jaj takto, som nechapal preco chces ist do medvedova cez madarsko ale ani to neni problem, od rajky ide az do Gyoru cylkotrasa Eurovelo a odtial do medvedova je len kusok.
Ja som siel do Ecsu co je kusok za Gyorom a okrem par hlavnych ciest sa dalo. Ale niektore cesty maju teda v katastrofalnom stave ze sa da ist len stredom pruhu. https://www.strava.com/activities/1842100780#46194422632
Keď som šiel raz z Budapešti do Štúrova po pravom brehu Dunaja a nazad po ľavom tak síce cyklotrasy boli skoro vkuse ale na cestný bicykel to moc nebolo, aj som tam pochytal defekty... Navigoval ma locus. Trafil som. Z časti pomohli aj maďarski cyklisti. Neveril som, že to je ešte cyklotrasa. Ale toto sa mi stáva aj v Nemecku a Taliansku dokonca aj vo Švajci . Poľná cesta a zrazu nič ? aj v Rumunsku som také zažil. V Rakúsku a v Poľsku majú zas CT na vysokej úrovni (teda až na cykloobchvat Nowego Targu)
Ale oproti Slovensku to je super.
Ale tiež v zákaze, proste som sa nikde nepohol, už som mal dosť nakrútené. Podľa mapy neurčím čo je asfalt a čo nie, čo som videl, tak niečo vyzeralo ako asfalt, ale bol to hnusný makadam/štrk. Len jednu asfaltovú cyklocestu som našiel a zrovna ako naschvál v úseku kde nebol zákaz vjazdu za Gonyu a aj tá "slepo" končila za mostom pred Kisbajcs, tak som sa musel vrátiť normálne na zakázaný most. Ale už to riešiť nejdem, tak skoro sa v Maďarsku neukážem. Najhoršie bolo, že nie celé úseky ciest boli zakázané, ale proste sa to rôzne striedalo, tak som dopredu netušil kde to je, a aj keby som šiel tou najväčšou zachádzkou, tak by som niekde určite nečakane narazil.... (napr. idem si dedinou a zrazu stop, ďalej sa nemám ako pohnúť)
milos21 ked ides podla mapy.cz proste sa vyhni oranzovym cestam. Opat, nerad generalizujem, lebo prakticke skusenosti mam len na vychode. Tu mas stale dlhsiu alebo kratsiu alternativu ku hlavnym tahom.
milos21 V Rakusku mozes vklude jazdit na cestach oznacenych ako B..(Bundesstrasse). a L...(Landesstrasse). Aj v tej najzaprdlejsej dedine su v dobrom stave. Pokial ide o cyklocesty, rataj s tym, ze niekde bude asfalt, a niekde sotolina.
110mat110 Nie, keby som to vedel dopredu, tak do Maďarska v živote nevkročím, lebo by to išlo úplne mimo mojich plánov aj to by som musel všetko obchádzať, zachádzať, vracať sa, moja chyba Snažím sa aj niečo vygúgliť a nič cielene nenachádzam ani v slovenčine ani v angličtine... (v maďarčine hľadať nebudem)
Vysvetlil by mi niekto zo starsej generacie (60r+) , co pre vas znamena jazdenie bez prilby ? Dost casto vidavam na cestaku sedovlasych, sice komplet nahodenych v elastakoch, ale prilba abstentuje a hlavu zdobi maximalne cyklociapocka so siltikom proti slnku.
POVINNÉ NOSENIE PRILIEB
V rámci zmien sa tiež navrhuje vypustiť povinnosť nosenia prilby mimo obce pre cyklistov starších ako 15 rokov. Pravidlá o nosení prilieb pre deti do 15 rokov však ostávajú bez zmeny.
„Povinné nosenie prilieb pre cyklistov na rozdiel od povinného nosenia prilieb pre motocyklistov nevyplýva z medzinárodných dohovorov. Voči dospelým cyklistom ide o veľmi výnimočne zavedenú povinnosť,“ konštatuje ministerstvo vnútra.
Okrem Slovenska ju má v obdobnej podobe zavedenú len jediná krajina, a to Španielsko. „Dokonca aj u maloletých cyklistov je zákonná povinnosť nosenia prilieb pomerne zriedkavá,“ konštatuje rezort. Koniec citatu.
Po par rokoch som bol cez vikend zase bez prilby. Treba sa nachystat na zmeny
Nuz mal si ho zrazit debila jedneho. Nech si uvedomy, ze tu prillbu musi nosit kvoli nervakom za volantom a hlavne este pripitym vodicom, ktorych je podla statistiky najma u vas na vychode ovela viac ako inde
Ani nie. Smyknut sa da aj tam kde niesu auta.
V kazdom pripade je ten holomozog chory.
Prilbu ma ale nie na hlave. Asi aj mozog ma mimo hlavy. Keby ju nemal vobec, dalo by sa to pochopit.
Okrem nakladov na liecbu sa nas vsak takyto darwinisti nijak nedotykaju. Takze ked im tie makovice narazom na zem prasknu, nic moc sa nestane. Na rozdiel od blbcov za volantom, za ktorych spravidla trpia aj vsetci v okoli. Takze za mna nech vsetci hlupaci nenosia prilby a nedavaju si bezpecnostne pasy. Slovami klasika: cim viac samovrahov, tym menej samovrahov...
Pre ochranu pred sebou samym mozno hej, ale pred autami asi tazko. Starsia studia z UK popisovala ako vodici obiehaju cyklistov s prilbou o tusim polovicu tesnejsie ako tych bez prilby. Aj v spominanom Spanielsku robili vyskum nasledkov urazov cyklistov bez a s prilbou a prinos nosenia prilieb nedokazali. Zdroj uz ale nenajdem, tak nejake aktualnejsie odkazy http://www.cyklodoprava.sk/rozpacite-vysledky-studii-o-pouzivani-prilieb/
ked vydrzis scarinko nejaky ten piatok kym budem mat viac casu tak sa dozvies. Clanky mam uz pootvarane, troska precitane, akorat to nemam zhrnute a napisane troska (robotovo nie moc narocneho) suhrnu a neviem kedy si na to najdem cas. Ale keby moc chces namiesto debilnych poznamok ti mozem poslat zoznam literatury co som nasiel a mozes si citat
ale drobna poznamka k Zigo - ak si spravne pamatam, co som zachytil, tak novsie studie vyvracali to ze tych bez helmy obiehaju vodici opatrnejsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som siel do Ecsu co je kusok za Gyorom a okrem par hlavnych ciest sa dalo. Ale niektore cesty maju teda v katastrofalnom stave ze sa da ist len stredom pruhu.
https://www.strava.com/activities/1842100780#46194422632
Ale oproti Slovensku to je super.
Rozprávky mimo témy ??
Ale tiež v zákaze, proste som sa nikde nepohol, už som mal dosť nakrútené. Podľa mapy neurčím čo je asfalt a čo nie, čo som videl, tak niečo vyzeralo ako asfalt, ale bol to hnusný makadam/štrk. Len jednu asfaltovú cyklocestu som našiel a zrovna ako naschvál v úseku kde nebol zákaz vjazdu za Gonyu a aj tá "slepo" končila za mostom pred Kisbajcs, tak som sa musel vrátiť normálne na zakázaný most. Ale už to riešiť nejdem, tak skoro sa v Maďarsku neukážem. Najhoršie bolo, že nie celé úseky ciest boli zakázané, ale proste sa to rôzne striedalo, tak som dopredu netušil kde to je, a aj keby som šiel tou najväčšou zachádzkou, tak by som niekde určite nečakane narazil.... (napr. idem si dedinou a zrazu stop, ďalej sa nemám ako pohnúť)
corsair 110mat110 scarinko init Trasu mám tu ako som šiel, už nikdy viac
https://www.mtbiker.sk/forum/post1503971.html#p1503971
Ešte ak zajtra bude aj Rakúsko takéto, tak zbohom rodina...
POVINNÉ NOSENIE PRILIEB
V rámci zmien sa tiež navrhuje vypustiť povinnosť nosenia prilby mimo obce pre cyklistov starších ako 15 rokov. Pravidlá o nosení prilieb pre deti do 15 rokov však ostávajú bez zmeny.
„Povinné nosenie prilieb pre cyklistov na rozdiel od povinného nosenia prilieb pre motocyklistov nevyplýva z medzinárodných dohovorov. Voči dospelým cyklistom ide o veľmi výnimočne zavedenú povinnosť,“ konštatuje ministerstvo vnútra.
Okrem Slovenska ju má v obdobnej podobe zavedenú len jediná krajina, a to Španielsko. „Dokonca aj u maloletých cyklistov je zákonná povinnosť nosenia prilieb pomerne zriedkavá,“ konštatuje rezort. Koniec citatu.
Po par rokoch som bol cez vikend zase bez prilby. Treba sa nachystat na zmeny
V kazdom pripade je ten holomozog chory.
Prilbu ma ale nie na hlave. Asi aj mozog ma mimo hlavy. Keby ju nemal vobec, dalo by sa to pochopit.
ale drobna poznamka k Zigo - ak si spravne pamatam, co som zachytil, tak novsie studie vyvracali to ze tych bez helmy obiehaju vodici opatrnejsie.