chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
tá šírka ráfika 40 mm je vonkajšia alebo vnútorná ? na také jazdenie môžem doporučiť RocketRon,je v šírke 2,6" aaj 2,8" ,v zmesi modrý Addix pekne odvaluje na asfalte,a v teréne čosi aj podrží
Ma zmysel vozit na xc bicykli plaste 2.0? Aktualne mam 29×2,25 a aj tak jazdim vacsinou asfalt-70%, ked idem teren tak sa myslia sotoliny, hladsie lesne chodniky alebo po lukach. Chcem si to ulahcit, tak ci staci viac tieto natlakovat alebo skusit uzsie, s tym, ze to bude menej tlmit v zjazdoch po hrbolatejsich cestach a aj vidlica dostane asi viac zabrat?
Ma zmysel vozit na xc bicykli plaste 2.0? Aktualne mam 29×2,25 a aj tak jazdim vacsinou asfalt-70%, ked idem teren tak sa myslia sotoliny, hladsie lesne chodniky alebo po lukach. Chcem si to ulahcit, tak ci staci viac tieto natlakovat alebo skusit uzsie, s tym, ze to bude menej tlmit v zjazdoch po hrbolatejsich cestach a aj vidlica dostane asi viac zabrat?
ja by som nesiel pod 2,35
ked das uzsi plast - ten ma aj mensiu vysku - skor seknes, musis mat vyssi tlak kedy mas vlastne na hrbolatom povrchu vacsi valivy odpor a pojde sa ti nakoniec horsie. o komforte ani nehovorim.
Ten Hurricane mam vybraty aj ja, ale na druhy set kolies na zimu, kt budem prevazne vyuzivat na asfalte/90%, pripadne sotoline, teren asi ziadny. Dokonca este uvazujem ci ho nezoberiem v 1.6 sirke.
ja by som nesiel pod 2,35
ked das uzsi plast - ten ma aj mensiu vysku - skor seknes, musis mat vyssi tlak kedy mas vlastne na hrbolatom povrchu vacsi valivy odpor a pojde sa ti nakoniec horsie. o komforte ani nehovorim.
Pokial jazdi to co pise, tam moc nema kde seknut plast. Komfort a valivy odpor je sice pravda, ale netreba zabudat na aero odpor, ktory bude na uzsom plasti samozrejme nizsi.
plast nie - dusu seknes velmi rychlo (predpokladam ze nema bezduse) aj na koreni ktory si nevsimnes, obrubnik v meste, zatulany kamen a pod. jazdil som maxxis overdrive 40 mm hladke plaste - da sa povedat 80% asfalt, zvysok strkove cesty - ale hlavny ucel bol jazda po asfalte. boli dost hrube, drotene vazia ako lahsi XC plast, ochrana proti defektu tak sa dalo - no na strku to malo vacsi odpor ako normalny plast, brzdenie nic moc.
napr. aspen robia v 2c cize aj nieco vydrzi na asfalte, ked chce maju aj 2.10 verziu, no na sotoline, pripadne ako pise luke si stym urcite zajazdi lepsie ako na uplnom slicku.
Maxxis sú plášte skôr dobré na jazdenie v náročnom teréne a smerom nadol. Tam majú skvelé plášte. Potom ešte robia jeden schopný univerzál - IKON, ale ten už má odpor celkom citeľný. Plášte čo idú takmer samé robí v podstate len Continental + ešte Schwalbe, ale tie plášť stoja zas za figu v teréne. Najlepší pomer terénnych vlastností a valivého odporu má Vittoria s modelmi Barzo a Mazcal...ale aj ostatné plášte od Vittorie sú na tom dobre, lebo používajú všetky rovnakú zmes, líšia sa len dezénom.
Maxxis sú plášte skôr dobré na jazdenie v náročnom teréne a smerom nadol. Tam majú skvelé plášte. Potom ešte robia jeden schopný univerzál - IKON, ale ten už má odpor celkom citeľný. Plášte čo idú takmer samé robí v podstate len Continental + ešte Schwalbe, ale tie plášť stoja zas za figu v teréne. Najlepší pomer terénnych vlastností a valivého odporu má Vittoria s modelmi Barzo a Mazcal...ale aj ostatné plášte od Vittorie sú na tom dobre, lebo používajú všetky rovnakú zmes, líšia sa len dezénom.
Zaujímavé plášte, nevedel som, že taká značka vôbec existuje. Som sa dočítal na webe, že Týpek, ktorý má na svedomí túto značku je údajne nejaký "compound guru", ktorý vytvoril zmes Blackchili pre Continental, potom Gripton pre Specialized a napokon Addix pre Schwalbe...
Zaujímavé plášte, nevedel som, že taká značka vôbec existuje. Som sa dočítal na webe, že Týpek, ktorý má na svedomí túto značku je údajne nejaký "compound guru", ktorý vytvoril zmes Blackchili pre Continental, potom Gripton pre Specialized a napokon Addix pre Schwalbe...
Aký je ten 2.4", čo vozíš vpredu reálne široký?
Ano, vsetko to vymyslel a nakoniec si spravil vlastne. Tie plaste su perfektne, pred tym som jazdil Schwalbe rocket ron a racing ray, Continental Crossking(vpredu) a Raceking (vzadu) ale nechytaju sa, aspon z mojho pohladu amaterskeho pretekara.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja osobne by som pod 2.2 nesiel...
Možno tieto by sa viac hodili na môj štýl jazdenia
savings Schwalbe Hurricane 29x2.00" Performance plášť, drôt
18,39 € savings
MOC 31,99 €ked das uzsi plast - ten ma aj mensiu vysku - skor seknes, musis mat vyssi tlak kedy mas vlastne na hrbolatom povrchu vacsi valivy odpor a pojde sa ti nakoniec horsie. o komforte ani nehovorim.
Pokial jazdi to co pise, tam moc nema kde seknut plast. Komfort a valivy odpor je sice pravda, ale netreba zabudat na aero odpor, ktory bude na uzsom plasti samozrejme nizsi.
napr. aspen robia v 2c cize aj nieco vydrzi na asfalte, ked chce maju aj 2.10 verziu, no na sotoline, pripadne ako pise luke si stym urcite zajazdi lepsie ako na uplnom slicku.
Nech sa paci, plaste ktore idu takmer same: https://wolfpack-tires.com/produkt/speed/
Vpredu 2.4 vzadu 2.2 (nebol som si isty ci dozadu sa mi 2.4 vojdú)
Ano, vsetko to vymyslel a nakoniec si spravil vlastne. Tie plaste su perfektne, pred tym som jazdil Schwalbe rocket ron a racing ray, Continental Crossking(vpredu) a Raceking (vzadu) ale nechytaju sa, aspon z mojho pohladu amaterskeho pretekara.
Dnes zmeram sirku a napisem to tu.