... ved to je aj podstata plne saturovanej hlavy. E61 je len jedna z viacerych moznosti a je konstrukcne postavena tak ze tlak nabieha na 9bar pomaly kym sa naplni cely priestor nad pukom ale napr scarinko nema E61 cize jeho 6-7s je nieco ine ako 6-7 napr u Ramon1.
Mne sa napriklad zo skusenosti potvrdzuje ze svetle prazenej kave preinfuzia prospieva na tmavej musim pustit hned plny kotol inak to dobre nevyjde.
- Podstata plne saturovanej hlavy (Saturated Grouphead) je v jej vyhrievani vodou bojlera v celom objeme, s preinfuziou to nema nic, IMO.
- Preinfuzia E61 vyplyva hlavne z mechanickeho 3-cestneho ventilu a polohy paky v strednej polohe, kedy voda z bojlera zaplavi priestor nad hlavou. ALE na preinfuziu TREBA tlak okolo 3 bar po dobu 5 - 7s, a to sa da dosiahnut LEN ked je kavovar napojeny na rozvod vody, INAK NIE. Takze pri vibracnej pumpe a zasobniku na vodu nabieha tlak linearne po dobu cca 7s a nevidim potom rozdiel, ci je to Scarinkova Silvia alebo moj QM s E61. Ramon ma pripojenie na vodu, takze tam je priebeh ako som popisal, ked necha paku v strednej polohe (resp. trochu vyssie).