Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To beriem, tiež som si kúpil potom Honzo 2021 a je to úplne iný bike ako Rascal. Ale tak zadanie bolo, že chce len bicyklovať po lesných cestách a lúkach a podobne. Tým pádom, Rascal ako možnosť na zváženie nie je od veci.
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 17:50:43
02
Nie je, suhlas.
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 17:55:09
02
Ja súhlasím s tým že treba riešiť geo. Preto každy kto sa pohybuje v bicyklovom svete musí uznať že geometria tej Mety nie je moc vhodná na použitie ako doplnkový šport k behaniu na lesných cestách :) a tiež bolo toto moje posledné slovo :) nech sa bicykluje každý na čom chce, ale hlavne nech ho to baví a napĺňa ✌️
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 19:06:29
01
Uz nevladzem..
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 21:53:10
02
pocujte a ta Meta by mu enbola dobra? :D :D :D :D prepácte neodolal som uz :D
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 07:19:05
02
Sorry, dostal som sa k tomuto az teraz a nestacim sa divit. Treba si uvedomit ze co je univerzal pre jedneho nemusi byt univerzal pre druheho. Ak chce jazdit lesne/polne cesty a nechce skakat tak univerzal nebude tvrdy ram so 150mm vidlicou ale mozno skor nieco co moze byt viac univeralne na druhu stranu spektra, viac na strky/cestu a dlhsie trasy. Akoze rady 150mm vidlicu ktoru si nafuka na tvrdsie a pri tom co bude jazdit uz vobec ten zdvih nevyuzije, to asi nemyslite vazne. Meta sama o sebe je tvrdy (v zmysle nepohodlny ... a ano skusal som ten bike) ram ktory ma nejake urcenie, dostat sa niekam a jazdit traily, technicke veci, skoky. Co s tym bajkom asi spravi to ze si fukne vidlicu na drvrdsie, da uzsie plaste, bude jazdit pomalsou rychlostou a hladsie trasy ako tie na ktore je to urcene? Nebude to ten najvhodnejsi bike. Pri tej cene a urceni bude pravdepodobne i tazsi ako nejake zakladne xc. Trochu rozumiem tomu ze mu ho odporucaju trailovi jazdci ktory si na tom htcku obcas alebo pravidelnejsie zajazdia dolekopcove trailiky ale ani pre nich nie je ten bike ten najuniverzalnejsi. Osobne mam na ht biku s 2.4 plastami a 120mm vidlicou odjazdene plno trailov, par bikeparkov, par enduro pretekov (umiestnenie celkovo i vratane profikov asi prva stvrtina, v kategorii aj dva miesta od bedne), plno pumptrackov, kalnicky dualslalom aj ked tam mi chybalo par miest na postup, alpske turisticke chodniky, alpske bikepackingy, hrebenovky a dlhsie maratonske trasy, rychlejsie xc vyjazdy, nejakych 6500 vyskovych jednym vyjazdom, takmer kazdodenny commuting a aktualne jazdim asfalt a strky 100-200km trasy priemerkou 25km/h, kusok kratsie trasy i 28km/h. Az na jeden enduro pretek kde som daval ine kolesa s insertom vsetko na tych istych 2.4 plastoch. Uplne si neviem predstavit kde by som vyuzil zdvih tej 150mm vidlice a 2.6 plastov, to asi fakt nejake kameniste dh trate mimo svk.
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 08:36:48
02
Ty si vlastne zrušil všetky kategórie od gravela až po enduro bicykle ?
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 08:55:04
01
Pozor, univerzalne neznamena ze je to najvhodnejsi bicykel na danu disciplinu. Na gravel bicykli by boli tie asfalty ovela vhodnejsie, na cestaku este viac - mensi odpor, lepsia efektivita, vhodnejsie a lepsie odstupnovane prevody. Na pumptrack su tiez ovela vhodnejsie biky, mensie, agilnejsie, do bikeparkov mas tiez lepsie moznosti. Preto je taky univerzalny bike najlepsi na to na co je urceny a cim pojdes nizsie/vyssie pouzitim tym sa ta pouzitelnost zhorsuje. Preto nie je ta meta dobra pre chalana ani ako univerzalny bike lebo je najlepsia v niecom co mozno ani nebude robit
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 09:03:00
03
maš pravdu a-biker a suhlasim (teraz to nieje ironicky)
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 09:13:53
01
Podľa tvojho opisu môžem jazdiť full 140/140 len dat inú sadu plastov a využívať ho všade. Tiež bude univerzálny ale nie najvhodnejsi. Neviem teda akom bikeparku si bol alebo kde si jazdil enduro preteky ale rozhodne by som nechcel ani sa neodvážil to napáliť do nejakého rockgardenu na xccku so 120mm vidlou, kolená a chrbtica by museli dostať dobre zabrať po roku takéhoto jazdenia.
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 11:56:50
01
Pracujeme tu s ozaj minimalnym mnozstvom informacii o danom jazdcovi, preferovanym stylom a terenom ktory chce jazdit. Chalan spominal strmsie kopce ale nenapisal ci ich rad slape smerom hore v ramci nahanania kondicky alebo ma rad trosku adrenalinu smerom dolu. Cize netreba brat Metu HT ako jedinu volbu alebo ten pravy bike pre tohto konkretneho bikera. Je to len jedna z moznosti ktoru vsak vacsina zavrhuje kvoli vyssiemu zdvihu. Ano, ten zdvih nevyuzije ale to neznamena ze ten bike je nepouzitelny na to co chalan popisal ze hlada. Schvalne tu tagnem Polo ktory Metu jazdil v minulosti a dochadzal na nej aj do prace ak ma pamat neklame.
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 12:02:09
00
Keď sa tu spomenula Kona, trochu škodoradostne pripomeniem akciu na privatesportshop.de,
na začiatku bolo viac modelov vo väčšine veľkostí a dala sa vybrať aj farba. Teraz len zbytky, za mňa ideálna Kahuna za 950 už iba v S, Big Honzo za 900 je v L, ale 27", tak by bolo treba vymeniť kolesá...

i.imgur.com
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 12:09:36
01
arrow_leftkondvi napísal:
Podľa tvojho opisu môžem jazdiť full 140/140 len dat inú sadu plastov a využívať ho všade. Tiež bude univerzálny ale nie najvhodnejsi. Neviem teda akom bikeparku si bol alebo kde si jazdil enduro preteky ale rozhodne by som nechcel ani sa neodvážil to napáliť do nejakého rockgardenu na xccku so 120mm vidlou, kolená a chrbtica by museli dostať dobre zabrať po roku takéhoto jazdenia.

Problem bude v tom ze si si asi par veci podla seba domyslel. Ja som nepisal o tom ze som to siel na xc biku so 120mm zdvihom. A tiez co je univerzalne pre teba nie je univerzalne pre mna, o tom pisem. Mam ocelove "trailove" HT, 120mm zdvih a cca 63.5 hlavovy (este kusok menej) a posuvne patky. Cize ziadne xc-cko, skor mtb-cko. Ale i ked to porovnam s metou so 150 zdvihom tak je to pocitovo kus vacsi "zjazdacik" v zjazdoch a kus lepsie xc-cko v xc terene. Ver ci never. Zdvih proste nie je vsetko. Ale je to uplne jedno, dal som to ako priklad. Ked si si z toho zobral to ze full 140/140 budes s nejakymi plastami pouzivat vsade (nech to znamena cokolvek) tak budis. Ja som to pisal v tom kontexte vyberu bajku na polne, lesne cesty a odporucanej mete ako vhodnom biku kde das ine plaste a nafukas vidlicu.
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 12:53:49
00
a-biker Len 120mm zdvih a ~63 hlavak?? ? Co to je za bike ak sa smiem spytat??
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 13:30:54
01
To je uz velky offtopic. Chcel som len povedat ze Meta nie je podla daneho popisu vhodny bike ani nahodou a aj ked sa tu ohanate nejakou univerzalnostou tak to nie je ani nejaky extra univerzalny bike ani vzhladom na pozadovane pouzitie.
Zobraziť komentár 29.05.2024 - 14:40:56
00
keyboard_arrow_up