Reportáž: Maribor DH World Cup 2019 -  Rojček a Baránek bodovali

Zajazdiť si na pôde svetového pohára s umiestnením v top 20 či 30 znamená, že sa radíte medzi svetovú špičku. Práve to sa tento víkend podarilo slovenských zjazdárom z Kellys Factory Teamu.


Cez víkend sa konalo prvé kolo Svetového pohára v zjazde horských bicyklov v neďalekom Slovinsku, konkrétne v meste Maribor. „Sveťák” sa sem vrátil po 9-ročnej pauze a pretekárov tu čakala 2,6 km dlhá trať s množstvom koreňových pasáží, kameňov a skokov.


Kvalifikácia - úspech sám o sebe

Aj napriek tomu, že sobotnú kvalifikáciu mierne komplikoval dážď, sa niektorým slovenským riderom podarilo kvalifikovať. Adam Rojček bol na výbornom 13. mieste a jeho tímový kolega Rasťo Baránek na 26. mieste. Už tieto výsledky boli predzvesťou toho, že sa v nedeľnom finále máme na čo tešiť. Najrýchlejším bol s náskokom necelých dvoch sekúnd Mark Wallace, medzi ženami dominovala Tracey Hannah. Za spomenutie určite stojí, že sa v sobotu nepodarilo kvalifikovať takým zvučným menám, akými sú Greg Minnaar, Wyn Masters či Kade Edwards.


Finále

Nedeľa už bola pomerne slnečná a trať suchá a bolo zrejmé, že sa časy v porovnaní so sobotou rapídne zlepšia. Počas nej exceloval britský jazdec Danny Hart, ktorý zadelil čas pod 3 minúty. S tým mu to vydržalo až do príchodu francúzskeho šampióna Loica Bruniho, ktorý napokon aj zvíťazil s časom 2:58.839. Najlepšiu trojicu uzatváral Troy Brosnan. Aaron Gwin na novom stroji od Intense skončil na šiestom mieste a hneď za ním vychádzajúca hviezda Amaury Pierron.


Historický úspech sa tu podaril slovenským jazdcom, Adam Rojček zajazdil 18. miesto so stratou piatich sekúnd na víťaza a Rasťo Baránek 39. miesto. A tieto krásne výsledky si rozhodne zaslúžia poklonu. Adamovu jazdu si môžete pozrieť na tomto odkaze.


„18-ty vo finále!!! Stále nemôžem uveriť tomu, že sa môžem porovnávať s tými najlepšími, ale hrozne ma to teší! Ďalší sveťák je vo Fort William-e, takže ak nájdem spôsob, ako sa tam dostať, vidíme sa tam!” napísal Adam na svojom Instagrame.


„39. miesto v Maribore! Jasné, vždy sa dá lepšie, ale toto je zatiaľ môj najlepší výsledok v rámci svetových pohárov, takže to beriem . Vždy paráda reprezentovať náš tím a Slovensko. Ďakujem.” napísal Rasťo na svojom Instagrame.


Lepšie sa na pretekoch svetového pohára podarilo skončiť iba Filipovi Polcovi pred 10 rokmi, kedy vo Vallnorde zajazdil 14. miesto, rok predtým skončil v Austrálii trinásty a v roku 2007 na 12. mieste.

Elite Men

  1. Loic Bruni: 2:58.839
  2. Danny Hart: +0.404
  3. Troy Brosnan: +0.764
  4. Charlie Harrison: +0.928
  5. Matt Walker: +1.610


Elite Women

  1. Tahnee Seagrave: 3:25.888
  2. Rachel Atherton: +0.855
  3. Tracey Hannah: +2.638
  4. Marine Cabirou: +3.542
  5. Monika Hrastnik: +4.325


Adam s Rasťom ukázali, že sa dá jazdiť aj so svetovou špičkou a my pevne veríme, že sa im bude dariť i na ďalších svetových pohároch. Držíme palce!

Zdroj fotografií: Red Bull Content Pool/Bartek Wolinski, Staronphoto
report_problem Našiel si v texte chybu?
adam.milo111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
keyboard_arrow_up