chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja tiež hľadám niečo nové do sezóny a rozmýšľam nad ikonom vpredu/vzadu, ale ešte zo mesiac doderiem staré kusy. Daj potom vedieť... Ja som rozmýšľal aj napredok dať Ardent Race a dozadu Ikon...
Este rozmyslam nad rara adix speed a roro speed grip...no na rockete som sa raz poriadne poskladal tak ho nemam rad 😁
Ja mam teraz crossmark 2 ale zatial v pohode.Jazdil som s nimi aj v blate a zabez dobry.Len do zadneho som musel naliat trocha viac tmelu-prepustal,teraz to uz prestalo a predny zatial bez problemov.Ja si myslim ze s tym plastom chybu neurobis.
Posledná otázka xking vpredu, raceking vzadu? Jazdíte to takto niekto?
V lete som to tak mal. Zivotnost zadneho Racekingu dost mizerna, caste defekty a prerezania bocnice.
Predny X King drzi v pohode a menej je nachylny na poskodenia a defekty.
Do buducna zvazujem bezduse a Ikony.
Lukáš neviem či je to až taká veká výhra, ale samozrejme každý máme iné priority. No taký pláš na 29inu už bude vážiť minimálne kilo, teda pokiaľ to má byť na normálne jazdenie po horách . Skúšal som nejaké pluskové na 27,5 a mne to moc nesedelo. Za mňa je ideál 2,3 max asi 2,5" Ale aj Minina čo som teraz kúpil váži 925 gramov, takže to tiež nie je mušia váha
(aby sme nespamovali v novinkach)
Ano priority... moja hlavna je, aby som nemusel lepit 2cm diery v novom plasti (ako raz po 5km na Ikone), takze minimalna hmotnost plasta u mna je 900g, a volaco cez kilo je ideal. Vcera som objednal kilovy Aggressor, snad volaco vydrzi.
Ja to tiež beriem podobne, teda tu hmotnosť sa snažím tak do 900 gramov, kilo a viac je už aspoň na mňa dosť. Ale zas ja nemám takú kondičku ako ty a rád si vychutnám zjazd a radšej trochu ťažší plášť ktorý podrží. Lepenia som si už tiež dosť užil. Maxiis je super, teraz mám vpredu Miniom DHF 2,3 3C a vzadu HR2 2,3 a to je super na ťažší terén. Ale ten Agresor bude asi aj lepší a trochu rýchleší a aj Minion DHR2 bol výborný a tiež dosť rýchli. Dobrý by mohol byť ak chceš širší aj Minon W 2,5" ale neviem teda či sa robia aj 29", ale Minion je u mňa top. Včera som ho konečne dobre otestoval zo Žarnova a nebolo práva sucho a držal skvelé, tá 3C zmes je super A jazdíš to s dušami? Lebo bezduše sú neporovnatelne lepšie
mozno budem mat hlupu otazku, ale nedari sa mi najst na nete odpoved, tak sa spytam. Kupil som si MTB a (scott scale) a su na nom maxxis ikon 29x2,2. Lenze vyzera to tak, ze teraz budem jazdit 99% asfalt, tak by som tam chcel nieco viac vhodne na cestu.
Teoreticky aj rozmer 622-42 by mi mal pasovat, minimalne co sa tyka obvodu, ale nieco som si isty. Navyse vobec si nie som isty ako je to so sirkou rafika, ci aj tam nebude nejake obmedzenie.
takze bude to pasovat? vedel by mi niekto poradit? diky
Teoreticky aj rozmer 622-42 by mi mal pasovat, minimalne co sa tyka obvodu, ale nieco som si isty. Navyse vobec si nie som isty ako je to so sirkou rafika, ci aj tam nebude nejake obmedzenie.
Ignoruj tie "zarucene" rady nado mnou. Ano, bude to pasovat. Na 29" MTB rafik mozes kupit aj hocijaky krosovy / cyklokrosovy / cestny plast a je jedno ci je oznaceny ako 28" / 700 / 622. So sirkou rafika tiez nebudes mat problem, ten by nastal len ak by si chcel obut velmi uzky plast (23 mm). Vsetko nad sirku cca 32-35 mm by malo byt v pohode.
inak co sa tyka velkosti, tak by tie 28" mali obvodom pasovat lebo su to plaste na rafik 622, tak ako 29" MTB plaste. aspon toto som sa docital na nete.
palo14 radsej by som preferoval lacnejsie riesenie
hej Jezus ná pravdu ako vždy záleží aj akú šírku chceš, tie krosové sú väčšinou užšie a pri tých mtb, teda širších by si mal mať väčší komfort. Takže bude pasovať aj ten čo si dal link.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este rozmyslam nad rara adix speed a roro speed grip...no na rockete som sa raz poriadne poskladal tak ho nemam rad 😁
to, co navrhujes je ok.
V lete som to tak mal. Zivotnost zadneho Racekingu dost mizerna, caste defekty a prerezania bocnice.
Predny X King drzi v pohode a menej je nachylny na poskodenia a defekty.
Do buducna zvazujem bezduse a Ikony.
Continental Cross King 26x2.3" Protection kevlar Tubeless Ready
60,99 €
MOC 74,99 €(aby sme nespamovali v novinkach)
Ano priority... moja hlavna je, aby som nemusel lepit 2cm diery v novom plasti (ako raz po 5km na Ikone), takze minimalna hmotnost plasta u mna je 900g, a volaco cez kilo je ideal. Vcera som objednal kilovy Aggressor, snad volaco vydrzi.
mozno budem mat hlupu otazku, ale nedari sa mi najst na nete odpoved, tak sa spytam. Kupil som si MTB a (scott scale) a su na nom maxxis ikon 29x2,2. Lenze vyzera to tak, ze teraz budem jazdit 99% asfalt, tak by som tam chcel nieco viac vhodne na cestu.
Co som hladal, tak by celkom ok malo byt nieco taketo https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/schwalbe-marathon-supreme-hd-trekingovy-plast-kevlar-2421.html
-14% Schwalbe Marathon Almotion Addix E-25 40-622 (28x1,50") trekingový plášť, kevlar
60,99 € -14%
MOC 71,99 €takze bude to pasovat? vedel by mi niekto poradit? diky
Ignoruj tie "zarucene" rady nado mnou. Ano, bude to pasovat. Na 29" MTB rafik mozes kupit aj hocijaky krosovy / cyklokrosovy / cestny plast a je jedno ci je oznaceny ako 28" / 700 / 622. So sirkou rafika tiez nebudes mat problem, ten by nastal len ak by si chcel obut velmi uzky plast (23 mm). Vsetko nad sirku cca 32-35 mm by malo byt v pohode.
inak co sa tyka velkosti, tak by tie 28" mali obvodom pasovat lebo su to plaste na rafik 622, tak ako 29" MTB plaste. aspon toto som sa docital na nete.
palo14 radsej by som preferoval lacnejsie riesenie
diky moc. to som potreboval pocut