chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ahojte, Chcel by som sa s vami poradiť aký plášť na jeseň/zimu na môj Kellys hacker 30, kupoval som ho len teraz v lete a akurát je čas vymeniť zodratý zadný Rapid Rob s ktorým som to kúpil a ten predný odložiť do rezervy. Jazdím 80% po lese ale mám pocit že bajku dávam dosť zabrať v trailoch alebo v zjazdoch. Na jeseň a mokro by som tam chcel dat niečo s dobrým gripom a vyššim dezenom čo ma podrží v trailoch a čo nešmýka no nech to nieje nejaká kotva aj na asfalte. Veľmi sa nerozumiem ktorý plášť je už na enduro a s ktorým by som ešte nebol na smiech že čo to vozím na xcčku no pokukoval som po trailkingu, mountainkingu alebo Forekaster, high roller alebo rekon. Jednoducho hľadám niečo čo na XC už nebude moc “drapák” +som študent tak nepokukujem po top verziách
Volil by som Forekaster dopredu a mozno Rekon dozadu. Forekaster uz nieco aj znesie a ma solidny grip vo vlkom prostredi dobre drzi. Navyse DC by ti mal aj rolovat na asfalte. Rekon je taky univerzal, jazdil som ho vzadu, ale uz v narocnejsich podmienkach moc nepodrzal a presmykoval. Ale na ten Kellys ti bude dobry si myslim. High Roller uz je heavy duty, to uz bude overkill na XC jazdenie. Ale teda cim viac drzi nieco na traile, tym viac kotva na asfalte, s tym nic neurobis
No ved uvidim, ake to bude. Na maxxis stranke pisu,ze na 2.4 su vhodne rafiky 25-30mm. Ale co
som pozeral stranku vyrobcu mojho bajku, tak na 23 mm rafiky dava maxxis 2.4 uz par rokov...teraz som nahodil dozadu ardent 2.25 a guma mi pride opticky uzsia ako povodne schwalbe nobby nic 2.25. v predu mam aktualne 2.35 tiez na 23mm rafiku. Tak snad to bude ok
mal som 2,35 plast na 23mm a potom na 30mm a je v tom rozdiel v prospech 30mm.
osobne by som obuval - 25mm - 2,20 (2,25), 30mm - 2,35(2,4), 35mm - 2,6, 40mm - 2,8(3,0)
Vyrobcovia davaju strasne velke rozpatia, to nedava uplne zmysel, ten plast by mal nejako po obuti aj vyzerat. Nepoznam tie hranice, isto tam nejaka vola je. Ja vozim 2.35 na 27mm a objednal som som si 30mm
Gusto0 to som pozeral, len tam sa nic nehovori o sirkach rafikov. kazdopadne,ak sa chce clovek dopatrat k informaciam aka kombinacia (sirka rafika vs plasta) je najlepsia, je to vcelku zlozite, kedze to nie je uplne zjednotene. cize idealne ako sam pises, vyskusat osobne a podla toho sa do buducna zariadit. mna hmotnosti netrapia, ale ako sa to bude spravat po nafukani je samozrejme dolezite. ok, dojde plast, nahodim, vyskusam, uvidim. ako som pisal, opticky mi maxxis po nahodeni na rafik pride uzsi, ako povodne schwalbe. chcem to dat dopredu (2.4), kde som mal na rafiku 2.35 tak snad to nebude az take zle.
pre plášť je dôležitá vnútorná, ale myslím, že v dnešnej dobe sa trochu preceňuje .. v minulosti sme jazdili kadejaké kombinácie a žijeme
tak ano, tiez sme jazdili kadejake 18 kilove haraburdy bez pruzenia a zijeme. Podla mna pointa je nastavit to vramci moznosti tak aby to bolo funkcne, zabavne a bezpecne. Osobne rafik 19mm a 2.35 mi uz pride ako vysoko znizena funkcnost toho plasta pre ucely ako bol zamyslany a zrejme nejaky rozmer 2.1 by mu slusal omnoho viac. Ja mam na druhom bajku tiez 19mm rafik a su tam od vyroby 2.25, uz na pohlad sa mi to nepozdava, ale tak vzdy to nabombim a jazdim asfalt alebo s deckami, ale do terenu by som sa na tom uz s doverou nevybral. Ovsem treba dodat, ze su to aj nejake no name plaste od vyroby zodpovedajuce cene celeho stroja
kedysi sa jazdili nabombovane plaste s dusami. mozes tak jazdit nadalej, nikto nikomu nic neprikazuje. vtedy veru netreba riesit ziadnu sirku rafika. no nizky tlak pri bezdusiach uz potrebuje spravny rafik.
marYan maxxis zacal pri svojich sirsich plastoch uvadzat ci su WT - tj. optimalizovane pre 30-35mm rafik.
jj, to som si nastudoval. pre rozmer 27.5 x 2.40 nieje verzia WT. podla tabulky na ich stranke ale su 2.40 plaste vhodne pre rafiky 25 -35: https://www.maxxis.com/catalog/tire-294-140-ardent Ak by som siel podla tej tabulky, tak nemam vhodny rafik ani pre 2.25 plast, kedze moje rafiky su 23
Jazdim to bezdusovo a v zime na snehu kludne pod 1 bar. Rozdodne drzi lepsie 2,35 ako 2,1 aj ked na 19mm rafku. Mozno len nejazdim take zveriny kde by sa to dostavalo na limit.
Kupovat sirsie rafky koli tomu nebudem ked s tym nemam problem, len preto ze teraz je to v mode.
Caute. Co by ste odporucili na jesenno zimne vyjazdy? Nejaky lahky, tubeless balonik 2,4” vhodny aj do snehu, blata, na trail a obcasny asfaltovy presun. Vaha okolo 700gr je asi nerealna co?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zvlastne ako to kazdy vnima inak, ja mam rafiky 27mm a uz mam pocit, ze 2.4 by som tam ani nedaval, ze uz im bude ten rafiky priuzky
som pozeral stranku vyrobcu mojho bajku, tak na 23 mm rafiky dava maxxis 2.4 uz par rokov...teraz som nahodil dozadu ardent 2.25 a guma mi pride opticky uzsia ako povodne schwalbe nobby nic 2.25. v predu mam aktualne 2.35 tiez na 23mm rafiku. Tak snad to bude ok
osobne by som obuval - 25mm - 2,20 (2,25), 30mm - 2,35(2,4), 35mm - 2,6, 40mm - 2,8(3,0)
nedavno tu o tom bolo celkom fajn video https://www.mtbiker.sk/clanky/123723/rozdielne-tlaky-a-jedno-extremne-stupanie-porovnanie-vlastnosti.html
tak ano, tiez sme jazdili kadejake 18 kilove haraburdy bez pruzenia a zijeme. Podla mna pointa je nastavit to vramci moznosti tak aby to bolo funkcne, zabavne a bezpecne. Osobne rafik 19mm a 2.35 mi uz pride ako vysoko znizena funkcnost toho plasta pre ucely ako bol zamyslany a zrejme nejaky rozmer 2.1 by mu slusal omnoho viac. Ja mam na druhom bajku tiez 19mm rafik a su tam od vyroby 2.25, uz na pohlad sa mi to nepozdava, ale tak vzdy to nabombim a jazdim asfalt alebo s deckami, ale do terenu by som sa na tom uz s doverou nevybral. Ovsem treba dodat, ze su to aj nejake no name plaste od vyroby zodpovedajuce cene celeho stroja
marYan maxxis zacal pri svojich sirsich plastoch uvadzat ci su WT - tj. optimalizovane pre 30-35mm rafik.
Kupovat sirsie rafky koli tomu nebudem ked s tym nemam problem, len preto ze teraz je to v mode.