chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ja som bol s WildRockom tiez pomerne spokojny ale sa mi zda, akoby sa novsi rocnik pokazil. Sli prec po tom ako som do jedneho spravil dieru. Suchy teren, skaly drzali paradne ale vlaha im nerobila dobre. To iste WildGrip.
presne tak...tiez som bol snimi spokojny, ale posledny som kupoval spolu s Pao-m a uz je vyhodeny...dezen bol este velmi slusny ale mal som ho prerezany asi na 3 miestach a to priamo cez stuple...vpredu mam este starsi rockr 2.25, ktory zatial bez duse drzi v pohode, ale dozadu som to uz neriskoval a dal som ardent...
Ja som bol s WildRockom tiez pomerne spokojny ale sa mi zda, akoby sa novsi rocnik pokazil. Sli prec po tom ako som do jedneho spravil dieru. Suchy teren, skaly drzali paradne ale vlaha im nerobila dobre. To iste WildGrip.
To s mokrými kameňmi a koreňmi u myšiakov nie je nič nové, to si aj ja všimnem. Ale to vždy je reč o tých základných ekonomických verziách (ale nie drôtených). Vie niekto porovnať napr. advanced či inú "lepšiu" zmes? Ja som tiež spokojný, pre mňa je najdôležitejšia cena, výdrž a na asfalte nie veľmi lepivý plášť, na všetko ostatné sa dá prispôsobiť, respektívne takú hranu nikdy nejazdím (nevšimnem si ani rozdiel medzi novým a úplne ojazdeným plášťom pokiaľ nejdem do blata a niekto zahadzuje plášte po zjazdení 40 %, bo už nemá dobré vlastnosti... ) Ale treba si uvedomiť, že ja skutočne nie som reprezentatívna vzorka
Je mi jasne,ze väcsina jazdite viac v terene ako po ceste,no rad by som poradil,ci 1.75 / 1.9 resp 2.00 plaste...
Moje plaste uz dosluhuju a su siroke 50mm ,teda 2.00,hrubsie urcite nechcem...
Ak jazdis vela cesty tak by som siel do uzsieho plasta, 1.75 az 1.9 je ideal. 1.9 by bol rozumny kompromis ak by si predsa chcel ist do terenu, na crossove jazdenie ti dezen aj hrubka bude stacit.
pozdravujem, mám otázku ktorý plášť z Maxxis-ov je vhodný na predok na moje XC jazdenie kade tade a po všetkom rozrezal som Schwalbe Rocket Ron-a a potrebujem náhradu
" Mokrý" Hans je pre mňa ta správna cesta necestou...
Ako funguje na skalách, lebo neviem či pre paa bude práve dobrá voľba. Na bike-fore ľudia píšu, že v skalách ma žalostnú výdrž. Trhajú a odrezávajú sa štuple. Inak prečo ho voláš mokrý? Dampf je para
skúsil som teraz geax saguaro 2,0k 525g/50mm šírka na suchu, skalách, koreňoch fajn, vlhko tiež v pohode. asfalt pekne rýchle, mokro im nesedí... cena okolo 26e je fajn. ešte uvidíme výdrž...
velmi slušný univerzál na XC
volodaj: Saguaro vozim uz druhu sezonu, ale na XC bajku. Zihadlo plast charakterizoval presne. Inak Geax robi plaste aj do mokra a tie co som skusal, naozaj bolo citit, ze su ine /dokonca starsi Argo hore kopcom zjazdeny na mokru drzal tam, kde schwalbak presmykoval skoro novy/. Geax Gato tusim sa volaju, ale na AM/EN neviem. V kazdom pripade moja skusenost s nimi je, ze sutraky im sedia, hlina az tak nie, tam skor schwalbak. Asi preto, ze v Taliansku je to samy sutrak a v Nemecku len hlina Inak som jazdieval aj Barro 2.3" /guma dobra, ale vzorok divny/ Problem je ale Geaxy zohnat. Takisto aj latexove geax duse su velmi dobre. Schwalbak inak na sutrakoch je uplne nanic, pamatam si ako po Salzke sme mali plno poodtrhanych stuploch na Noby Nic a dodnes si pamatam, ako som do Cortiny siel s prakticky novym Rocket Ronom a po 100km v Alpskom terene bol prakticky na vyhodenie.
Myslis konverziu ? Ja nepouzivam normalne plaste ako bezdusaky, pouzivam len standardne bezdusaky, kedze maju normalnu hrubku bocnice. Geax ma bezdusaky oznacene ako TNT, co je klasicky bezdusak bez vnutornej pogumovanej vrstvy, je teda lahsi. Verzia TNT je od klasickej tazsia o 100g asi , netreba ani utesnovaciu kvapalinu, drzi vzduch normalne (v kombinacii s bezdusovym rafkom). Inak pozri http://www.geax.com/en/products/?cat=3&prod=11 .. tento sa mi pozdava
Este som jazdil Mezcal, ten ma velmi prekvapil tym, ze aj vyzera ako zjazdeny uz novy, tak drzi na suchu vyborne. Plus ma dlhu vydrz. Inak cislo co Geax uvadza za 559 naozaj sedi so sirkou /bezny uzky rafik/. Podla toho sa da pekne porovnavat jednotlive verzie. Este dodam ze Geax = Vittoria
Klasické nepoužívam už ani ja, je s tým zbytočné trápenie. Od Maxxisu TR, od Schwalbe TLR a spokojnosť, všetko nahodené klasickou pumpou. Tieto by šli na komplet UST kolesá bez dier, takže by som vzal TNT. Dorazím Schwalbe a dám im šancu. Díky za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
presne tak...tiez som bol snimi spokojny, ale posledny som kupoval spolu s Pao-m a uz je vyhodeny...dezen bol este velmi slusny ale mal som ho prerezany asi na 3 miestach a to priamo cez stuple...vpredu mam este starsi rockr 2.25, ktory zatial bez duse drzi v pohode, ale dozadu som to uz neriskoval a dal som ardent...
To s mokrými kameňmi a koreňmi u myšiakov nie je nič nové, to si aj ja všimnem. Ale to vždy je reč o tých základných ekonomických verziách (ale nie drôtených). Vie niekto porovnať napr. advanced či inú "lepšiu" zmes? Ja som tiež spokojný, pre mňa je najdôležitejšia cena, výdrž a na asfalte nie veľmi lepivý plášť, na všetko ostatné sa dá prispôsobiť, respektívne takú hranu nikdy nejazdím
http://www.cyklodoplnky.sk/cyklodoplnky-sk/eshop/1-1-Diely/176-3-MTB-26/5/2043-Plast-MTB-Geax-Aka-26x2-0-drot
Jazdim cca 70-80% cestu,zvysok lahky teren.Bike prioritne do prace + vylety od 60km (vtedy 100% asfalt skoro) .V obchode mi odporucaju tieto plaste :
http://www.spoke-store.sk/maxxis-larsen-tt/
Kenda kobra http://velosprint.sk/shop/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=kobra
Kenda http://velosprint.sk/shop/c.599_648_654/plast-kenda-26x1-75-k-935.p.19603
Dakujem za Vase odpovede
Je mi jasne,ze väcsina jazdite viac v terene ako po ceste,no rad by som poradil,ci 1.75 / 1.9 resp 2.00 plaste...
Moje plaste uz dosluhuju a su siroke 50mm ,teda 2.00,hrubsie urcite nechcem...
Ako funguje na skalách, lebo neviem či pre paa bude práve dobrá voľba. Na bike-fore ľudia píšu, že v skalách ma žalostnú výdrž. Trhajú a odrezávajú sa štuple. Inak prečo ho voláš mokrý? Dampf je para
velmi slušný univerzál na XC
@lto ako fungujú bez duší?
Este som jazdil Mezcal, ten ma velmi prekvapil tym, ze aj vyzera ako zjazdeny uz novy, tak drzi na suchu vyborne. Plus ma dlhu vydrz. Inak cislo co Geax uvadza za 559 naozaj sedi so sirkou /bezny uzky rafik/. Podla toho sa da pekne porovnavat jednotlive verzie. Este dodam ze Geax = Vittoria
http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-26--plaste-134/Schwalbe-Racing-Ralph-Evo-TLR,-PSC,-DD-MTB--plas%C5%A5-kevlar.html
http://www.koloshop.sk/pneumatiky,-plaste-mtb-26--plaste-134/Continental-X-king-ProTection-26x2,40--MTB-plas%C5%A5-kevlar.html
Mam teraz Racing Ralp Evo - no je ako papier,uz som ho asi 3 x rozrezal na behuni pri jazde po kamenoch.