Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Neviem ci je to spravna tema, XO1 AXS prehadzovac mi zacal vrzgat pri silovom slapani v stojke. Rovnako vrzga ked s nim pohybem rukou.
Taktiez radenie uz nie je to co byvalo ani na uplne novej retazi a kazete. Casto sa stava ze pocas vyjazdu musim robit microadjust, lebo mi to zacne horsie prehadzovat jednym alebo druhym smerom. Najma na mensich pastorkoch. Prehadzovac ma 2,5 roka. Je aj poskriabany od padu.
Nasiel som ze by to mohli byt podlozky v "paralelograme": https://www.youtube.com/watch?v=nBxh7Oar7vQ
Je ale bezne nieco take menit po v podstate 2 sezonach? Ocividna vola tam ale nie je. Len take pukanie, vrzganie. Robia to bezne v servisoch? Sam by som sa asi do toho radsej nepustal.
Ono tam nemaš velmi čo pokaziť ale bude to riadna babračka , ja som to ešte nerobil ale je to bieda po 1 roku a 3900km na GX mám to isté brutal vola a tým pádom aj radenie nieje dokonalé. Hoc aj by to mohlo ist na reklamaciu.
Aj na AXS to zvykne tu vrzgať treba rozobrať a namazať a je pokoj . Malo kto vie že v tele prehadzovača je puzdro ktore chyti vákel dost rychlo potom každy kupuje opravnu sadu ale to nefunguje to púzdro nieje v sade .
Skusal som ze kde presne to vrzga, ale v tom uchyteni o UDH to nie je. Lebo ked som skusal hybat prehadzovacom uplne hore, tak nevrzga. Az ked som ho chytili nizsie a hybal tym paralelogramom, tak to vrzgalo.
Este mozem skusit WD40, ale pochybujem ze to zlepsi prehazdovanie. Tiez prehazdovaniu na nizsich pastorkoch pomaha, ked nastavim B skrutku tak, aby bol prehadzovac blizsie, ale neviem ci si tym nekoledujem o nejaky pruser pri radeni smerom nahor.
Neviem ci je to spravna tema, XO1 AXS prehadzovac mi zacal vrzgat pri silovom slapani v stojke. Rovnako vrzga ked s nim pohybem rukou.
Taktiez radenie uz nie je to co byvalo ani na uplne novej retazi a kazete. Casto sa stava ze pocas vyjazdu musim robit microadjust, lebo mi to zacne horsie prehadzovat jednym alebo druhym smerom. Najma na mensich pastorkoch. Prehadzovac ma 2,5 roka. Je aj poskriabany od padu.
Nasiel som ze by to mohli byt podlozky v "paralelograme": https://www.youtube.com/watch?v=nBxh7Oar7vQ
Je ale bezne nieco take menit po v podstate 2 sezonach? Ocividna vola tam ale nie je. Len take pukanie, vrzganie. Robia to bezne v servisoch? Sam by som sa asi do toho radsej nepustal.
mne na XTR M9000 tiež pukalo pri slapani aj rukou ked som su kyval, no po čase som si vsimol ze mi prasklo karbónové napínacie ramienko. prasklina bola v mieste ako je pod hornou kladkou nit na vymedzenie chodu ramienka.
Na začiatku to tiež len pukalo, potom ako sa prasklina zhoršila, zhoršilo sa aj samotné prehadzovanie, a až vtedy som okom pri kontrole prehadzovacky objavil prasklinu na tom mieste.
Nie je to axs, ale skus pozrieť ci neobjavis nejaku, aj ked možno ešte zatiaľ malú, prasklinu na tom ramienku.
Skusal som ze kde presne to vrzga, ale v tom uchyteni o UDH to nie je. Lebo ked som skusal hybat prehadzovacom uplne hore, tak nevrzga. Az ked som ho chytili nizsie a hybal tym paralelogramom, tak to vrzgalo.
Este mozem skusit WD40, ale pochybujem ze to zlepsi prehazdovanie. Tiez prehazdovaniu na nizsich pastorkoch pomaha, ked nastavim B skrutku tak, aby bol prehadzovac blizsie, ale neviem ci si tym nekoledujem o nejaky pruser pri radeni smerom nahor.
po sezóne otvoréná premazaná , nechápem ako odtial môže tu vazelínu z pružiny vyplaviť minulú sezónu som to rozoberal kvôli vŕzganiu premazal prestalo , teraz preventívne a vazelíny zas nikde , pre istotu som na ten deklík dal mikro vrstvu oknového silikonu uvidíme za rok
Čaute,
je tu niekto so Sram GX Eagle Transmission prehadzovačom, čo by mi vedel pozrieť na svojom, alebo povedať či tuto má byť takáto vôľa? Lebo netuším či to tak má byť, alebo či tam nechýba nejaká podložka? Mám to takto od novoty. Prikladám video svojho, dotiahnuté to mám na fest. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Jo tak isto,, neviem ci to ma byt alebo nema, ale stvalo ma to (a mam pocit ze ta prehadzka pri radeni aj padala k ramu) a tak som to vyriesil malou nizkou makkou gumickou co bola pri sram klukach 😂😂.
Jazdim to takto uz od septembra a zatial to ma 1500 km a nebadam negativa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak tam nieje vôľa, tak by som to nemenil. AXS som ešte otvorenú nemal, ale lanková GX mi vŕzgala v tom hlavnom čape ktorým sa prichytáva k pätke.
Riešenie bolo zhodiť tú veľkú závlačku, vyčistiť, jemne namazať a zase zložiť
Kde sa daju zohnať tie podložky? Neskumal si ?
Na začiatku to tiež len pukalo, potom ako sa prasklina zhoršila, zhoršilo sa aj samotné prehadzovanie, a až vtedy som okom pri kontrole prehadzovacky objavil prasklinu na tom mieste.
Nie je to axs, ale skus pozrieť ci neobjavis nejaku, aj ked možno ešte zatiaľ malú, prasklinu na tom ramienku.
je tu niekto so Sram GX Eagle Transmission prehadzovačom, čo by mi vedel pozrieť na svojom, alebo povedať či tuto má byť takáto vôľa? Lebo netuším či to tak má byť, alebo či tam nechýba nejaká podložka? Mám to takto od novoty. Prikladám video svojho, dotiahnuté to mám na fest.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Jazdim to takto uz od septembra a zatial to ma 1500 km a nebadam negativa.