chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
GIANT GAVIA FONDO 1 700X32C - krátka recenzia ,,, dovoľte mi krátku recenziu na plášte, ktoré som jazdil skoro celý rok 2021 a to GIANT GAVIA FONDO 1 700X32C. je to značka, o ktorej sa moc nehovorí, nie je považovaná za nejakú prémiovú, ale predsa mi tieto plášte slúžili celý rok výborne. najazdil som okolo 4000 km na nich, žiadny defekt, výborne fungujú za sucha aj za mokra. ja som sa k ním dostal náhodou, niekto ich predával na facebookovom marketplace a keďže som v tom čase nejaký takýto tip plášťa chcel (pôvodne som si kúpil Schwalbe G-One Speed TL-Easy Evolution Folding Gravel Tyre - 700c - 700c / 30mm, ale nevedel som ich nahodiť na svoje ráfiky tak, aby sedeli rovno) tak som si ich kúpil nevediac, do čoho idem. ale teda neľutujem, fungovali výborne. predtým som používal Panaracer Gravelking SLC a na nich som mal na tých istých trasách týždenne aspoň jeden defekt. tak keby to náhodou niekoho zaujímalo.
takze cca 55 by mali mat, tak to je ako Barzo 2.25, co mam teraz, ale o 100g menej a tie asi niekde budu chybat, vyskusam uvidim 😂
Barzo 2.25 som navazil cca 730g, Sworks Fast trak mal jeden 589g, druhy 614g... Takze je to o vyse 100g menej... Ak by si chcel tie Sworks tak ti ich mozem posunut, este som ich neposielal naspat...
Neviem ci T5 a T7 realne citit rozdiel. Na dotyk to posobi rovnako. Vo svetaku najcastejsie jazdia zmes Control T7 na oboch kolesach. Ale v ramci jednych pretekoch bezne vidis ze jeden jazdec ide na Renegade, druhy na FT. Jeden s-works, druhy control t7 a dalsi t5.
Asi v rychlosti rozdiel velmi nebude, skor asi pojde o osobne preferencie.
Ale nevidim jediny dovod preco uprednostnit T5 pred T7 na predne koleso ak to nemas dobre odskusane. T7 by mala drzat lepsie a spomalovat ta urcite nebude. Je to naistejsia volba. S-Works je dobre jedine na pohonkanie si ze usetris par gramov. Ale na kazdodenne jazdenie asi neprakticke a na XCM prilis riskantne. Nejazdia to ani profici co jazdia maratony.
Barzo 2.25 som navazil cca 730g, Sworks Fast trak mal jeden 589g, druhy 614g... Takze je to o vyse 100g menej... Ak by si chcel tie Sworks tak ti ich mozem posunut, este som ich neposielal naspat...
dakujem za info a aj za ponuku, budem to riesit ale az cca na jesen, jazdim tie barza este
Neviem ci T5 a T7 realne citit rozdiel. Na dotyk to posobi rovnako. Vo svetaku najcastejsie jazdia zmes Control T7 na oboch kolesach. Ale v ramci jednych pretekoch bezne vidis ze jeden jazdec ide na Renegade, druhy na FT. Jeden s-works, druhy control t7 a dalsi t5.
Ale nevidim jediny dovod preco uprednostnit T5 pred T7 na predne koleso ak to nemas dobre odskusane. T7 by mala drzat lepsie a spomalovat ta urcite nebude. Je to naistejsia volba. S-Works je dobre jedine na pohonkanie si ze usetris par gramov. Ale na kazdodenne jazdenie asi neprakticke a na XCM prilis riskantne. Nejazdia to ani profici co jazdia maratony.
JJ mám T7 jak FT tak GC a jak píšeš říkal jsem si raději přilnavost než výdrž. Na mokrých kořenech, kamenech a ledu ta T7 drží moc pěkně. Rozdíl na pohmat mi tam přišel za mne ta T5 odpovídá starší směsi Gripton.
stručné info-Tufo XR 14 aj XR 12 , rozmer 29 x 2,25 , majú na ráfikoch z vnútornou šírkou 30 mm šírku 62 mm
v rýchlom zjazde po rozbitej zvážnici plnej rigolov,držia dobre,nemal som pocit že by to nezvládali
Ahojte, idem si pre radu…….jazdil som na starom HT wtb ranger 2,25 potom schwalbe nobby nic 2,25.
Presedlal som na fulla, tallboy aj velkostne na Xl oproti HT Lko. Tu mam 2,30 dhf vpredu a dhr II vzadu no nejako to nefunguje….na nobby nafuknutom som v pohode otocil aj 100km po asfalte a zas na menej psi s prehladom lesny trail, sutolinu aj blato a luku, celodenny vylet luxusne.
Z tychto minionov mam aj horsi pocit aj v lese sa necitim tak dobre a asfalt sa snazim co najmenej….taktiez sa podla mna strasne zanasaju a samocistenie islo lepsie na nobby, na suchu celkom fajn no staci trocha blata a koniec…
Zvazujem teda prehodenie, avsak 2,25 su podla mna malo aj vzhladom na velkost bajku aj vzhladom nato ze nemam v plane jazdit asfalt tolko ako na HTcku. 29”
Plan je nahodit 2,3-2,4, je mi to jedno ci vpredu 2,4 a vzadu 2,35/2,3 alebo rovnake aj aj. Bud znova nobby 2,4 alebo hans dampf 2,35
Hans ktory? Supertrail alebo snake? 29tky
Pripadne aky je vas nazor? Napr. Magic mary sa mi zda uz agresivny prilis hlavne bocne vystupky alebo ako predny v kombinacii s hansom dozadu? Hans/hans, hans/nobby, mary/nobby…
Alebo dat sancu dhf a dhr ale v inej zmesi? 3c maxterra?….alchymia
Necham si poradit, znacku model, zmes, vzor
Urcite bezduse, vzadu nosim vlozku, jazdim solo kratke vyjazdy tak 20km +- rozny teren od asfaltu cez sutolinu kamene luky po korene a zjazdy, celodenky tak cca 60km vacsina les (presun po asfalte par km)
Skusal som Hans 2,35(druhy najmaksi ten oranzovy pasik a snake verzia tusim) dopredu a nobby 2,25 (modry pasik speed grip asi to je )dozadu kamos to ma na HT a super gulanie po asfalte aj v lese skvela trakcia, a daju sa ist na tom bomby aj do kopca aj z kopca samozrejme s insertom... Ked doderiem miniony idem do tejto kombinacie. Tiez mam miniony 2,3 na fulle a viem o com hovoris, treba si na ne zvyknut a su velmi narocne na presny tlak. U mna musi byt vzadu 1,8 a vpredu 1,5 Bar v blate o kusok menej este - inak je to uplne na houbeles. (Mam 90kg a 25mm rafik. )Rovnako nedrzia v miernom naklone idu do smyku a zahryznu sa az po poriadnom nakloneni. Ale zas brzdenie v priamom smere je na minionoch brutalne podla mna a aj to klopenie sa da vychytat.
Tak dosli Specialized Control plaste no ta bocnica sa mi moc hrubsia oproti Sworks nezda... Otazkou teraz je ci vydrzi viac bocnica Control 60TPI alebo Sworks 120TPI...
Páni, ake sirky mozu mat ground control grid t7 29x2.2 a 2.35... jeden sa bojim ze bude moc uzky, a druhy zasa siroky.. mam momentalne nobby nic posledna gen a ma cca 54 mm.. slabota 😀
Vdaka..
Jinak jsem je po nahození tlakoval na 3bary pravidelne - samo mimo vyjížďky - aby se rychleji roztáhly. Jinak měli teď nevím cca 58,5mm ale během 2-3 dnů krásně povolili a teď si užívám těch 60mm.
Jinak ty GC jsou trochu pomalejší jak FastTrack ale není to žádná hrůza spíš je to poznat jen na asfaltu. V terénu hlavně v blátě výrazně lip drží jak FT.
FastTrack mám také v nové verzi 2,35 GRID ty mají trochu min asi 59,8mm - záleží na tlaku a nahodil sem je teď jen na par dni jinak mám nabízené GC teď na zimu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj. Nenahadzoval som ich vobec lebo sa mi zdaju az prilis papierove. Na plasti je vsak vyrazeny rozmer 54-622 a nie 56-622 ako vsade uvadzaju...
dakujem za info a aj za ponuku, budem to riesit ale az cca na jesen, jazdim tie barza este
JJ mám T7 jak FT tak GC a jak píšeš říkal jsem si raději přilnavost než výdrž. Na mokrých kořenech, kamenech a ledu ta T7 drží moc pěkně. Rozdíl na pohmat mi tam přišel za mne ta T5 odpovídá starší směsi Gripton.
v rýchlom zjazde po rozbitej zvážnici plnej rigolov,držia dobre,nemal som pocit že by to nezvládali
Presedlal som na fulla, tallboy aj velkostne na Xl oproti HT Lko. Tu mam 2,30 dhf vpredu a dhr II vzadu no nejako to nefunguje….na nobby nafuknutom som v pohode otocil aj 100km po asfalte a zas na menej psi s prehladom lesny trail, sutolinu aj blato a luku, celodenny vylet luxusne.
Z tychto minionov mam aj horsi pocit aj v lese sa necitim tak dobre a asfalt sa snazim co najmenej….taktiez sa podla mna strasne zanasaju a samocistenie islo lepsie na nobby, na suchu celkom fajn no staci trocha blata a koniec…
Zvazujem teda prehodenie, avsak 2,25 su podla mna malo aj vzhladom na velkost bajku aj vzhladom nato ze nemam v plane jazdit asfalt tolko ako na HTcku. 29”
Plan je nahodit 2,3-2,4, je mi to jedno ci vpredu 2,4 a vzadu 2,35/2,3 alebo rovnake aj aj. Bud znova nobby 2,4 alebo hans dampf 2,35
Hans ktory? Supertrail alebo snake? 29tky
Pripadne aky je vas nazor? Napr. Magic mary sa mi zda uz agresivny prilis hlavne bocne vystupky alebo ako predny v kombinacii s hansom dozadu? Hans/hans, hans/nobby, mary/nobby…
Alebo dat sancu dhf a dhr ale v inej zmesi? 3c maxterra?….alchymia
Necham si poradit, znacku model, zmes, vzor
Urcite bezduse, vzadu nosim vlozku, jazdim solo kratke vyjazdy tak 20km +- rozny teren od asfaltu cez sutolinu kamene luky po korene a zjazdy, celodenky tak cca 60km vacsina les (presun po asfalte par km)
Diky
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-nobby-nic-29x240-62-622-67epi-evo-superground-tle-850g-kevlar.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-hans-dampf-29x235-60-622-67tpi-1075g-snake-tle-soft-plast-kevlar.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-hans-dampf-29x235-60-622-50tpi-1080g-super-trail-tle-soft-kevlar.html
Schwalbe HANS DAMPF 29x2.35" Super Trail plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €Jinak jestli chceš trochu bocnici vem GRID je to rozdíl.
Vdaka..
Ty 2,2 jsou pro slečínky to je užovka.
60mm je optimální ?
FastTrack mám také v nové verzi 2,35 GRID ty mají trochu min asi 59,8mm - záleží na tlaku a nahodil sem je teď jen na par dni jinak mám nabízené GC teď na zimu.