Sorry, dostal som sa k tomuto az teraz a nestacim sa divit. Treba si uvedomit ze co je univerzal pre jedneho nemusi byt univerzal pre druheho. Ak chce jazdit lesne/polne cesty a nechce skakat tak univerzal nebude tvrdy ram so 150mm vidlicou ale mozno skor nieco co moze byt viac univeralne na druhu stranu spektra, viac na strky/cestu a dlhsie trasy. Akoze rady 150mm vidlicu ktoru si nafuka na tvrdsie a pri tom co bude jazdit uz vobec ten zdvih nevyuzije, to asi nemyslite vazne. Meta sama o sebe je tvrdy (v zmysle nepohodlny ... a ano skusal som ten bike) ram ktory ma nejake urcenie, dostat sa niekam a jazdit traily, technicke veci, skoky. Co s tym bajkom asi spravi to ze si fukne vidlicu na drvrdsie, da uzsie plaste, bude jazdit pomalsou rychlostou a hladsie trasy ako tie na ktore je to urcene? Nebude to ten najvhodnejsi bike. Pri tej cene a urceni bude pravdepodobne i tazsi ako nejake zakladne xc. Trochu rozumiem tomu ze mu ho odporucaju trailovi jazdci ktory si na tom htcku obcas alebo pravidelnejsie zajazdia dolekopcove trailiky ale ani pre nich nie je ten bike ten najuniverzalnejsi. Osobne mam na ht
biku s 2.4 plastami a 120mm vidlicou odjazdene plno trailov, par bikeparkov, par enduro pretekov (umiestnenie celkovo i vratane profikov asi prva stvrtina, v kategorii aj dva miesta od bedne), plno pumptrackov, kalnicky dualslalom aj ked tam mi chybalo par miest na postup, alpske turisticke chodniky, alpske bikepackingy, hrebenovky a dlhsie maratonske trasy, rychlejsie xc vyjazdy, nejakych 6500 vyskovych jednym vyjazdom, takmer kazdodenny commuting a aktualne jazdim asfalt a strky 100-200km trasy priemerkou 25km/h, kusok kratsie trasy i 28km/h. Az na jeden enduro pretek kde som daval ine
kolesa s insertom vsetko na tych istych 2.4 plastoch. Uplne si neviem predstavit kde by som vyuzil zdvih tej 150mm
vidlice a 2.6 plastov, to asi fakt nejake kameniste dh trate mimo svk.