Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Že je tam voľnosť predtým ako to stiahnes je vlastnosť a nie chyba ... len sa chcem uistiť že tých 8nm si tam cvakol už s uvoľnenou brzdovou pákou, áno?
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 17:48:32
00
arrow_leftivast napísal:
Že je tam voľnosť predtým ako to stiahnes je vlastnosť a nie chyba ... len sa chcem uistiť že tých 8nm si tam cvakol už s uvoľnenou brzdovou pákou, áno?

Drzim ju, kym nedotiahnem. V akom momente by sa mala packa povolit?
Ono od momentu, ked to zacne realne drzat az po 8 Nm nie je vela - mozno jedna otacka skrutky.
Este dodam, ze ako vymedzovak pozuivam kusok tvrdeho papiera.
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 18:17:23
00
Ja si myslim, ze ten brzdovy strmen je malo rovnobezne s osou vidly. Ten adapter by som otocil o 180°. Aj ked podla navodu to mas OK. Ja som takto isto zvacsoval kotuc na 180 a bez problemu. A to mam len obyc. podlozky pod hlavou skrutky. Ziadne polgulove. Cize mi to pride, ze si to ohol pri zatahovani.
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 18:31:41
00
arrow_leftofprintjh napísal:
Ja si myslim, ze ten brzdovy strmen je malo rovnobezne s osou vidly. Ten adapter by som otocil o 180°. Aj ked podla navodu to mas OK. Ja som takto isto zvacsoval kotuc na 180 a bez problemu. A to mam len obyc. podlozky pod hlavou skrutky. Ziadne polgulove. Cize mi to pride, ze si to ohol pri zatahovani.

Uprimne, opacne sa to tam dat ani neda.
To uz o strmen chytaju tie obluciky na kotuci.
Podlozky su tam take, ake dal vyrobca. Ale pravda je, ze mam tiez pocit, ze prave tie podlozky davaju tomu celemu dost velku volu.
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 18:50:46
00
https://images.mtbiker.sk/eshop/big/107591-shimano-adapter-predny-zadny-na-kotuc-180mm-pm-pm-8c60565e95fb8ab07eaf17cc68c63fe6.jpg
Mam tento adapter, ale tie polgulove podlozky som ani nemusel pouzit. Ty to mas uz dost vyosene, a asi aj tie podlozky to uz nevedia dorovnat, a ta hlavicka srobu sa uz ohne. Ak mas este rovne sroby, skus to pri zatahovani detailne sledovat ako sa to chova. Staci aj bez kolesa, len vyslovene to dosadnutie pri zatahovani.
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 19:26:36
00
Ano, vyosene je to teda dost.
Zrejme na to su tam tie pologulove podlozky, ale z nejakeho dovodu nefunguju ako maju.
Ale podla navodu a dosticky sedia na kotuci jako rit na serbel.
Cize taka poloha strmena je OK.
Co nie je OK je sulad povrchu strmena a hlavicky skrutky.
Da sa to nejako riesit?
Lebo predpokladam, ze aj SRAM adapter bude mat rovnaku ,,geometriu" ako tento, kedze poloha dosticiek voci kotucu je takto spravna.
Len to utiahnutie skrutiek...

Takze, aj takto ,,vyosene" som to vycentroval, utiahol na 8 Nm, vsetko sedi.
A ked som tie srobky zase po uplnom dotiahnuti povolil a vybral, su stale rovne.
Cize sa to asi urobi az pocas jazdy, pri zatazi.

Skusim dotiahnut na 10 Nm, nie na 8 ako doteraz a pojdem sa na tom previezt.

Dam potom vediet.

Prílohy:

DSC_0483.JPG
DSC_0483.JPG 143.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

DSC_0480.JPG
DSC_0480.JPG 183.49 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

DSC_0482.JPG
DSC_0482.JPG 177.45 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2022 - 20:13:10
00
tak jasne - tie podlozky nedaju taky uhol aky by bol potrebny - cize ti ohne skrutku. sram kedysi pouzival tieto konicke podlozky nad aj pod strmenom a vzdy na to bol potrebny sram adapter.
podla mna ten adapter nieje kompatibilny stym strmenom - viac nevymyslis.

edit: to co som napisal je mozno blbost a mozno nie.
ale ked som blizsie pozrel fotky - ako mas tie podlozky? jedna je polgulova a druha ma polgulu v sebe - a tie polgule maju ist do seba - ja mam pocit je tu na strmeni mas opacne
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 20:18:22
00
podla fotiek to ma napikaču.... pod hlavou skrutky musia byť dve polgulove zapadajuce do seba , ktoré urobia spravnu dosadaciu plochu skrutke...
Zobraziť komentár 12.12.2022 - 20:31:33
00
arrow_leftGusto0 napísal:
tak jasne - tie podlozky nedaju taky uhol aky by bol potrebny - cize ti ohne skrutku. sram kedysi pouzival tieto konicke podlozky nad aj pod strmenom a vzdy na to bol potrebny sram adapter.
podla mna ten adapter nieje kompatibilny stym strmenom - viac nevymyslis.

edit: to co som napisal je mozno blbost a mozno nie.
ale ked som blizsie pozrel fotky - ako mas tie podlozky? jedna je polgulova a druha ma polgulu v sebe - a tie polgule maju ist do seba - ja mam pocit je tu na strmeni mas opacne

Na tych troch fotkach som to tam dal bez jednej z tych podloziek, aby to lepsie ukazalo, ako to ide ,,kolmo" 🙈

Aktualne uz nahodene na komplet, vycentrovane a dotiahnute na 9 Nm.

Vyzera to ako na fotke.
Na tom hornom, dlhsom srobe to naozaj tie podlozky riadne dorovnavaju.
Dotahoval som to pomalicky na striedacku od 6 az po 9 Nm po jednom Nm.

Dosticky sedia presne.
Uvidime, kolko budu sediet sroby.
Cele som to totiz pri utahovani drzal smerom ,,hore" - kam kotuc taha platnicky pri brzdeni, aby to uz v zatazi nemalo kam uhnut ,,hore".

Cez vikend to odskusam a uvidime.

Prinajhorsom sa vratim k starej 160-tke na kratke sroby. 200-ku uz na Judy Gold dat nemozem.

Prílohy:

DSC_0486.JPG
DSC_0486.JPG 181.48 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.12.2022 - 20:52:21
00
Dolezite je,overit si ci to pasuje tak,ze najprv dotiahnes len jednu stranu.
Ak sa na druhej "nesvieti",tak je to v poriadku.
V opacnom pripade dam podlozku aj medzi strmen a adapter
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 10:18:06
00
arrow_lefttrial napísal:
Dolezite je,overit si ci to pasuje tak,ze najprv dotiahnes len jednu stranu.
Ak sa na druhej "nesvieti",tak je to v poriadku.
V opacnom pripade dam podlozku aj medzi strmen a adapter

Toto licuje, vsetky plochy su pekne rovne a dosada to.
Akurat tym, ze ten adapter ma rozne vysky na kazdej strane je jedina ,,nerovnost" v tej ploche, kde dosada hlavicka skrutky na samotny strmen.
Pojazdim trosku a skusim to zase dat dole, ako budu skrutky vyzerat.

Pripadne - ak by to zase bolo zle - aku podlozku mas na mysli konkretne?
Uz teraz mi to pride ze tam je prilis vela ,,medzikusov".

Naposledy upravil jurenkat dňa 13.12.2022 - 11:54:07, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.12.2022 - 11:29:57
00
Treba poriadne dotiahnut. 10 Nm a radsej skontrolovat 3x a verim ze problem ziadny nebude.
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 11:37:46
00
Ja mam pocit, ze tie skrutky nie su ok, su makke.
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 11:55:26
01
arrow_leftlto napísal:
Ja mam pocit, ze tie skrutky nie su ok, su makke.

No, nieco na tom bude - ked som tie ohnute daval dolu imbusakom a cele sa hybali do uplne vsetkych smerov spolu so strmenom, tiez som mal z toho taky ,,blatovy" pocit.
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 12:25:11
00
asi zacali setrit este aj na tom :tmi: skus teda v obchode kupit rovnake, ale pevnostne 8.9 (aj striboerne sa daju kupit) a vyskusaj
Zobraziť komentár 13.12.2022 - 12:28:36
00
keyboard_arrow_up