nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Ale to, ci ucinkuje salbutamol, ci ucinkuje EPO, ci je cyklistika konzervativny sport fungujuci na tradicii namiesto rozumu, fungujuci na empirickej evidencii namiesto statistickej signifikancie dat, ale najma to, ci bezni ludia ("commoners":D) dokazu precitat nieco viac ako abstrakt, na to svoj nazor ma.
https://www.instagram.com/p/BXn2cGElnoZ/
https://www.brit-thoracic.org.uk/document-library/clinical-information/asthma/btssign-asthma-guideline-2016/
(ehm
Hej, plutvonožec, daj jednoduchú odpoveď na jednoduchú otázku. Majú možnosť efektívne zvládať astmu niečím, čo v nijakom prípade nemôže vyskočiť pri antidopingovej kontrole? Aj “neviem” je odpoveď. Ďakujem.
Ešte mu zostane zelený, tuším.
Chris mal podľa článku, čo dal milsu, zjavne problémy aj pri nasadení liekov prvej voľby (mimochodom, o tom, že Froome je zaslúžilý astmatik ešte z dôb hlboko predbicyklových, je dokumentácie dostatok)
Technická poznámka: osobne sa vždy zdržiavam šermovania etikou, etika je totiž hlavne nástroj nadvlády samozvaných "etalónov etiky" nad ostatnými. Celkom pekný výklad Nietzscheho pohľadu na etiku dal Sheldon tu:
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
väčšina tzv etiky surprajzingli funguje len do chvíle, kedy ju samozvaný veľký etik nemá aplikovať na seba a tým sa znevýhodniť
Ak je v reale nejaka uchopitelna sanca co podla mna je, tak ju mnohi uchopia a vyskusaju to. Aj za cenu ze to prepisknu. A ano, najdu sa aj sarlatani, a ano, mnohim aj poskodia zdravie.
Preto si myslim, ze ulohou WADA je aj limitovat tieto pokusy, povedal by som, ze az branit cyklistov pred ich chamtivostou a casto hlupostou, co som tiez napisal. Na rozdiel od teba si myslim, ze ked bude sirsi rozsah latok hoc aj potencialnych kandidatov na doping, lepsie je to blokovat, pretoze "co nie je zakazane je povolene" je silnejsi motiv ako uvadzas ty.
A ohladne Frooma som na zaciatku chytil nespravne info, ze pouzil terapeuticku vynimku, ktora ma trocha irituje, ale potom sa toto vyjasnilo. Zatial sa nevyjasnilo preco jeho cisla tolko vyleteli, kedze aj behom dnesneho dna vo vseobecnosti ludia znali veci sa vyjadrovali, ze je to minimalne zvlastne. A takyto precedens tu uz opakovane bol....tak ocakavam rovnaky verdikt.
To je moj nazor a nehambim sa za neho, nech ma oznacis akokolvek.
pekny vecer...
http://www.bbc.com/sport/cycling/42363825
A inak vobec si nemyslim ze sme sa tu vyjadrili vsetci, jedine co som tu videl su desiatky siahodlhych litanii toho sialeneho vedatora. Mohol by o tom napisat karentovanu knizku.
Po dokončení majstrovského hetriku v cieli kašlal teda statočne. Astmatik jeden.
neviem aky vykon by potom dosahoval CHROOMY,kebyze je zdravy clovek a neberie tu chemiu ...
iba magor veri,ze tito chlapci neberu "nieco" na podporu hentakych vesmirnych vykonov
som velmi zvedavy aky bude meter na toho pavuka,ci peniaze spravia svoje
NECH MI NIEKTO DOPUCE NEHOVORI,ZE NAJBOHATSI TIM NEVIE CO MA ROBIT .... ALE VIE, A ROBI TO SOFISTIKOVANE ... ALE ZJAVNE IM TO TERAZ NEVYSLO
na vyjadrovanie sa k dopingu naozaj nestačia "poznatky" z bulvošu
a knihy nie sú v Current Contents, ale to je naozaj už len bočná poznámka k zaproklamovanej ***** číslo ďalšej
(niekedy ***** závidím ich výsadu, že sú takí ***** že ani nevedia, akí sú ***** - na nešťastie blbosť nebolí, ale naopak, spôsobuje blaženosť)
@tulenik, nechcel som, ale tento tvoj posledny post mi neda. Rad by som sa ta spytal, odkial si presne cerpal podklady pre tieto svoje vyhlasenia: "... Ferrari si sedel na konferencii, kde sa referovalo o výsledkoch s EPO, podotýkam, že na pacošoch, teda ľuďoch fest ustrelených od nejakej normy. Tých to do poriadku dostalo. Ferrari z toho urobil záver, že ak to podobne zvýši parametre na zdravých ľuďoch (ako predpoklad bez overenia je to vždy odvážne tvrdenie), tak to súvisiacim spôsobom zdvihne aj vytrvalostný výkon (takisto streľba od pásu). Lenže to nie je pravda. Hoci EPO dvihne "laboratórne parametre" aj u zdravých ľuďov, dopad na výkon je, nazvime to milostivo, veľmi diskutabilný. Čiže - drahé placebo. Good pre Ferrariho peňaženku, disputable pre jeho "testing subjects".
Sedel si na tych udajnych konferenciach vedla neho, alebo len pouzivas tebou kritizovane poznaky z bulvosu?
Pytam sa preto, lebo sa osobne poznam s clovekom, ktoreho Ferrari v istom case jeho cyklistickej kariery viedol a mam realne info, akym sposobom Ferrari pracoval a za co bol plateny. A nie, na placebo efekte si renome skutocne nevybudoval. Ci chceme alebo nie, Ferrari je jeden z top mozgov v cyklistike, ktory chape komplexnost treningoveho procesu ako malokto a doping bola len velmi mala zlozka jeho prace.
Keby som chcel byt skodoradostny, tak by som aj pridal otazku, kto tu teda z fora rozumie p*cu svetu a kto chce usmernovat svet, ale toto nie je potrebne, citatelia fora si aj vdaka tvojim rozsiahlym postom urobia nazor sami
Ergo - menej predsudkov, nicim nepodlozenych domnienok a viac skromnosti, peace