiel iba cca. 80 km. a už som 2x musel lepiť dušu. Raz v predu a raz v zadu. Predchádzajúci majiteľ dal na tom biku cca. 700 km a čo som si všimol tak v predu mal raz lepenú dušu a vzadu 2x. On jazdil hlavne po dobrom asfalte a ja po rozbitej asfaltke kde je po zime moc štrku piesku výtlkov a všelijakých somarín Je to normálne tolko defektov pri týchto plášťoch? A ďalšia vec je tá že v blízkej dobe aj tak budem musieť zadný plášť vymeniť lebo už je pomerne dosť zodratý a tak rozmýšlam že vymením rovno oba za nejaké kvalitnejšie kde by bolo aj menšie riziko defektu. Našiel som Schwalbe Racing Ralph Evo Double Defense http://www.spoke-store.sk/schwalbe-racing-ralph-evo-double-defense/ čo na ne hovoríte? ďakujem.
Zdravím používa tu niekto plášte schwalbe racing ralph performance ? Ako často dostávate defekt? Lebo po kúpe novéku biku kde ich mám nahodené som prešiel iba cca. 80 km. a už som 2x musel lepiť dušu. Raz v predu a raz v zadu. Predchádzajúci majiteľ dal na tom biku cca. 700 km a čo som si všimol tak v predu mal raz lepenú dušu a vzadu 2x. On jazdil hlavne po dobrom asfalte a ja po rozbitej asfaltke kde je po zime moc štrku piesku výtlkov a všelijakých somarín Je to normálne tolko defektov pri týchto plášťoch? A ďalšia vec je tá že v blízkej dobe aj tak budem musieť zadný plášť vymeniť lebo už je pomerne dosť zodratý a tak rozmýšlam že vymením rovno oba za nejaké kvalitnejšie kde by bolo aj menšie riziko defektu. Našiel som Schwalbe Racing Ralph Evo Double Defense http://www.spoke-store.sk/schwalbe-racing-ralph-evo-double-defense/ čo na ne hovoríte? ďakujem.
50e za plášť? to už je trochu moc, kup nejaký maxxis exo verziu odolný a za polovicu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
wetscream su paradne do blata a mokra, trosku horsie zatacaju na neupravenych povrchoch, ale da sa to zvladnut
obe kombinacie som uz jazdil, pri dhr sa lepsie brzdi, no derie sa dvakrat tak rychlo ako dhf, kladie viac odporu a robi hluk
Marinada high roller len vzadu k minionu dhf? bol som sa pozriet pre istotu a mam dva kusy high roller v 2,5 tusim aj exo, mozno to aj testnem cez vikend
a nove bajky SC som videl osadene 2x DHR (neviem, ci I. alebo II.)
takze asi kazdemu bude vyhovovat nieco ine ...
Natrafil som na fajn recenziu (http://enduro-mtb.com/en/test-review-the-continental-baron-2-4-projekt-tyres/), majú ho za celkom prijateľnú cenu (http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-der-baron-apex-26x230-mtb-plast-kevlar.html) v rozmere 2.3 a hlavne neváži tonu - iba 780g.
edit: alebo to bol kaiser
a 780g neni plast ...
daj vsak vediet ako si spokojny, ak ho vyskusas
-5% Schwalbe Nobby Nic 29x2.40" Evo Super Trail Addix SpeedGrip E-50 plášť, TLE, kevlar
68,99 € -5%
MOC 85,99 €50e za plášť? to už je trochu moc, kup nejaký maxxis exo verziu odolný a za polovicu