chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Škoda že ten plášť nie je nič moc v teréne. Osobne by som niečo ako RR (Ron aj Ralph) nechcel jazdiť. Ale taký Michellin XCR Extreme aspoň 2,2" UST ... mňam.
Viem okolo kilečka, kúskovo ma to štve, ale keď si zrátam terajšie Michelliny (mylsím 800g ? > XC/AT 2,00") a duše od Continentalu čo sú v nich, (hmotnosť presnú neviem no 200g odhad, klasická hrubá duša) vychádza mi to +- rovnako. Ale držať v teréne budú inak ako RR a to ma teší viac.
presne .
Inak tie vaše lahké plášte držia tak možno asfalt a suchú ujazdenú zvažnicu jazdiť natom niečo iné okrem toho je už pekné riziko podla mna. Ja ich volám plášte pre ziletkárov do lesa
Tak konečne som našiel to, čo som hľadal. Mylsím, že lepšia voľba ako XCR Extreme, váha 840g, samozrejme Tubelles, šírka 2,2" (v skutočnosti odhad niečo ako Continental 2,4") a mali by lepšie držať v blate (ako Extreme), zohnať sa dajú za 25,- €.
Ide tu predsa o plášte a nie každý musí mať tie najľahšie, takže tému som trafil.
tak oživujem túto tému.. po dnešnom prezretí mojich totálne zjazdených plášťov som sa rozhodol, že potrebujem nové. Hľadám niečo rýchle, ľahké skôr na suchšie ,občas mäkšie povrchy na naše slovenské maratóny. Na blatko mám druhý pár plášťov.
presne .
Inak tie vaše lahké plášte držia tak možno asfalt a suchú ujazdenú zvažnicu jazdiť natom niečo iné okrem toho je už pekné riziko podla mna. Ja ich volám plášte pre ziletkárov do lesa
ano lebo tie plaste su na to urcene, nebudem predsa trepat na suchy a pevny povrch plast urceny do blata a extremnych podmienok, ani na aute nevozis zimne gumy v lete a naopak
Na to ti poviem len toľko, že na Flyweightoch som prešiel napr. minuloročnú Šelu, ktorá bola mimochodom dosť blatistá, nezdrbal sa (samozrejme nebola istota ako na niečom inom), na Crossmarkoch taktiež nie je väčší problém prejsť nejaké blatko (dnešný uphill je dôkazom). Všetko je otázkou priorít. Ťažké a pomalé plášte fúúúj. Radšej budem riskovať držku a voziť plášte "pre žiletkárov do lesa".
presne .
Tiež nehovorím,že netreba nosiť ťažké kilogrami zo sebou ale handrkovať sa za pár gramov mi príde smiešne. Budem mať 300-400 gramové plášte a vážim 90kg - očom to je? Mám schudnúť?
Budem mať 300-400 gramové plášte a vážim 90kg - očom to je? Mám schudnúť?
Zlé počty! Skús zhodiť 0.5kg na hmotnosti rotačných častí (napr. nahoď ľahké plášte) a potom skús trebárs, ak vozíš, zhodiť z biku kapsu/fľašku s košíkom, či obe naraz. V 2. prípade nepoznáš žiaden rozdiel, si dovolím tvrdiť. Analogicky tomu bude pri chudnutí bikera.
tmax ma pravdu, rotujuce telesa maju tendenciu zachovavat moment hybnosti a to je na jednej strane sice dobra vec, ale na druhej strasna. hlavne pri zmene smeru, alebo pri zmene tohto momentu. najdi si na webe, co je to giroskop, alebo giroskopicky efekt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
taky tak...
http://two-wheels.michelin.com/2w/front/affich.jsp?codePage=2092004115833_13092004172755&lang=EN&codeRubrique=2092004115833
mliecko detto...
skuste znovu
Hajtmanov príspevok som nečítal.
ano lebo tie plaste su na to urcene, nebudem predsa trepat na suchy a pevny povrch plast urceny do blata a extremnych podmienok, ani na aute nevozis zimne gumy v lete a naopak
Na to ti poviem len toľko, že na Flyweightoch som prešiel napr. minuloročnú Šelu, ktorá bola mimochodom dosť blatistá, nezdrbal sa (samozrejme nebola istota ako na niečom inom), na Crossmarkoch taktiež nie je väčší problém prejsť nejaké blatko (dnešný uphill je dôkazom). Všetko je otázkou priorít. Ťažké a pomalé plášte fúúúj. Radšej budem riskovať držku a voziť plášte "pre žiletkárov do lesa".
Tiež nehovorím,že netreba nosiť ťažké kilogrami zo sebou ale handrkovať sa za pár gramov mi príde smiešne. Budem mať 300-400 gramové plášte a vážim 90kg - očom to je? Mám schudnúť?
Zlé počty! Skús zhodiť 0.5kg na hmotnosti rotačných častí (napr. nahoď ľahké plášte) a potom skús trebárs, ak vozíš, zhodiť z biku kapsu/fľašku s košíkom, či obe naraz. V 2. prípade nepoznáš žiaden rozdiel, si dovolím tvrdiť. Analogicky tomu bude pri chudnutí bikera.