chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ja mám Rocket Ron najradšej, nevýhoda je, že vydrží max 500km, potom je zlý, alebo 3 týždne jazdenia v lese, na asfalte to ide dole ako maslo, jeto pretekársky plášť. Čo sa týka jazdných vlastností, tak som s ními bol najviac spokojný, je to taký dobrý stred medzi rýchlym Racing Ralphom a Nobby NIc-om do Blata
Čiže pokiaľ by si ho chcel jazdiť iba na závody, tak je to určite dobrá voľba
Podla toho že si vybral performance verziu ti na financiach asi zalezi, takže by som RoRo do zadu určite nedával. Ako hovorí dynatom ubúda pred ocami. Čo tak Schwalbe Smart Sam ? Bratranec ho má na biku a ide celkom slusne.(A vela vydrží do zadu ideal) Alebo Mišák XC dry (ak nejazdis blato), risknúť indické XK(popr. priplatit za RS) Alebo RaRa ktorý vy mal vydržať dlhšie.
Dynatom kolko Km vzadu vydrží NN a RaRa ? V budúcnosti nad nimi rozmýšlam.
racing ralph teda o moc dlhšie nevydrží to je všetko jedna zmes (performance, performance a EVO, EVO)
Micheliny som ešte nejazdil (premňa sú ťažké) ale zvažujem ich kúpiť na zimáka a vyslovene do sucha nie su, aj keď názov tomu predpovedá, znesú aj blato
V zadu cca 1000km, ale potom už je to na draka, ako som písal vyššie, závisí od hmotnosti jazdca, na tlak v pneu, na podklad, ale tých 1000km by to malo byť použiteľné, potom to dávam bezdomovcom pod hlavu
PS: RaRa je podľa mňa nie moc dobrý plášť, jazdil som ho a vôbec mi nevyhovuje (všetci pretekári mi teraz začnú nadávať, ale možno nevyhovuje môjmo jazdnému štýlu) NN vydrži možno o niečo dlhšie, ale má dosť veľký odpor, ten sa oplatí dopredu.
Inak predávam 2x RaRa za 40€ predný jazdený cca 70km a zadný má jedno XC-čko 15km, čiže keby si chcel, nie je problém, obe majú drátenú patku a sú EVO.
No asi by to chcelo uviest na pravu mieru tie nezmysly z predchadzajucej strany. Rocket Ron EVO vydrzi vzadu 1000-1500 km a nie 500 km. Aktualne mam na nom okolo 1200 km a este je relativne v pohode (a to si este stale zvykam na ostre brzdy, takze ho dost pravidelne brusim pri zablokovani zadneho kolesa o dost viac nez je zdrave). A co sa tyka vydrze Racing Ralpha EVO, tak ten vzadu zarucene zvladne 2000-2500 km, mne vydrzal cez 3000 km.
No asi by to chcelo uviest na pravu mieru tie nezmysly z predchadzajucej strany. Rocket Ron EVO vydrzi vzadu 1000-1500 km a nie 500 km. Aktualne mam na nom okolo 1200 km a este je relativne v pohode (a to si este stale zvykam na ostre brzdy, takze ho dost pravidelne brusim pri zablokovani zadneho kolesa o dost viac nez je zdrave). A co sa tyka vydrze Racing Ralpha EVO, tak ten vzadu zarucene zvladne 2000-2500 km, mne vydrzal cez 3000 km.
Mne sa Rocket Ron EVO rozpadol po 1 roku jazdenia. Najazdených mohol mat 1500km, ale normálne sa odlepila a odtrhla vonkajsia bocnica od patiek. Dezén nebol opotrebovaný ani na 80%.
Mne sa Rocket Ron EVO rozpadol po 1 roku jazdenia. Najazdených mohol mat 1500km, ale normálne sa odlepila a odtrhla vonkajsia bocnica od patiek. Dezén nebol opotrebovaný ani na 80%.
A nemôže to byť tým, že máš/mal si 95 kg a jazdil si ho málo nafúkaný?
Na Uv ? To máš bajk na balkóne ? Rok jazdenie je nič na dedkovom biku su plaste uz asi 20 rokov s toho 10 v nich nebol vzduch a po nafúkaní sú ako nové(ked ometieš pavučiny). Ide tá kvalita dolu vodou ... a to RoRo Evo nieje lacný pláčť.
Igypop: pozerajuc na fotku tak centi napravo od "S" vyzera ako by si nieco chytil (koren/suter) a pri rafku ti to prerezalo. toto starobou nebude...
naspat uz k uzavretemu: RO-RO vzadu 1500km pri slusnom jazdeni vydrzi. aj ked dat ho dole za 800km sa tiez s prehladom da. zavisi ci to clovek berie ako 40E investicie alebo 40E spotrebneho materialu...
Noldo - hej UV, bajky sú síce pod strechou, ale na pár hodín dostávajú priame slnko. Mám doma MTB pláste, ktorým to za 5 rokov nic neurobilo, niektoré to ale neznesú.
Stax - trhat sa to zacalo postupne, ale po celej bocnici bolo vidno, ze sa rozpadáva - zacali z nej trcat vlákna.
Inak ako plást som na RoRO najprv frflal, ale neskor som sa k nemu s radostou vrátil. Jazdil som ho aj v blate, snehu (na zadnom) a dalo sa.
Už 2 sezóny jazdím na Fat Albertoch 2,25 a práve zvažujem zmenu ... Predtým to boli Nobby Nic, no tie som s radosťou zodral a dal do-preč, pretože ako na zadnom tak na prednom som s nimi spokojný nebol. FA sú lepšie, no kedysi som jazdil plášte ako Exiwolf od WTB a bol som s nimi nadmieru spokojný. Držali na mokrom aj suchom, aj v šotoline a hlavne v zákrutách boli predvídateľné. Albert akosi nie ..drží drží a zrazu ustrelí...no ako som počul robia to všetky plášte ktoré majú stredový behúň a po krajoch medzeru a už len pás vonkajších štuplov ...neviem čo je na tom pravdy. No a samozrejme váha Albertov 690g nie je tiež žiadna sláva ... preto pokukávam po niečom ako je X-king alebo RocketRon ... bojím sa tam však odolnosti voči prerezaniu bočnice a celkovej výdrži dezénu. Preto by som rád skúsil niečo váhou okolo tých 600g a hlavne nižším valivým odporom ...
Tiež uvažujem, že si zaobstarám dopredu niečo iné, lebo Honza Švajble mi už lezie na nervy. Konkrétne by to bol WTB Bronson: http://www.wtb-bike.eu/en/bronson-c11-p119.htm
Kua, len kde ho na SK zohnať, žeby Turbi?
A kto nechce robiť pokusy, dozadu jednoznačne odporúčam WTB Velociraptor 2,1". Hore to ide ak zubačka, dole istota a to bez obáv o prerazenie pri prasačinách. Navyše Race verzia s aramidovou pätkou ma nedávno milo prekvapila. Miesto uvádzaných 700g, mal nový plášť 598g! Valivý odpor má menší ako Onza Ibex 2,0", takisto lepšie podrží aj v náklonoch vďaka mäkkým bokom(zmes 47/52), cena neporovnateľná. Plus na zadnom vydrží 2 roky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čiže pokiaľ by si ho chcel jazdiť iba na závody, tak je to určite dobrá voľba
Dynatom kolko Km vzadu vydrží NN a RaRa ? V budúcnosti nad nimi rozmýšlam.
Micheliny som ešte nejazdil (premňa sú ťažké) ale zvažujem ich kúpiť na zimáka a vyslovene do sucha nie su, aj keď názov tomu predpovedá, znesú aj blato
V zadu cca 1000km, ale potom už je to na draka, ako som písal vyššie, závisí od hmotnosti jazdca, na tlak v pneu, na podklad, ale tých 1000km by to malo byť použiteľné, potom to dávam bezdomovcom pod hlavu
PS: RaRa je podľa mňa nie moc dobrý plášť, jazdil som ho a vôbec mi nevyhovuje (všetci pretekári mi teraz začnú nadávať, ale možno nevyhovuje môjmo jazdnému štýlu) NN vydrži možno o niečo dlhšie, ale má dosť veľký odpor, ten sa oplatí dopredu.
Inak predávam 2x RaRa za 40€ predný jazdený cca 70km a zadný má jedno XC-čko 15km, čiže keby si chcel, nie je problém, obe majú drátenú patku a sú EVO.
jazdit svajble derem hadam 7my plast
Preto chcem Ro RO na novú sezónu
presne tak
A nemôže to byť tým, že máš/mal si 95 kg a jazdil si ho málo nafúkaný?
naspat uz k uzavretemu: RO-RO vzadu 1500km pri slusnom jazdeni vydrzi. aj ked dat ho dole za 800km sa tiez s prehladom da. zavisi ci to clovek berie ako 40E investicie alebo 40E spotrebneho materialu...
Stax - trhat sa to zacalo postupne, ale po celej bocnici bolo vidno, ze sa rozpadáva - zacali z nej trcat vlákna.
Inak ako plást som na RoRO najprv frflal, ale neskor som sa k nemu s radostou vrátil. Jazdil som ho aj v blate, snehu (na zadnom) a dalo sa.
http://www.wtb-bike.eu/en/bronson-c11-p119.htm
Kua, len kde ho na SK zohnať, žeby Turbi?
A kto nechce robiť pokusy, dozadu jednoznačne odporúčam WTB Velociraptor 2,1". Hore to ide ak zubačka, dole istota a to bez obáv o prerazenie pri prasačinách. Navyše Race verzia s aramidovou pätkou ma nedávno milo prekvapila. Miesto uvádzaných 700g, mal nový plášť 598g! Valivý odpor má menší ako Onza Ibex 2,0", takisto lepšie podrží aj v náklonoch vďaka mäkkým bokom(zmes 47/52), cena neporovnateľná. Plus na zadnom vydrží 2 roky.
http://www.cubebikes.cz/doplnky/wtb/plaste
čo vlastne majú naozaj na predaj ...