Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Minule som po spolocnom chodníku skúšal na pešo v ľavo, ale bol som jediný
Zobraziť komentár 30.03.2020 - 11:56:32
00
Je to vsade, na vsetkych asfaltksch v karpatoch
Ja uz sa nad tym ani nepozastavujem lebo je to skoda namahy. Ludia su je.bnuti. male deti to v skolke vedia po ktorej strane sa chodi.
Zobraziť komentár 30.03.2020 - 12:03:02
00
Treba si uvedomiť, že lesné asfaltky väčšinou nie sú viacprúdovky s krajnicami, chodci sú predbiehaní po druhej strane vozovky, takže výhoda vyplývajúca z chôdze po ľavej strane neplatí.
Keď ide vozidlo A po pravej strane, proti nemu po (svojej) ľavej strane chodec a po (svojej) pravej vozidlo B, tak 2 z 3 účastníkov (chodec a vozidlo A) musia zastať. Ak v rovnakom prípade ide chodec po pravej strane, stačí ak vozidlo B spomalí na rýchlosť chodca.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 13:35:57
00
"výhoda vyplývajúca z chôdze po ľavej strane neplatí"

ale aspon vidia, ze niekto ide oproti, a mozu sa sformovat tak, aby nezaberali prilis velku sirku asfaltky, cize ist za sebou. Pockat, nie, to by mohlo fungovat jedine tak v paralelnom vesmire :-D.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 13:46:07
06
Presne tak, v nasom vesmire chodia vsetci zasadne vedla seba. Minimalne traja idealne 4-5.
Nebudu predsa chodit za sebou, to je podradne. Vsetci su rovnocenni tak vedla seba. A top je behat zlava doprava krizom krazom.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 13:48:27
00
vacsinou s sformuju tak, ze sa rozutekaju vsetkymi smermi a utvoria chaos
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 13:49:14
02
arrow_leftscarinko napísal:
Presne tak, v nasom vesmire chodia vsetci zasadne vedla seba. Minimalne traja idealne 4-5.
Nebudu predsa chodit za sebou, to je podradne. Vsetci su rovnocenni tak vedla seba. A top je behat zlava doprava krizom krazom.

Ale zase veď nebuď pánom tvorstva :-). Ak ide dvojica alebo trojica po chodníku, tak je úplne logické, že s chcú rozprávať a nie pochodovať ako indiáni na husom pochode jeden za druhým. Majú na ten chodník presne taký istý nárok ako ty a nie oni teba, ale ty ich nesmieš ohroziť.
Skrátka ak chcem jazdiť rýchlo, tak nejazdím po zdieľanom chodníku a ak jazdím po zdieľanom chodníku, tak nejazdím rýchlo (a používam zvonček).
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 13:59:32
013
Jeden o voze, druhy o koze. Diskusia pomaly presla od chodnikov k lesnym cestam a pokial ide spravanie chodcov na nich scarinkove rozhorcenie je opravnene. Cyklista sice nema chodca ohrozovat, ale ten by zas nemal druhych obmedzovat, rozumej, neroztahovat sa po celej sirke cesty.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 14:20:47
02
arrow_leftJaroh napísal:
Ale zase veď nebuď pánom tvorstva :-). Ak ide dvojica alebo trojica po chodníku, tak je úplne logické, že s chcú rozprávať a nie pochodovať ako indiáni na husom pochode jeden za druhým. Majú na ten chodník presne taký istý nárok ako ty a nie oni teba, ale ty ich nesmieš ohroziť.
Skrátka ak chcem jazdiť rýchlo, tak nejazdím po zdieľanom chodníku a ak jazdím po zdieľanom chodníku, tak nejazdím rýchlo (a používam zvonček).

Pochopis ked nebudes mat na 4m sirokej ceste kadial prejst lebo rodinka/ kamarati ide/u v jednej lajne ;)

Najblizsie beriem gopro aby som ti to nazorne ukazal
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 14:43:00
00
a tak zas neprehaname. Zas ako casto musis kvoli ludom zastat? A trochu spomalit hadam nemusis tiez tak casto
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 14:45:17
02
Zazil som to milionkrat a stale nechapem, ako ta to ospravedlnuje nazyvat ludmi "je**utymi"... Urcite viac chapem 4 mamicky, ktore idu s kocikom vedla seba po asfaltke na Kacin, nez cyklistu, ktory ich za to vyfuckuje.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 14:47:19
08
Scarinko, ja presne viem, o čom píšeš.
Ale skrátka ak to nie je komunikácia iba pre cyklistov, tak skrátka sa budeš musieť prispôsobiť a skrátka sa s tým bohužiaľ musíš zmieriť a vypisovanie na mtbiker to nezmení.
Môžeš ešte požiadať správcu tej či inej komunikácie, lesnej cesty, aby to nejako riešil. Môžeš sa nejako snažiť o zmeny nejakých zákonov. Môžeš sa angažovať v presviedčaní chodcov, aby nechodili po celej šírke. Ale ako starý praktik viem, že šanca sa blíži k nule a ak ti to naozaj vadí, skôr či neskôr sa začneš takým cestám vyhýbať ty a nie tí chodci :-).
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 14:52:54
00
Este sa mi nestalo, ze by niekto neuhol po mojom zazvoneni. A aj naopak vzdy uhnem, ked niekto zazvoni. Ale chapem, zvoncek stoji 1€ a treba pohnut prstom. Lepsie a vlasteneckejsie je iba nadavat ;)
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 15:08:47
03
Rachela Hypoteticka otazka. Styria cyklisti idu vedla seba po pravej strane cesty hore 20%-nym stupanim. Oproti, ale smerom dolu kopcom, idu vedla seba styri mamicky, taktiez po svojej pravej strane cesty, a tri mamicky, aby predisli kolizii, sa musia zaradit za svoju kamaratku, pritom cyklistov vyfuckuju. Na koho stranu sa priklonis v tomto pripade ? :?:
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 15:38:21
00
ja na stranu mamiciek. Minimalne preto, ze sa slusne zaradili za seba namiesto toho aby to spravili cyklisti.
Zobraziť komentár 31.03.2020 - 15:42:52
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up