chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
ja stymto mam problem - vsade su mociare, tak derem gumy povacsine na asfalte a strkovych cestach. potom na tyzden nasnezi a pytalo by sa prezut. no vacsinou sa hned otepli a som znova na asfalte. asi na to kaslem tento rok - som zvedavy ako moc mi budu vadit polozodrate tufa 14 a 11
ja som mal posledne 2 zimy 2.6" rekony. fajin grip oproti ikonu, len aj viac bordelu vyhadzovali na mna, v snehu parada ked som ich sfukol, ale (hruby odhad) 80% casu co som ich vozil boli skor na pritaz. do blata sa uz prave moc nehrniem, jazdim pravidelne a nemienim travit kazdy vecer umyvanim tak si trasy vyberam podla podmienok. ale mam doma este jeden 2.35" Ikon tak ho dam mozno dozadu a dopredu dam 2.6" rekon co mi zostal
tazke netazke ak to ma byt fakt dobre aj dolu kopcom tak aspon NN soft na predek a NN speedground na zadek. Ešte sa to ako tak gúľa a dobre sa to čistí. Ja mám na predku Magic Mary ultrasoft a vzadu NN speedground aj dá sa to vyjst nejako do kopca aj vytešiť sa v blate a snehu z kopca aj v enduro terene. Ale tu fialovu MM už dosť cititť aj na predku, ale zas ten grip je boží... Ak ide primárne o asfalt a strkove zvážnice a občas nejaký trailik a sneh tak, nič lepšie ako Tufo XC 14 som neobjavil
Vsetko zbytocne siroke a tazke. Vychadza mi z toho jedine sworks GC o sirke 2,2.
ja som pred par rokmi vyhral v timovej sutazi na kosickom maratone plaste CST PATROL a je to taky celkom slusny plast ako do blata, na mokre listie tak aj do snehu. Nahodim ich vzdy pocas neskorej jesene a nastacim sa divit, ake su fajn napriklad v porovnani s tolko ospevovanymi tufami. Je to kus gumy, ale takej poddajnejsej. Maju aj maksiu zmes. Na asfalte su trochu pomalsie, no to co poskytuju v terene to kompenzuje. Vaha cca 700gr a pomerne nizka cena. Pozri probiker, ma ich tam v akcii tusim.
Vy, čo jazdite Maxxis (XC), viac sa vám osvedčilo mať Ikon v predu aj v zadu, alebo našli ste nejakú vhodnejšiu alternatívu pre lepšiu stabilitu na prednom kolese?
Ja už dve sezóny vpredu Ardent, vzadu Ikon. Teraz som skusil kombo mezcal/barzo. Drzia aj kotulaju sa dobre, ale ten mezcal vzadu je po 1000 km celkom zniceny. Zivotnost nic moc, vratim sa k maxxisom.
ja jazdim tuto sezonu Maxxis Ardent 27,5x2,40" EXO TR vpredu aj vzadu a na jazdenie po Malych Karpatoch je to za mna idealne. Aj na presun asfaltom (cca 5km) k lesu. nemal som s nimi ziaden problem ani na trailoch, lesnych cestach ci bolo sucho,alebo blato. Po 1000km su uplne v pohode. Min este 1000km s nimi dam. Na ultra blato to ale urcite nebude idealne.
Vie mi niekto povedať, čím môže byť spôsobené, že plášť, ktorý som bez problémov používal ako bezdušový, mi nejde vôbec nafúkať, pretože po bokoch zrazu prepúšťa vzduch? Pred týždňom som na ňom ešte jazdil, teraz je úplne vyfučaný, bez defektu a iba trochu sa dvihne a fuci to z bokov. Ide o Hans Dampf 2.35, ktorý je už starší a dostal som ho ako použitý, vo veľmi dobrom stave. Od septembra som ho bez problémov používal. Bicykel je v chlade, okolo 0 stupňov. Môže to byť spôsobené kombináciou staršej gumy+chladu, teda horšej priľnavosti?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na 25 mm ráfiku pri cca 1,5 baru nejakých 56,5 mm cez bočné štuple, ak si dobre pamätám. Hmotnosť 820 g. Večer môžem zmerať presne.
https://www.specialized.com/sk/sk/plte-hillbilly-grid-gravity-2-bliss-ready-t9/p/187351
https://www.wtb.com/collections/tires/products/vigilante?variant=283047496
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-dirty-dan-29x235-60-622-super-downhill-tle-u-soft-plast-kevlar.html
Schwalbe DIRTY DAN 29x2.35" Super Downhill U-Soft plášť, TLE, kevlar
70,99 €
MOC 83,99 €Čaká sa na kolesa od Stefana a potom mozeme testovat niekde mozno.
ja som pred par rokmi vyhral v timovej sutazi na kosickom maratone plaste CST PATROL a je to taky celkom slusny plast ako do blata, na mokre listie tak aj do snehu. Nahodim ich vzdy pocas neskorej jesene a nastacim sa divit, ake su fajn napriklad v porovnani s tolko ospevovanymi tufami. Je to kus gumy, ale takej poddajnejsej. Maju aj maksiu zmes. Na asfalte su trochu pomalsie, no to co poskytuju v terene to kompenzuje. Vaha cca 700gr a pomerne nizka cena. Pozri probiker, ma ich tam v akcii tusim.