Sú dve možnosti. Buď dýchaš do papierového sáčku /Pri hysterkách a iných anomáliách/ alebo do mikrotenového v prípade cestovania autobusom poprípade iným plávajúcim dopravným prostriedkom na planéte Zem. O prípadnom ožralom stave ani nehovoriac.
Uff, zas sem nejaký príliš humorný.
30.06.2008 - 21:57:15
00
Ak máš problém s tým, že sa rýchlo zadýchaš, pomôže len tréning - nejako to dostať do hlavy, že nepotrebuješ lapať po dychu. Treba to skúšať, nie každý má VO2 max ako vrcholový športovec...Bohužiaľ najúčinnejšou metódou bude pravidelná fyzická aktivita v aeróbnom pásme, na ktorú väčšina z normálne pracujúcich ľudí nemá čas :cry:
30.06.2008 - 22:01:29
00
mam problem s tym, ze ako maly som si narazil nos a nejaku chrupavku tam mam zlomenu ci co (vraj by pomohla plastika), cize nosom dycham asi tak, ako ked ma clovek nadchu...tazko...preto pouzivam vacsinou len usta a to som ten vrcholovy sport aj kedysi robil
30.06.2008 - 22:06:02
00
Ja mám problémy s dýchaním hlavne v práci,keď si dakde v kumbále trtneme po 1/2 deci a potom ma vyhľadá bos a má silnú potrebu komunikovať so mnou....vtedy rečňujem so sklopenou hlavou a radšej ani nedýcham :roll:
03.07.2008 - 11:16:49
00
Odporucam 2x nadychnut nosom a 2x vydychnut ustami. Naucil ma to jeden maratonec a naozaj to pomoze.

To sa nedá.

Veď keď mám kapacitu pľúc 5 litrov a tú zaplním prvým nadýchnutím, kam dám ďalších 5 litrov vzduchu z druhého nadýchnutia?
03.07.2008 - 14:03:45
00
... mam papier od Dr. ze Vam nemusim stihat - kurna este aj taky plesnivy dedo mal vacsiu kapacitu pluc ako ja :evil:
03.07.2008 - 14:12:11
00
To sa nedá.
Veď keď mám kapacitu pľúc 5 litrov a tú zaplním prvým nadýchnutím, kam dám ďalších 5 litrov vzduchu z druhého nadýchnutia?

Pointer da, pluca su pruzne, druhych 5 litrov ti vytlaci oci z dierok, nafukne licka a zvacsi brusko, pripadne zaplni crievka (a aj vypretlakuje)... :lol:
03.07.2008 - 14:18:22
00
Dudo, len aby to druhe vyfuknutie potom neslo opacnym otvorom ako nadych :twisted:
03.07.2008 - 17:09:40
00
Pointer da, pluca su pruzne, druhych 5 litrov ti vytlaci oci z dierok, nafukne licka a zvacsi brusko, pripadne zaplni crievka (a aj vypretlakuje)... :lol:

To co si Dudo napisal, mi pripomina Happy Tree Friends. Viem si zivo predstavit, ako sa jeden z tych malych parchantov hra s vysokotlakovym kompresorom a nafukne druheho maleho parchanta. No a ten Tvoj opis by tam bol krasne rozanimovany az do krvaveho konca. :lol: Nechces im robit scenaristu? :)

P.S. Dovolil som si trochu OT ked uz sme v tom pieskovisku, tak ma pls. neukamenujte. :)
03.07.2008 - 17:44:45
00
Neviem,ci tato tema tu uz bola,ak hej,kludne zamknite.. :wink:
Mam otazku,co sa tyka dychania na biku...velmi rychlo sa totiz zadycham,niekto radi,ze treba dychat nosom,niekto ustami,pre vacsiu kapacitu vzduchu...
:?
Ake mate skusenosti :?:

mozno mas male pluca :)

no ja dycham nasledovne

nadych nosom a vydych ustami, obcas sprevadzany aj ciastocnym odfukom zo zadnej casti za nadseneho jasania za mnou iducich jazdcov :)
03.07.2008 - 21:42:43
01

mozno mas male pluca :)

no ja dycham nasledovne

nadych nosom a vydych ustami, obcas sprevadzany aj ciastocnym odfukom zo zadnej casti za nadseneho jasania za mnou iducich jazdcov :)

Co si len na strukovinach odchovany :?: :lol:
Celkovo,Ty mas s tou castou tela celkovo problemy... :lol:
03.07.2008 - 22:41:46
00
no pri tych 5 litroch pluc sa pri prvom nadychu nadychnes 2 litre a hned rychlo za tym dalsie 3 litre a podobne aj vydychnes. Perfektne sa to da nacvicit pri behu pri kazdom doslapnuti bud nadychnes alebo vydychnes. Je to fakt supe sa to naucit verte mi.
03.07.2008 - 22:44:04
00
no pri tych 5 litroch pluc sa pri prvom nadychu nadychnes 2 litre a hned rychlo za tym dalsie 3 litre a podobne aj vydychnes. Perfektne sa to da nacvicit pri behu pri kazdom doslapnuti bud nadychnes alebo vydychnes. Je to fakt supe sa to naucit verte mi.

Len ten odhad mi chyba... :roll:
03.07.2008 - 22:55:00
00
No s tým 2násobným nádychom a výdychom si myslím, že je to pravda. Včera som si bola na hodinku zabehať a aj som sa nad tým dýchaním zamýšľala. Po nejakej dobe dýchaš automaticky /telo samo na to nabehne - ak máš kondičku/ a nie cielene a zamýšľala som sa nad tým, ako to robím, keď som už v rytme. ...aby som mohla zakaždým od začiatku dýchať najefektívnejšie.
to dvojnásobné nadýchnutie - skôr ide o rozdelenie dychu na 2 fázy - že to urobíš 2 svalovými impulzmi a aj pri výdychu - kontroluješ rýchlosť vypustenia vzduchu ...na to vydychovanie som sa najme zamerala ....... bolo t také fu - e fu- išlo tak zľahka a e- to už bolo úplne vytlačenie vzduchu z pľúc, pričom aj ústa sa viac otvorili. Myslím, že to súvisí aj s rytmom behu /šľapania na biku.
Zneje to komicky :P :lol: :lol:
Toť z mojich postrehov ..snáď ma tu teraz vtipmi nerozstrieľate :roll:
Má niekto z toho rovnaké pocity ako ja ???
09.07.2008 - 22:53:36
01
Odporucam 2x nadychnut nosom a 2x vydychnut ustami. Naucil ma to jeden maratonec a naozaj to pomoze.
jaj boze :D :D :D
11.07.2008 - 22:14:10
00
keyboard_arrow_up