ja uz nevladzem - ani tomu nerozumiem - ked pojdem zajtra na test a som v ciernom okrese, od utorka sa nim budem preukazovat. ked dalsi tyzden budeme nahodou bordovy tak mi bude stale platit ten stary test ?

„Dielo sa vydarilo,” zhodnotil Matovič.

Po rokovaní vlády to ale na spokojnosť koaličných partnerov nevyzeralo, neboli ani na tlačovej konferencii.

Čo sa teda bude meniť?
Do práce sa bude potrebné preukázať negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu.

V tvz. lepších okresoch nakoniec ústupok z testu pracujúci ľudia mať nebudú, ako to cez týždeň avizoval minister zdravotníctva Marek Krajčí. Išlo o požiadavku ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Keďže ten konečné uznesenie vlády nepodporil, tak preto sa podľa Krajčího vrátili k pôvodnému zneniu.

Jediný regionálny rozdiel bude v platnosti testov.

V čiernych a bordových okresoch sa budú ľudia preukazovať negatívnym výsledkom testu od 10. februára. Ich test nesmie byť starší ako 7 dní.

V červených okresoch budú na cestu do práce potrebovať test od 15. februára a test nemôže byť starší ako 14 dní. V ružových okresoch bude stačiť 21 dní starý test.

Mapu okresov bude zverejňovať ministerstvo zdravotníctva každý utorok.

a kedze si dam zajtra spravit test mozem ist aj ked som v ciernom okrese od pondelka kamkolvek do prirody?

Do prírody bude možné ísť aj bez testu, ale len v rámci svojho okresu. Ak niekto bude chcieť ísť do do prírody mimo svoj okres, bude si musieť urobiť test.
05.02.2021 - 21:09:17
00
Páni potvrďte mi moje slová, prípadne vyvráťte, či to dobre chápem alebo nie, lebo mám pocit, že na internete čítam hlúposti.
"Teraz je celé Slovensko v čiernej zóne. V utorok (9.2) vystúpi Krajčí a rozdelí okresy. Tie ktoré budú bordové, alebo červené sa oznámia, týžden sa budú sledovať, či sa štatistiky naozaj zlepšujú a ak sa trend potvrdí, v utorok (16.2), ich Krajčí preradi a od 22.2, teda pondelka budú platiť pravidlá covid automatu pre danú farbu"
Takto som to z vyhlášky pochopil ja, ale na Žilinak.sk už píšu, že od 8.2 sa otvárajú terasy, fitnes centra, lebo Žilina je ružová.

Ďakujem
05.02.2021 - 21:11:47
00
Podívana na piatkový večer . Kolega Balík o5 s plechovým ksichtom o celkovo uspokojivom vývoji kovid pandemie v CZ 🧐 ...

thumb_up0thumb_down
05.02.2021 - 21:13:44
00
thumb_up0thumb_down
Nieco k veci ....... trochu odlahcenie v tejto vaznej teme
05.02.2021 - 21:26:17
07
mozno zrozumitelnejsie vysvetlene v zavere clanku - no do utorka daleko
https://noizz.aktuality.sk/news/covid-automat-a-nove-pravidla-na-slovensku/gyketv9
05.02.2021 - 21:43:30
00
mobilita sa opäť začala zvyšovať a títo tupci tým ich automatom nič neriešia.treba výrazne znížiť mobilitu lebo pri b 117 sa to bude len rýchlejšie šíriť.
05.02.2021 - 22:15:38
02
bikemartin napísal:
popokatepetl To závisí od testu, od toho aký vírusový antigén (proteín) je v tom teste použitý. Po infekcii (alebo po vakcinácii inaktivovaným/atenuovaným vírusom) imunitný systém tvorí široké spektrum protilátok proti rôznym antigénom vírusu - vtedy budeš pozitívny v hocijakom protilátkovom teste. Po vakcinácii hitech vakcínou - mRNA, rekombinantné vírusy - dostane imunitný systém pod nos len jeden, alebo zopár antigénov a teda tvorí užšie spektrum protilátok - pozitívny budeš len v takom teste, kde je použitý rovnaký antigén ako vo vakcíne.
Napr. na tomto linku https://www.coronavirus-diagnostics.com/antibody-detection-tests-for-covid-19.html prvý test je postavený na S1 spike proteíne - v takom teste budeš pozitívny po infekcii aj po vakcinácii Pfizerom. Druhý test je postavený na NCP nucleocapsid proteíne - v ňom budeš pozitívny po infekcii, ale nie po vakcinácii Pfizerom.

Aby som to zhrnul - seriozny labák sa ťa opýta, či si chceš overiť protilátky po infekcii, alebo či si vakcinovaný a akou vakcínou, aby vedeli použiť relevantný test a správne interpretovať výsledok. Neseriozny labák sa ťa nič neopýta, vyšetrí ťa, skasíruje a netrápi sa tým, že ti možno dal falošne negatívny výsledok.


Dakujem, sme sa o tom rozpravali a presne nieco take som chcel pocut. Ono s tymi ihlami a strekackami je bordel aj v Cesku. Vidim trochu do nemocnicnej lekarne FN Brno, jedna z najvacsich nemocnic v CR, maju na starosti aj vakcinacne centrum a polnu nemocnicu na vystavisti. Zatial sa vsetky vakciny riesia cez nemocnicne lekarne, tam ich stat rozdistribuuje a potom ich lekarne vydavaju doktorom a jednotlivym mobilnym tymom. Vela ich dokonca muselo nakupit mrazak, lebo mat dva mrazaky z toho jeden do vacsich minusovych teplot vobec nie je standardom. Nemocnica dostane od statu len vakciny, striekacky si musi zaobstarat sama. U tych ,,specialnych,, striekaciek ide iba o to, aby mali tenke ihly a maly pišuš na striekacke kde sa ta ihla nasadzuje. Tá časť tekutiny v ihle tam po učkovaní ostáva, lebo piestik tam už nezatlačí a v strekačke nemôže byť napr. vzduch, ktorý by to dotlačil. Mierka je rátaná až od tej valcovitej časti striekačky. S týmito stratami sa vždy ráta, preto dávajú výrobcovia tej tekutiny viac, Pfizer to ale prepískol a dal jej az o toľko viac, že sa tam dá vydolovať jedna dávka navyše, ale je to strašne natesno. Na ampulke je jasne napísané 5 dávok, je to dosť zavádzanie zákazníka. A to, že treba presnejšie a mierne drahšie striekačky fakt nikto minimálne do decembra netušil. 0,05 ml sa pri vakcínach nikdy neriesilo a objednalo sa to najlepsie dostupne najlacnejsie co malo dlzku a sirku ihly vhodnu na pichanie do svalu. Tie pfizery sa musia ešte zriediť. Jednou striekačkou sa natiahne fyziologicky roztok a striekne sa do ampulky s vakcinou a zamiesa sa, tym sa porusi blana na ampulke. Potom sa do ampulky pichne 5/6 striekaciek a natiahne sa potrebny objem. Moderna sa riedit nemusí, tam sa len tekutina rovno naberie do striekačiek, tam to vychádza pekne, niečo sa zvýši, ale nie až tolko aby bolo na ďaľšie striekačku. A s tými dodávkami sú naozaj problémy, frajerka sa teší ze budúci týždeň moze robit konecne svoju robotu a nenaberat vakciny ako robot lebo nie su dodavky.

Prílohy:

IMG_20210205_103632.jpg
IMG_20210205_103632.jpg 222.59 KiB thumb_up0thumb_down

05.02.2021 - 22:16:16
00
Gusto0 napísal:
mozno zrozumitelnejsie vysvetlene v zavere clanku - no do utorka daleko
https://noizz.aktuality.sk/news/covid-automat-a-nove-pravidla-na-slovensku/gyketv9


Ešte raz som čítal vyhlášku a zasa som to inak pochopil. Píše sa, že na regionálne rozdelenie sa bude môcť ísť až keď nebudeme v čiernej farbe a z tej sa dostaneme až keď klesnú počty v nemocniciach a nakazení a pod. Preto v utorok na tlačovke hovorili, že budeme niekoľko týždňov v čiernej fáze. Ale dnes som mal pocit, že sa to bude rozdeľovať skôr 😁
05.02.2021 - 22:23:17
00
stravili sme v praci dost casu citanim toho automatu ze co nas caka v pondelok - ci mame ist na testy a ci mozme ist do prace a pod. pochopili sme to ako pises. a teraz vecer to znova cele zmenili. teraz ani neviem ci mam ist na test zajtra alebo sa pytat z prace a ist sa tlacit niekam v utorok-stredu koli datumom.
cele to sledovanie farieb okresov a ci mam este platny test alebo uz nie sa mi moc nepaci - asi nastal cas sa na to cele vysrat.

- pozriet farbu okresu kazdy utorok a podla farby si skontrolovat datum testu ci mi este plati, ak nie utekat niekam na test aby som mohol do prace (pripadne cez vikend niekam mimo okres za sportom) ... dobra kravina
05.02.2021 - 22:40:25
01
Ja som bol dnes na teste kvoli buducemu tyzdnu /praca, pobyt v prirode/ a aby som sa vyhol predpokladanej vikendovej plnke na odbernych miestach.
Prakticky zbytocne...banda jedna vladnuca.
Ani sa nebudem cudovat, ze ta Smerohlasacka peticia za vypisanie referenda bude uspesna. Bohuzial, ale svojimi krokmi si sami pilia konar pod sebou.
Som zvedavy ci ostanu tie nelogicke zmeny v rozhodnutiach od stredy alebo sa to casom preklopi do pondelka, aby to davalo aspon aky taky zmysel.
05.02.2021 - 22:59:20
04
ludia co nemaju auto a pracuju tyzdnovky v inom okrese kde v mieste prace ani nieje odberne miesto, rano sa sa zobudia marod a v praci ostat nemozu a do busu ich nepustia kaslajucich a mozno to ani nezvladnu v horucke a s bolestou svalov. kto sa zobudi doma, len si zavola a nikam nejde.
Tyzdnovkarov musi byt vela. ako to riesia a aj s testami. Vsetci nemaju auta a v horucke ho tiez riadit nebudu. Mne sa v horucke zabil kolega na aute, ked siel z tyzdnovky chory domov marodit a k svojmu lekarovi.
05.02.2021 - 23:40:27
00
Joe70 napísal:
No je to tak, že tie Čekanove testy takmer všetko identifikujú ako UK verziu. Tie trenčianske vzorky mali pretestovať sekvenovaním, Výsledky ale nezverejnili. Na tom Trenčíne bolo viacmenej jasné, že tie jeho testy nefungujú.
Matesovi a duchovi svätému to zdá sa vyhovuje, hádzať to nabritskú verziu. Taký podiel nemá ani v samotne GB.
Sme pápežskejší ako pápež. LOL

Zaujmave informacie, z akeho su zdroja?

Ramon1 Co sa hovori v Ke na tie Cekanove testy? To cislo je naozaj podozrivo vysoke.
https://www.facebook.com/upjslf/posts/4075403785824096
Mohol by si aj ten clanok pre masy odomknut. Vdaka.
https://dennikn.sk/2240973/vedci-v-trencine-si-mohli-zamenit-britsky-variant-koronavirusu-s-ceskym/
05.02.2021 - 23:41:21
00
Takto, ten clanok je 10 dni stary. Vysledky su podozrivo vysoke ale zase verim tomu, ze by na chybu prisli. Predsa len, testy isli aj do inych krajin.
Vsak uvidime.
06.02.2021 - 00:00:45
00
Vsak prave, ked bolo vtedy v TN spochybnovanych tych takmer 60%, tak by ma najskor zaujmali vysledky potvrdenia toho testu v TN, az potom info o bombastickych 90% teraz v TT a KE.
06.02.2021 - 00:05:41
00
Okrem britskej mutácie by na Slovensku mohla byť už aj tá juhoafrická
https://www.noviny.sk/koronavirus/585856-britska-mutacia?fbclid=IwAR3t_DjJPc-B7oSiNMN5SF1g2PfwtvYq-tYwhkpS5tyur-FQYRU4EzsL3qo
06.02.2021 - 00:25:48
00
keyboard_arrow_up