Lokalizácia
Formulár sa odosiela
keby niekto kupoval daco z BunaCafe a je z BA prosim dajte vediet, potreboval by som nejake tesnenie za euro a nehce sa mi to samostatne objednavat kurierom
dik
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 11:24:29
00
Aj mne dnes prišla káva.Zatiaľ som skúsil len cez V60 s Comandante,El Salvador a musím len odporučiť veľmi čistá a jasná chuť.Pred tým som mal Coffee Collective(tiež DK).Zo SK mávam Diamonds Roastery a Concept,Ondrejka som mal a zo zahraničných som mal Barn,Bonanza,Five Elefant(DE).V hľadáčiku som videl že odporúčate Coffea Circulor.Je ešte niečo čo by ste odporučili na espresso alebo filter a je dostupné?(nie niečo ako Ninety :) alebo ste videli nejaký rebríčok top európskych pražiarní?

Prílohy:

20220127_104024.jpg
20220127_104024.jpg 561.41 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.01.2022 - 11:52:51
00
arrow_leftdanyH napísal:
k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur

Super Dano, ze si si dal namahu, pomeral a zverejnil. :y:
Nechcem do nikoho rypnut, ale toto zase len hovori v prospech stabilnej balenej vody z jedneho zdroja bez nutnosti dalsich pravidelnych merani a nastavovania. To potom uz radsej miesat si vlastnu vodu, ale to ma vacsi zmysel pre pour over, nez pre espresso.
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 11:57:51
00
arrow_leftPeter1250 napísal:
Aj mne dnes prišla káva.Zatiaľ som skúsil len cez V60 s Comandante,El Salvador a musím len odporučiť veľmi čistá a jasná chuť.Pred tým som mal Coffee Collective(tiež DK).Zo SK mávam Diamonds Roastery a Concept,Ondrejka som mal a zo zahraničných som mal Barn,Bonanza,Five Elefant(DE).V hľadáčiku som videl že odporúčate Coffea Circulor.Je ešte niečo čo by ste odporučili na espresso alebo filter a je dostupné?(nie niečo ako Ninety :) alebo ste videli nejaký rebríčok top európskych pražiarní?

Top praziari (aj s oceneniami na narodnych ci svetovych sutaziach):
- Gardelli (Rubens Gardelli);
- Mabo (Bogdan Georgescu);
- Coffea Circulor (Ivica Cvetanovski);
...
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 12:16:42
00
arrow_leftpeterg napísal:
Top praziari (aj s oceneniami na narodnych ci svetovych sutaziach):
- Gardelli (Rubens Gardelli);
- Mabo (Bogdan Georgescu);
- Coffea Circulor (Ivica Cvetanovski);
...

Ďakujem,od Gardelli som mal zatiaľ len Cignobianco a Mabo som ešte nevidel,pozriem to.
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 12:36:01
00
Cignobianco je zmeska pre kaviarne, to nebez vazne. Mabo ma drahu dopravu z Rumunska, treba skusit bomba-barista v BA tusim.
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 12:38:52
01
V bomba-barista ju mali len raz a už ju neobjednávajú.
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 12:55:11
00
arrow_leftdanyH napísal:
k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur

Neviem čím si to meral, ale ja ani po roku nedosahujem pri bypass 30% také hodnoty ako Ty píšeš pri 0% bypass. Celková tvrdosť mojej nefiltrovanej vody je dH 15 a uhličitanová KH 13, a to poznám na kanvici za týždeň, ale pri kartuši s 30% bypas ani po roku. Tým nechcem spochybňovať Tvoje tvrdenie, že neprichádza k zmene tvrdosti a pokiaľ chcem udržať tvrdosť v určitej hranici, ktorá má vplyv na chuť kávy, tak je potrebné časom v závislosti na nameraných hodnotách, upravovať prietok smerom k nule. Ale určite to nieje tak dramatické, ako to píšeš. Nič netreba preháňať, a ako som už písal, ja som si vystačil s 30% bypass bez ujmy na káve (horná hranica 6 kH pri filtri, vyššia uhličitanová tvrdosť uberá káve ovocnosť) a aj na príslušenstve po celý rok.
Moje merania vody (karb kH 6, hard dH 7) po 10-tich mesiacoch pri 30% bypass prikladám. ;)

Prílohy:

CA63DA8D-D582-4588-9779-F1E793E52F34.jpeg
CA63DA8D-D582-4588-9779-F1E793E52F34.jpeg 396.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

7FF7CF84-EA62-4115-B00C-B86ABC6A94C2.jpeg
7FF7CF84-EA62-4115-B00C-B86ABC6A94C2.jpeg 803.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.01.2022 - 13:55:03
00
arrow_leftpetrik napísal:
:D

Zrnko vs coffia.
Príloha:
coffia_vs_indonezia.jpg
coffia_vs_indonezia.jpg 267.14 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.01.2022 - 14:36:31
00
Zrnko vlavo?
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 15:06:11
00
arrow_leftscarinko napísal:
keby niekto kupoval daco z BunaCafe a je z BA prosim dajte vediet, potreboval by som nejake tesnenie za euro a nehce sa mi to samostatne objednavat kurierom
dik


Potrebujes tesnenie alebo podlozku pod tesnenie na hlave co sa tu spominala? Lebo ak podlozku tak tu som videl vcera na verticciu a vie si po nu ist
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 15:44:45
00
arrow_leftelwood napísal:
Zrnko vlavo?

Ano
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 15:55:06
00
luper
Tie merania su presne titracnymi roztokmi na dH a kH a opakovane ob den s tym ze som pouzil 10ml vody a teda meral na 0,5stupnici koli presnosti, cize mam na kazdy udaj 2 merania a vysli rovnako a teda berem ze su spravne.
Ale meral som len novu a po 12- (skor 13mesiacoch myslim ze som to o 4-5 tyzdnov pretiahol )
Tvoje merania verim ze su tiez ok

potom este moze byt ze k zhorseniu dochadza viac ku koncu zivotnosti teda cez 12mesiacov
Uvidim tento rok budem merat kazde 2 mesiace plus Ph a par dalsich udajov a uvidim co mi vyjde ale merat budem vsetko s bypass 0%
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 16:01:45
02
Mam na predaj, ak by sa niekomu hodil.
La Pavoni Stradivari STH.

Prílohy:

lp05.jpeg
lp05.jpeg 211.98 KiB 1 Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.01.2022 - 16:13:32
01
arrow_leftdanyH napísal:
luper
Tie merania su presne titracnymi roztokmi na dH a kH a opakovane ob den s tym ze som pouzil 10ml vody a teda meral na 0,5stupnici koli presnosti, cize mam na kazdy udaj 2 merania a vysli rovnako a teda berem ze su spravne.
Ale meral som len novu a po 12- (skor 13mesiacoch myslim ze som to o 4-5 tyzdnov pretiahol )
Tvoje merania verim ze su tiez ok

potom este moze byt ze k zhorseniu dochadza viac ku koncu zivotnosti teda cez 12mesiacov
Uvidim tento rok budem merat kazde 2 mesiace plus Ph a par dalsich udajov a uvidim co mi vyjde ale merat budem vsetko s bypass 0%


Filtre ako BWT a Brita maju troska problem, ze ked sa chvilu nepouzivaju, tak reakcie v nich maju viac casu a moze napr prebehnut hypermineralizacia. Ked sa tato voda "odpusti", tak chvilu tecie to co ma. Po chvili sa le filter "unavi" a zacne tiect voda ktora sa blizi k surovej vode. Overoval som to aj v labaku s 3 vzorkami. Oddychnuty filter. Odpustene asi 3/4 litra a odpustene 2 litre... Vyrazne rozdiely. Pre toto som sa radsej vidal cestou miesania vlastnej vody.
Zobraziť komentár 27.01.2022 - 17:05:13
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up