Caute, poradte mi nove pohodlne sedlo na MTB (gel, siroke cca 155mm). Som amater, jazdim casto pre kondiciu cyklotrasy, niekedy samozrejme aj les. Chcem jazdit v neutralnej-relaxovanej polohe. Cena: nad 100euro je uz asi moc.
Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Gusto0 Skor ako loctite by som prebehol lyziny brusnym papierom, pripadne su montazne pasty na karbonove sedlovky aby sa nehybali, mozno to by pomohlo tiez.
Po dlhšom hľadaní som sa konečne dopracoval do výberu konkrétneho modelu sedla a to San Marco GND racing narrow. Zostáva posledný výber, či klasické alebo superkomfort. Viem, že je to dosť osobná záležitosť, ale sú nejaké porovnania? Jazdím cez týždeň do 1,5 hod denne, cez víkend jazdy 100-130 km.
vyber čo dal nado mnou je dobré sedlo, sám som ho poradil kamarátavi kupovali sme z merlincycles a na dlhé výjazdy sa mne osvedčilo sq lab 6111 race a toto je vraj ešte lepšie https://www.bike-discount.de/en/buy/sqlab.-60x-ergowave-active-saddle-758824
Mám v pláne si ho zadovážiť časom, teraz čo mám jazdím 4 sezónu
No rozdiel by mal byt ten ze racing ma ten GEL napisane na zadu. Na obrazku to sice neni ale v nazve ano aj v popise. Aj mi prislo s napisom gel. Cize ta vypln bude biofoam+gel
Čaute, neviem či to už bolo spomenuté ale rozmýšlam nad kúpou sedla s otvorom kvoli problémom s trpnutím. Chcel by som radu od niekoho, kto má takéto sedlo či neťahá cez dieru chlad v chladnejšom počasí, prípadne či v morkom počasí cez dieru v sedle nefrka voda.
trpnutie nastava ked si pristlacis makke partie na sedlo, tym sa znizi prietok krvi a odkvria sa ti gule
diera/ skara v sedle tuto vec ciastocne eliminuje, pretoze makkou castou rozkroku uz netlacis na sedlo, aspon nie v takej velkej miere...tym padom nemas az tak naruseny krvny obeh v tej partii
trochu viac to fuka cez dieru, logicky..kedze tam nemas co branit odberu tepla z tvojho rozkroku
blato a voda tam frkat bude..staci tam dat ten maly blatnik,alebo podsedlovu kapsicku
A asi aj skúšať... mne podľa tabuliek malo sedieť special. Avatar 143, nesadlo nakoniec ani Phenom,ani Henge 143. Poslednú šancu som dal ergonu sm-e veľkosť L( uz som mal nachystané turistické ) a zadok ako v bavlnke.
myslel som trpnutie intimnych partii, skusal aj rozny sklon aktualneho sedla no v stupaniach je to dost nahovno pocit
ale mne je to jasne... mam na deravych sedlach odjazdenych x rokov mtb aj road
toto odporucam nastudovat (princip), konkretne sedlo ti odporucat nebudem, to je individualne...
- fukanie... napr Gusto je moc rychly, ja jazdim pomalsie a cez vlozku prievan necitim
- voda - ked jazdim v dazdi a blate, tieto 2cm stvorcove ma fakt netrapia, kedze jazdim aj zo sedla a mam vlozku
- zliabok (plne nahradza dieru) - sice ma to netrapi, ale na novom sedle bez diery mi vzdy ostane pot v lavore/zliabku, pripadam si ako s inkontinenciou aj bez vlozky
Čaute, neviem či to už bolo spomenuté ale rozmýšlam nad kúpou sedla s otvorom kvoli problémom s trpnutím. Chcel by som radu od niekoho, kto má takéto sedlo či neťahá cez dieru chlad v chladnejšom počasí, prípadne či v morkom počasí cez dieru v sedle nefrka voda.
Mam na dvoch bikoch sedla:
- Ergon SM Enduro Men Stealth sedlo
- Pro sedlo STEALTH 142 mm
Chlad so sedlom nema nic spolocne, to je vec gati, vlozky. Voda samozrejme frkat moze - ked nemas blatnik - ked ti vadi frkanie tak daj blatnik a frkanie prestane.
moje obľúbené sedlo s dierou od wittkop má v poslednej verzii na spodnej strane plastové priedušné zakrytie, ostatní výrobcovia sa môžu inšpirovať ... teda ak to náhodou nie je naopak, ale vzhľadom na túto diskusiu asi nie ... a ešte jeden platný clen toho fóra odporúča aplikáciu lepiacej pásky zospodu ako prevenciu blata vody chladu. ja osobne dierave sedlo jazdím bez podobných vylepšení tretí rok v lete a zime a nemám pocit diskomfortu ...
7 rokov som jazdil na MTB Fizik GOBI XM a zacalo mi vrzgat pod zadkom a celkom mam z toho nervy. Viem , že sedlá sú alchýmia, ale nenapadá vás niečo , čo by sa mohlo podobať na to moje GOBI XM??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skús ten locktite. Ak bude zle umyješ
https://www.merlincycles.com/san-marco-gnd-supercomfort-racing-mtb-saddle-220454.html
Mám v pláne si ho zadovážiť časom, teraz čo mám jazdím 4 sezónu
https://www.merlincycles.com/san-marco-gnd-supercomfort-racing-mtb-saddle-220454.html
Dík. A je to Racing? lebo podľa obrázku je to dynamic verzia.
trpnutie moze byt aj - zla sirka sedla, nespravny tvar, zle nastaveny posed, nevhodna vlozka v gatoch
diera/ skara v sedle tuto vec ciastocne eliminuje, pretoze makkou castou rozkroku uz netlacis na sedlo, aspon nie v takej velkej miere...tym padom nemas az tak naruseny krvny obeh v tej partii
trochu viac to fuka cez dieru, logicky..kedze tam nemas co branit odberu tepla z tvojho rozkroku
blato a voda tam frkat bude..staci tam dat ten maly blatnik,alebo podsedlovu kapsicku
ale mne je to jasne... mam na deravych sedlach odjazdenych x rokov mtb aj road
toto odporucam nastudovat (princip), konkretne sedlo ti odporucat nebudem, to je individualne...
https://www.sq-lab.com/en/ergonomics/sqlab-measurement-concepts/sit-bone-measurement/
- fukanie... napr Gusto je moc rychly, ja jazdim pomalsie a cez vlozku prievan necitim
- voda - ked jazdim v dazdi a blate, tieto 2cm stvorcove ma fakt netrapia, kedze jazdim aj zo sedla a mam vlozku
- zliabok (plne nahradza dieru) - sice ma to netrapi, ale na novom sedle bez diery mi vzdy ostane pot v lavore/zliabku, pripadam si ako s inkontinenciou aj bez vlozky
ano, no zaparene rite mame v plienkach asi vsetci, toto povazujem za vyhodu
Mam na dvoch bikoch sedla:
- Ergon SM Enduro Men Stealth sedlo
- Pro sedlo STEALTH 142 mm
Chlad so sedlom nema nic spolocne, to je vec gati, vlozky. Voda samozrejme frkat moze - ked nemas blatnik - ked ti vadi frkanie tak daj blatnik a frkanie prestane.