chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
na akom tlaku jazdite 28" 1.75" plaste? lebo bud tam dam 1.75" a 100g trekovu dusu ak by to bolo jazditelne pri 2.5-2.8bar ak nie budem musiet dat 2.00" plaste a 140g MTB dusu
1.75ku na trekingaci som jazdieval na 3 bar až 3,2 kolko zniesol rafik ,a cestu v pohode pri 85kg
ake mate skusenosti s Maxxis Aspen vo verzii EXO + TR (29x2.25) ?
Maratony v pohode, defekty, zvladne aj tazsie podmienky nez len sucho ??
Nino odporuca (vieme preco)
Ahoj, nožno to tu už bolo spomenute xy- krát len je tu asi 500strán nová tema sa mi nechce zakladať, tak k veci. Vyberám plášte na sezónu 2019 tu v r. 2018 som odjazdil na ikonoch , no nejako som im v určitych momentoch nedošel na chuť a chcem vyskúšať niečo nového možno aj skombinovať plášte, jazdím na HT-čku prevažne prírodne traili asfaltové presuny kamenisté cesty, občas aj vlhko blato atd. počasie si na maratonoch neviberiem, chcel by som skusiť buď continental cross king race king, alebo niečo od schwalbe , dalej rozmýšlam nad bonrager xr1 alebo dať k tomu môjmu terajšiemu ikonu dopredu forkastera, viem že recenzii je velmi vela len chcem nejaké postrehy od ludí nechcem nijaké extra velke štuple a zbytočný odpor
Tuto temu som nejkay prehliadol. Chcel by som radu.Budem kupovat zadny plast.Potrebujem poradit. Jazdim XC rekreacne..ziadne preteky (60:40 teren:asfalt) a chcem aby mi plast vydral co najdlhsie. Momentalne mam Hutchinson Taipan ktory vydrzal 2500km Zda sa, ze je to makky zavodny plast..preto tak kratko. Cize chcem nieco uplne opacne ako toto.
mne tie ikony vydržali 4000km zadný ož je KO, ale predný je dobrý ešte vidno aj ryhy v pinoch, jazdil som rôzny terén, co sa týka výdrže podla mna v pohode, brat kúpil bajk GT a teras sme pozerali na wtb plášte a už sú popraskané to ho má od septembra 2018 najazdené asi 500km , guma na mojich ikonoch je ako nová, to ich mám asi rok a stál 30euro jeden, tak mám tiež teras velkú dilemu či mám ostata u ikonov alebo inú značku lebo čo som o niektorých čital tak boli sice aj lepšie ale vydržali velmi krátko a nechcem počas sezóny kupovat 2x plášte za 40-50euro, a super lahke tiež nepotrebujem, ked pozerám na počasie teras tak bude asi dosť blata, uvažujem aj o nejakej kombinácii len asi čím viac trh ponúka tým je tažšie sa rozhodnút, ked napr. maxxis má aj 3-4 verzije jednoho plášta
ano,je tazke sa rozhodnut,hlavne ked sa v tom nevyznam
bolo mi vysvetlene,ze cim drahsie,tym lahsie,maksie..horsia trvacnost..nie je to sice pravidlo,ale ma to nie co do seba
ja mam te predny este ok..zadny uz ma asi dva milimetre ..co uz je nanic
ja som uplne ty najlahšie vylúčil, lebo asi nic nevydržá a až taký profesional nejsem aby sem za sezónu zjazdil 3 páry pneu, ja zoberem asi tiež ikony len teras som mal ty so zmesou dual za 30 e teras skusim asi tie 3C maxx speed uvídíme či budú lepšie, nechcem nijaké semislikové ani papierové plášte
continental race king rs 2.2 by nemusela byť zlá volba, je to ľahký, závodný a nie lacný plášť, vzadu by mal vydrzat s prehľadom 4k km. u mna zatiaľ cca 1500 km a mimo bocnic zatiaľ nejaví známky opotrebenia. ale jazdím šetrne, vela asfaltu a vazim 75kg. defekt zatiaľ ziadny, vozim duse.
Alebo skús opačne vahove a cenove spektrum, schwalbe smart sam 2.1, neviem ako nová verzia, ale tá starsia, cca 2010-2015 bola nesmrteľná a vcelku pekne sa na tom jazdilo.
ja som uplne ty najlahšie vylúčil, lebo asi nic nevydržá a až taký profesional nejsem aby sem za sezónu zjazdil 3 páry pneu, ja zoberem asi tiež ikony len teras som mal ty so zmesou dual za 30 e teras skusim asi tie 3C maxx speed uvídíme či budú lepšie, nechcem nijaké semislikové ani papierové plášte
Alebo skús opačne vahove a cenove spektrum, schwalbe smart sam 2.1, neviem ako nová verzia, ale tá starsia, cca 2010-2015 bola nesmrteľná a vcelku pekne sa na tom jazdilo.
tak stym počítam že asi menej vydržia, no stou 2c som mal v niektorých prípadoch problém. že mi podkĺzlo kolo, alebo to tak nedržalao ako by som potreboval, a nie len ked bolo vlhko a mokro ale aj ked bolo dost sucho, ale asi to risknem
nj..ja som mal dve sezony Hutchinson Taipan co uz je zrejme jeden z lepsich plastov..a nikdy ma nesmyklo ani som nemal defekt..ani ked bolo mokro a to jazdim ako blazon..ale zas zadne vydrzalo len 2500Km a uz je celkom na vymenu
na plášťoch by som nešetril, je to najlepšia možná investícia na bajk, ušetriť trebárs 2x170g z hmotnosti a ešte k tomu z kolesa za cenu cca 50 eur sa fakt oplatí, zvlášť keď spominany race king vydrží relatívne dosť. jeho ďalšia výhoda a nevýhoda zároven je, že má tenké a poddajne bočnice, co mu dáva element pohodlia, zároveň ale na 19mm rafiku je cítiť, že trocha sa žuje, ale nafukas to na 2.1bar a no problema.
Race King som jazdil minuly rok vazia 500g ale bocnice su velmi tenke lahko ich prerazis na ostrejsich kamenoch. Jazdil som duse a tym ze su makke tak treba fukat naozaj na tvrdo lebo ina prerazis az na rafik a rozrezes dusu. Stalo sa mi to min 6krat za rok. Inak dezen drzi dobre a aj po 3000km nevidno opotrebenie. A dost vela som jazdil aj na asfalte. Ak Race King tak len s bocnou ochranou.
Ja zase vždy zainvestujem aj do verzii s ochranou. Jazdím to ako bezduše a nemám problém. Keďže v priebehu roka obehnem aj nejaké maratóny a iné ako domáce trate, tak mi vyhovuje mať niečo do všetkých podmienok...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
na akom tlaku jazdite 28" 1.75" plaste? lebo bud tam dam 1.75" a 100g trekovu dusu ak by to bolo jazditelne pri 2.5-2.8bar ak nie budem musiet dat 2.00" plaste a 140g MTB dusu
1.75ku na trekingaci som jazdieval na 3 bar až 3,2 kolko zniesol rafik ,a cestu v pohode pri 85kg
ake mate skusenosti s Maxxis Aspen vo verzii EXO + TR (29x2.25) ?
Maratony v pohode, defekty, zvladne aj tazsie podmienky nez len sucho ??
Nino odporuca
Dikes
Ak Ti ide o cenu: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-rocket-ron-performance-mtb-plast-kevlar-29x2-25-addix.html
Ak Ti ide o hmotnost a odolnost: https://r2-bike.com/SCHWALBE-Tire-Rocket-Ron-29-x-225-ADDIX-Speed-EVO-SnakeSkin-TL-Easy
savings Schwalbe Rocket Ron 29x2.25" Performance Addix TLR plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €mam 27,5 * 2,1 s dušou
v inej teme mi bolo poradene toto,ale je u toho uvedene, ze je to zavodny plast..tak zas neviem
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-ikon-27-5x2-20-exo-tr-mtb-plast-kevlar.html
diky za rady
savings Maxxis Ikon 27.5x2.20" EXO plášť, TR, kevlar
34,99 € savings
MOC 69,99 €bolo mi vysvetlene,ze cim drahsie,tym lahsie,maksie..horsia trvacnost..nie je to sice pravidlo,ale ma to nie co do seba
ja mam te predny este ok..zadny uz ma asi dva milimetre ..co uz je nanic
3C maju vraj mensiu vydrz ako 2C
https://www.mtbiker.sk/forum/post1450619.html#p1450619
dik toto vypada pouzitelne